Смачна куряча печінка, смажена в клярі

Смачна куряча печінка смажена в клярі
Страви з курячих потрухів неймовірно смачні: дивовижні паштети, наваристі супи і тушковані шлунки з овочами – страви, від яких в захваті абсолютно всі. Для любителів смачних страв в нашому арсеналі є чудові рецепти такого блюда, як куряча печінка в клярі, – найпростішого варіанту святкової закуски.

Можете собі тільки уявити здивування гостей, що сидять за столом, коли ви подасте незвичайне і неймовірно смачне частування.

Смажена печінка курки в клярі: рецепт в домашніх умовах

Печінку, приготовлену в клярі, навряд чи можна назвати традиційною стравою. Печінка зовсім по-новому відкриває свій смак, і якщо ви її не надто любили, то ваша думка зміниться з перших хвилин дегустації страви.

Соковитий і ніжний делікатес навіть за святковим столом буде закускою номер один. До смаженої печінки можна подати сметанний або будь-який інший соус – так вона буде ще смачніше.

Складові

Основні компоненти страви

  • Куряча печінка – 600 г;
  • Курячі яйця – 4 шт .;
  • Домашній майонез – 200 г;
  • Кукурудзяне борошно – 100 г;
  • Каррі – 1 щіпка;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​120 мл.

Продукти для соусу

  • Сметана – 150 г;
  • Зелень базиліка – 10 г;
  • Гірчиця – 0,5 ч. Л.

Як приготувати соковиту смажену печінку в яєчному клярі будинку самому

  • Свіжу курячу печінку добре промийте. Обсушити шматочки за допомогою паперових рушників. Розріжте кожну печінку на три частини. Розкладіть шматочки на обробну дошку і посипте чорним меленим перцем і сіллю.
  • Розбийте яйця в глибоку ємність, трохи збийте їх вінчиком. Всипте кукурудзяну муку і добре перемішайте до однорідної консистенції.
  • Тепер додайте в суміш майонез, трохи приправити перцем і ще раз ретельно перемішайте.
  • У сковорідку з високими бортиками налийте рослинного масла. Поставте начиння на вогонь і добре розігрійте.
  • Кожен шматочок курячої печінки добре умочіть в клярі і відправте на сковорідку. Для цього можете використовувати вилку або бамбукові палички. Обсмажте продукт до золотистої скоринки з обох сторін.

Загальний час смаження однієї порції повинно бути не більше 7-8 хвилин, щоб печінка була ніжною.

  • Готові вироби спочатку викладіть на пергамент (щоб прибрати зайвий жир), а потім надішліть на велике загальне блюдо.

vkusnaya-kurinaya-pechen-zharennaya-v-klyare2

  • Приготуйте соус: змішайте в одній мисці охолоджену сметану і гірчицю. Додайте до них дрібно порізані листя базиліка, перемішайте.
  • Подавайте печінку в клярі разом з соусом.

За бажанням можна прикрасити частування свіжою зеленню, оливками і часточками лимона.

Про те, як ще можна смачно згасити, посмажити і зварити печінку (з урахуванням калорій), читайте в докладних статтях на сайті.

      • Печінка куряча в вершках: рецепти на швидку руку
      • Куряча печінка з підливою: смачні рецепти
      • Калорійність вареної (і не тільки) печінки курки
      • Печінка з курки в кефірі: прості домашні рецептури

      Смачна печінка в клярі «Корида»: простий рецепт

      Складові

      • Куряча печінка – 500 г + –
      • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
      • Гострий перець – 1 стручок (невеликий) + –
      • Масло вершкове – 2 ст. л. + –
      • Борошно пшеничне – 60 г + –
      • Вершки – 3 ст. л. + –
      • Яйця перепелині – 8 шт. + –
      • Сіль – за смаком + –
      • Рослинна олія – ​​60 мл + –

      Як зробити (посмажити) смачну курячу печінку в клярі з перепелиних яєць

      Щоб приготувати вишукане частування з курячих потрошки, не потрібно вважатися великим кухарем. Потрібно лише мати під рукою свіжу курячу печінку і бажання готувати.

      Рецепт смачної печінки зовсім простий, але підсумковий смак страви і його зовнішній вигляд приведуть в захват як самого кухаря, так і присутніх гостей.

      • Курячу печінку добре вимийте, кожну розділіть на три частини. Складіть субпродукти в невелику каструлю, приправити сіллю і залийте водою.

      Відваріть печінку протягом 10 хвилин, потім вийміть шумівкою з бульйону і повністю остудіть.

      • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, вимийте, наріжте тонкими кільцями і розділіть їх руками. Десяток найбільших кілець обсушити від рідини. Як швидко і легко нарізати цибулю розповість наш шеф повар.

      • У невеликій мисці змішайте перепелині яйця з борошном. Приправте сіллю і додайте свіже молоко. Перемішайте кляр до однорідної консистенції.
      • Розігрійте на сковорідці олію. Кожен шматочок печінки занурте в кляр і викладіть на сковорідку. Обсмажте її кілька хвилин з кожного боку і зніміть з вогню.
      • Потім занурте в залишився кляр кільця цибулі і також обсмажте на олії до золотистого кольору.
      • Гострий перець чилі почистіть, добре вимийте. Половинку перцю подрібніть в блендері разом з вершковим маслом (розтопленим) і пучкою солі.

      vkusnaya-kurinaya-pechen-zharennaya-v-klyare

      • На широке красиве блюдо викладіть смажену печінку, потім – кільця цибулі. Полийте блюдо зверху гострим соусом. Другу половину перцю можете використовувати в якості прикраси.

      Блюдо найкраще подавати до столу в охолодженому, але не в холодному вигляді.

      Варіанти приготування клярі для курячої печінки

      Якщо вам трапиться нагода готувати курячу печінку до святкового столу, то робіть це обов’язково в клярі. Не варто зупинятися на одному варіанті, адже блюдо можна приготувати зовсім по-різному.

      • Куряча печінка, приготована в клярі, може стати відмінною закускою під пиво. Для цього потрібно замінити в традиційному клярі пшеничне борошно житнього. Смажити частування потрібно на невеликому вогні, щоб не зіпсувати його зовнішній вигляд. Порізати печінку бажано на 3-4 шматочки.
      • Якщо ви хочете швидко зробити печінку в клярі, то просто обваляйте її в борошні, а потім занурте в яєчну суміш. Приготуйте її у великій кількості рослинного масла, обсмажити до золотистого кольору.

      vkusnaya-kurinaya-pechen-zharennaya-v-klyare3

      • Дуже смачна печіночку виходить в часниковому клярі. З’єднайте яйця, борошно і майонез в одній мисці і добре розмішайте. Потім очистіть кілька зубчиків часнику і видавіть з допомогою Часничниці в суміш.

      Занурте печінку в кляр і кілька секунд потримайте її там, потім обсмажте на сковороді до готовності. Можна замість свіжих зубків використовувати сушений часник.

      Куряча печінка в клярі обов’язково стане вашим коронною стравою. Її проста і різноманітна приготування буде оцінена кожним кулінаром.