Вважається, що чим менше піддавати овочі тепловій обробці, тим більше вітамінів в них збережеться, але як дотримати баланс користі і смаку?
Як дізнатися, наприклад, скільки смажити кабачки на сковороді по часу, щоб вони вийшли незмінно соковитими і апетитними? Читайте про це в нашій статті, де ми спеціально зібрали для вас найактуальніші рекомендації з приготування цього чудового овочу.
Немає такої людини, хто ніколи в житті не куштував страви з кабачків. Це прекрасний гарнір до багатьох страв, досить нейтральний до смаку, але при цьому впізнаваний і улюблений.
Овоч містить безліч необхідних для здоров’я вітамінів і мікроелементів, він прискорює обмін речовин, нормалізує травлення, виводить токсини і шлаки з організму.
До того ж на 100 грам в ньому міститься всього 24 ккал, що майже в 4 рази менше, ніж у картоплі, а значить, можна без побоювання для фігури насолоджуватися улюбленими стравами.
Скільки потрібно смажити кабачки
Для з’ясування всіх нюансів приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- Невеликий кабачок – 3 шт;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Скільки хвилин смажити кабачки на сковороді в основному залежить від самого овоча, і від того, яке блюдо в результаті ми хочемо отримати. У статті ми постаралися зібрати кілька найпопулярніших варіантів, на основі яких ви самі зможете створювати свої фірмові частування. Кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на дві порції, так що, якщо чекаєте гостей, збільшуйте обсяг продуктів.
Щоб зрозуміти, як довго смажити кабачки, досить подивитися на сам овоч. Для молодих овочів досить по 30 секунд з кожної сторони, а ось якщо він вже досить зрілий, тут потрібно в 3-4 рази більше часу. Але про все по порядку.
Скільки обсмажувати кабачок у фритюрі
Найшвидший варіант – це кабачок у фритюрі, але підійде він тільки для молодих овочів.
- Кабачок промиваємо від землі і обов’язково насухо витираємо.
- Нарізаємо тонкими кружальцями шириною в 2-3 мм, для цього можна скористатися ножем або спеціальною теркою.
- Все присипаємо сіллю і меленим перцем, а потім перемішуємо.
- У сковорідці, а краще в воке, добре розігріваємо олію. Коли воно почне трохи диміти, невеликими порціями опускаємо в нього кабачки. Між часточками має бути достатньо місця.
- Через 10 секунд витягуємо кабачки шумівкою і обов’язково відкладаємо на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло. Повторюємо так з наступною партією.
Як довго смажити кабачки в борошні
Інший спосіб смачно посмажити кабачки – це класичний варіант в борошні. Тут вибір кабачка не так принциповий, але якщо це осінній овоч, попередньо потрібно буде зрізати товсту шкірку і видалити насіння.
- Нарізаємо підготовлений кабачок товщиною 1,5 см, солимо і перчимо до смаку, а потім мачає в борошні.
- Сковороду розігріваємо на середньому вогні, додаємо трохи олії.
- Викладаємо кабачки і смажимо 2 хвилини з кожного боку. Поглядайте, вони повинні вийти приємного коричневого кольору, не пересмажувати.
Кабачки шматочками – швидко і просто
Ще один відмінний спосіб посмажити кабачки – зробити це шматочками. Скільки обсмажувати в цьому випадку буде залежати тільки від діаметра сковороди: чим він більший, тим швидше овоч дійде до готовності.
- Кабачки ріжемо товстими шайбами, а потім в залежності від діаметра розрізаємо на 4 або 9 частин, щоб вийшло подобу кубиків.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, перекладаємо туди кабачки, солимо і перчимо.
- Смажимо на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Невеликий рада: коли кабачки будуть готові, перекладіть їх в блюдо для подачі або на порційні тарілки, зверху присипте тертим сиром і додайте трохи зелені. Надішліть в мікрохвильовку на 1 хвилину поки сир не розплавиться.
Якщо ви все ще сумніваєтеся, скільки смажити кабачки на сковороді по часу, розраховуйте на 10-15 хвилин максимум, включаючи підготовку. І у вас на столі з’явиться смачне, корисне і дуже просте блюдо. Смачного!