Страви з курячих потрухів неймовірно смачні: дивовижні паштети, наваристі супи і тушковані шлунки з овочами – страви, від яких в захваті абсолютно всі. Для любителів смачних страв в нашому арсеналі є чудові рецепти такого блюда, як куряча печінка в клярі, – найпростішого варіанту святкової закуски.
Можете собі тільки уявити здивування гостей, що сидять за столом, коли ви подасте незвичайне і неймовірно смачне частування.
Смажена печінка курки в клярі: рецепт в домашніх умовах
Печінку, приготовлену в клярі, навряд чи можна назвати традиційною стравою. Печінка зовсім по-новому відкриває свій смак, і якщо ви її не надто любили, то ваша думка зміниться з перших хвилин дегустації страви.
Соковитий і ніжний делікатес навіть за святковим столом буде закускою номер один. До смаженої печінки можна подати сметанний або будь-який інший соус – так вона буде ще смачніше.
Складові
Основні компоненти страви
- Куряча печінка – 600 г;
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Домашній майонез – 200 г;
- Кукурудзяне борошно – 100 г;
- Каррі – 1 щіпка;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рослинна олія – 120 мл.
Продукти для соусу
- Сметана – 150 г;
- Зелень базиліка – 10 г;
- Гірчиця – 0,5 ч. Л.
Як приготувати соковиту смажену печінку в яєчному клярі будинку самому
- Свіжу курячу печінку добре промийте. Обсушити шматочки за допомогою паперових рушників. Розріжте кожну печінку на три частини. Розкладіть шматочки на обробну дошку і посипте чорним меленим перцем і сіллю.
- Розбийте яйця в глибоку ємність, трохи збийте їх вінчиком. Всипте кукурудзяну муку і добре перемішайте до однорідної консистенції.
- Тепер додайте в суміш майонез, трохи приправити перцем і ще раз ретельно перемішайте.
- У сковорідку з високими бортиками налийте рослинного масла. Поставте начиння на вогонь і добре розігрійте.
- Кожен шматочок курячої печінки добре умочіть в клярі і відправте на сковорідку. Для цього можете використовувати вилку або бамбукові палички. Обсмажте продукт до золотистої скоринки з обох сторін.
Загальний час смаження однієї порції повинно бути не більше 7-8 хвилин, щоб печінка була ніжною.
- Готові вироби спочатку викладіть на пергамент (щоб прибрати зайвий жир), а потім надішліть на велике загальне блюдо.
- Приготуйте соус: змішайте в одній мисці охолоджену сметану і гірчицю. Додайте до них дрібно порізані листя базиліка, перемішайте.
- Подавайте печінку в клярі разом з соусом.
За бажанням можна прикрасити частування свіжою зеленню, оливками і часточками лимона.
Про те, як ще можна смачно згасити, посмажити і зварити печінку (з урахуванням калорій), читайте в докладних статтях на сайті.
- Печінка куряча в вершках: рецепти на швидку руку
- Куряча печінка з підливою: смачні рецепти
- Калорійність вареної (і не тільки) печінки курки
- Печінка з курки в кефірі: прості домашні рецептури
Смачна печінка в клярі «Корида»: простий рецепт
Складові
- Куряча печінка – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Гострий перець – 1 стручок (невеликий) + –
- Масло вершкове – 2 ст. л. + –
- Борошно пшеничне – 60 г + –
- Вершки – 3 ст. л. + –
- Яйця перепелині – 8 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – 60 мл + –
Як зробити (посмажити) смачну курячу печінку в клярі з перепелиних яєць
Щоб приготувати вишукане частування з курячих потрошки, не потрібно вважатися великим кухарем. Потрібно лише мати під рукою свіжу курячу печінку і бажання готувати.
Рецепт смачної печінки зовсім простий, але підсумковий смак страви і його зовнішній вигляд приведуть в захват як самого кухаря, так і присутніх гостей.
- Курячу печінку добре вимийте, кожну розділіть на три частини. Складіть субпродукти в невелику каструлю, приправити сіллю і залийте водою.
Відваріть печінку протягом 10 хвилин, потім вийміть шумівкою з бульйону і повністю остудіть.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, вимийте, наріжте тонкими кільцями і розділіть їх руками. Десяток найбільших кілець обсушити від рідини. Як швидко і легко нарізати цибулю розповість наш шеф повар.
- У невеликій мисці змішайте перепелині яйця з борошном. Приправте сіллю і додайте свіже молоко. Перемішайте кляр до однорідної консистенції.
- Розігрійте на сковорідці олію. Кожен шматочок печінки занурте в кляр і викладіть на сковорідку. Обсмажте її кілька хвилин з кожного боку і зніміть з вогню.
- Потім занурте в залишився кляр кільця цибулі і також обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Гострий перець чилі почистіть, добре вимийте. Половинку перцю подрібніть в блендері разом з вершковим маслом (розтопленим) і пучкою солі.
- На широке красиве блюдо викладіть смажену печінку, потім – кільця цибулі. Полийте блюдо зверху гострим соусом. Другу половину перцю можете використовувати в якості прикраси.
Блюдо найкраще подавати до столу в охолодженому, але не в холодному вигляді.
Варіанти приготування клярі для курячої печінки
Якщо вам трапиться нагода готувати курячу печінку до святкового столу, то робіть це обов’язково в клярі. Не варто зупинятися на одному варіанті, адже блюдо можна приготувати зовсім по-різному.
- Куряча печінка, приготована в клярі, може стати відмінною закускою під пиво. Для цього потрібно замінити в традиційному клярі пшеничне борошно житнього. Смажити частування потрібно на невеликому вогні, щоб не зіпсувати його зовнішній вигляд. Порізати печінку бажано на 3-4 шматочки.
- Якщо ви хочете швидко зробити печінку в клярі, то просто обваляйте її в борошні, а потім занурте в яєчну суміш. Приготуйте її у великій кількості рослинного масла, обсмажити до золотистого кольору.
- Дуже смачна печіночку виходить в часниковому клярі. З’єднайте яйця, борошно і майонез в одній мисці і добре розмішайте. Потім очистіть кілька зубчиків часнику і видавіть з допомогою Часничниці в суміш.
Занурте печінку в кляр і кілька секунд потримайте її там, потім обсмажте на сковороді до готовності. Можна замість свіжих зубків використовувати сушений часник.
Куряча печінка в клярі обов’язково стане вашим коронною стравою. Її проста і різноманітна приготування буде оцінена кожним кулінаром.