Солодкі і ніжні млинці з райського начинкою просто тануть у роті, а все завдяки вдалому поєднанню сметани, малини і смородини, захованих всередині блинков.
Смачні млинці з сиром та ягодами на молоці миттю зникають з тарілки, ще б пак, адже таку смакоту залишити без уваги просто неможливо. Будьте готові, що ваша сім’я буде часто просити вас піч ніжні, м’які, апетитні млинчики до чаю.
Тим більше, це нескладно, навпаки, процес настільки захоплює, що стояти біля плити стане в радість.
Секрети випічки млинців в домашніх умовах
Наостанок хотілося б дати вам кілька порад про те, як зробити млинці з начинкою правильно. Нерідко господині нарікають на те, що млинці рвуться, підгорає або взагалі не виходять.
Щоб вам з такою проблемою не зіткнутися, пропоную заздалегідь, ще перед початком готування, уважно прочитати наші рекомендації.
- Щоб млинці були не такими жирними, та й витрата рослинного масла зменшився в кілька разів, спробуйте додати його прямо в тісто, буквально 4 ст.л. на 3 л готової суміші.
Кожен раз, перед смаженням, ополоником розмішуйте тісто, щоб масло рівномірно розподілялося.
- Якщо ви погано вимішати борошно в тесті, то в готових млинцях будуть потрапляти сухі грудочки.
- Щоб при перевертанні млинців на сковороді вони не бгають і не рвалися, потрібно дочекатися, поки тісто добре схопиться. Потім треба засунути рівну лопатку під самий підсмажений край, акуратно його підчепити і перевернути на іншу сторону.
Випікання рум’яних млинців з сирно-ягідної начинкою до чаю
Фруктово-ягідні десерти Млинці Секрети випічки
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Сир – 300 г + –
- Цукор-пісок білий – 2-3 ст.л. + –
- Сметана 20% жирності – 2 ст.л. для начинки + к-ть (на ваш смак) для подачі + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. (Для обсмажування) + –
- Молоко – 0,5 л + –
- Борошно пшеничне – 5 ст.л. (З гіркою) + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Сіль – на кінчику ножа + –
- Малина – в начинку і для прикраси + –
- Смородина (чорна) – в начинку і для прикраси + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Виливаємо молоко в каструлю.
Солимо молоко, після чого додаємо в нього звичайний цукор.
Якщо ви любитель ванілі, то можна додати ванільний цукор на цьому етапі. Я купив не дуже ароматний пакетик, тому використовувала весь.
Розмішуємо до повного розчинення цукрових крупинок.
Виливаємо яйця.
Гарненько збиваємо їх пару хвилин, щоб маса стала однорідною.
Додаємо борошно.
Вимішуємо ретельно, щоб рідина поступово ставала густішою і не мала навіть крихітних грудочок нерозчинених борошна (див. На фото).
Гарненько розігрів сковороду з рослинним маслом, виливаємо туди суміш для млинців. Регулюйте кількість самі. У мене на 1 раз йшло менше 1/2 ополоника. Якщо ви любите рум’яні піджарені млинці, то готуйте їх на середньому вогні.
Я приловчилися робити ніжно-рум’яні млинці (НЕ пересушеним) на маленькому полум’я. Коли готові для млинців коржі охолонуть, ми почнемо готувати для них солодку начинку.
У сир додаємо цукор (якщо любите послаще, то додайте 3 столові ложки).
Щоб крупинки сиру перетворилися в густу кремоподібну масу, потрібно додати сметану.
Гарненько перемішайте, щоб розчинився цукор.
Коли млинці охолонуть, починаємо промащувати їх сиром. На кожен млинець у мене пішла столова ложка сирної маси. У начинку також додаємо кілька стиглих ягід смородини та малини. Якщо немає свіжих – використовуйте заморожені плоди.
Щільно скручуємо кожен млинець, перетворюючи випічку в фарширований «валик».
Розрізаємо згорнутий млинець на частини. Я не люблю відрізати краю, так як вони тоненькі і приємно похрустивают, майже тануть у роті.
От і все! Залишилося розкласти фаршировані млинчики, спечені за домашнім рецептом на сковороді, по тарілках, додати до них сметанку і соковиті літні ягоди.
Смачного!