Дуже смачні слойки виходять за цим рецептом. Раніше я їх купувала тільки в магазині, якось не приходило в голову, що можна приготувати самій. Зовсім недавно на одному Інтернет-ресурсі натрапила на рецепт, ось результат.
Для приготування слойки свердловської нам знадобиться:
для тесту:
- 100 грам теплого молока,
- 150 грам води,
- 20 грам живих дріжджів (7 грам сухих),
- 50 грам цукру,
- 15 грам ванільною пудри,
- 5 грам солі, 1
- 65 грам яєць,
- 500 грам борошна,
для прошарку:
- 130 грам вершкового масла,
- 60 грам цукру,
для штрейзеля (кондитерська крихта):
- 30 грам борошна,
- 20 грам цукру,
- 20 грам вершкового масла,
- 1 столову ложку ванільною пудри.
Рецепт слойки свердловської.
Спочатку розповім про яйця. Необхідно в мисочку розбити 2 яйця, перемішати їх вилочкою або віночком до однорідності, а потім вже відміряти 65 грам. Решта яйця будемо використовувати для змазування слоек, додавши половину столової ложки водички.
Будь-яку випічку слід починати, звичайно ж, з приготування тіста. Тому розведемо дріжджі в теплому молоці, додамо воду, сіль, цукор, ванільний цукор, яйця і борошно. Замісити тісто (еластичне, до рук не липне). Найзручніше місити тісто в хлібопічці.
Помістимо тісто у велику чашку і поставимо на расстойку в тепле місце на 4 години.
Тепер можна дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно розм’якло і по консистенції стало як густа сметана.
Подпиліть робочу поверхню борошном і викладемо на неї тісто. Трохи пам’ятаємо його і звернемо в рулон, накриємо серветкою і залишимо на 10 хвилин.
Розкачати тісто в прямокутник товщиною приблизно 1,5 см. Змажемо рівномірно 2/3 частини пласта половиною норми масла і посипем половиною норми цукру. Тепер звернемо тісто, наклавши на середню третину пласта спершу не намазаний частина, а потім намазала. Добре защипніть краю і помістимо в холодильник на 30 хвилин.
Після закінчення часу дістанемо тісто з холодильника і всю процедуру повторимо ще раз, використовуючи залишилися масло і цукор. Після чого знову приберемо в холодильник на 40-50 хвилин.
Дістанемо з холодильника добре тепле тісто і розкачати його в прямокутник товщиною приблизно 1 см. Разрежем пласт на квадрати і сформуємо з них конверти. Верхній куточок потрібно добре защипнути і трохи рукою зачинити конвертик.
Викласти слойки на змащене маслом деко, накрити серветкою і залишити на 1-2 години, поки не піднімуться.
Для приготування штрейзеля змішаємо розм’якшене масло, цукор, ванільний цукор і борошно, повинна вийти крихта.
Смажена підійшли слойки яйцем і посипаємо крихтою.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати слойки 15-20 хвилин.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.