Без панірування і обсмажування у великій кількості жиру готуємо дієтичні сирники з сиру в духовці. Обходимося без традиційної ліплення коржів – наповнюємо сирним тестом порційні силіконові ємності і відразу відправляємо в піч. У підсумку отримуємо рельєфний візерунок і красиву акуратну конфігурацію спечених виробів. І це без трудомістких зусиль, при мінімальному дозуванні борошна і без надлишку калорій!
Сирники в духовці, рецепт яких ми освоїмо сьогодні, – один з кращих варіантів дитячого полудня, а також відмінна ідея для легкого сніданку. Запечена сирний десерт з першої спроби вражає ніжністю і насиченим смаком, змушує по-новому поглянути на знайому рецептуру. Можливо, спробувавши раз такі сирники, звичка смажити їх в олії буде закинута зовсім.
Складові:
- дрібнозернистий сир – 300 г;
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 3 ст. ложки;
- цукор – 3 ст. ложки;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г);
- родзинки – 30 г.
Сирники з сиру рецепт в духовці з фото крок за кроком
[Ad # first]
[Ad # second]
- Сир змішуємо з цукром (звичайним і ванільним). Ретельно розтираємо погружной насадкою блендера до гладкості і мінімальної зернистості. Жирність продукту може бути будь-який, але краще використовувати сир не нижче 5% – з повністю знежиреним випічка може вийти сухуватою, менш «шовковистою».
- Жовтки відділяємо від білків. Другі поміщаємо в чисту суху посуд, щоб трохи пізніше збити в міцну піну, а жовткова суміш відразу додаємо до сиру. Слідом за жовтками всипаємо борошно.
- Знову беремося за занурювальну насадку – розтираємо сирну масу до однорідності.
- Повертаємося до білків. Збиваємо суміш міксером на високій швидкості до стійкої білої піни. Нахиляємо і перевертаємо миску – правильно збита маса буде стійко триматися на місці, не стікаючи по стінках.
- Переносимо білосніжну піну до сирної суміші. Дбайливо перемішуємо ложкою від низу до верху.
- Ізюм заздалегідь промиваємо і обсушуємо, додаємо до сирному тесту. Перемішуємо масу для рівномірного розподілу добавок. В начинку крім родзинок можна додавати будь-які сухофрукти, цукати, горіхи або шматочки чорного шоколаду.
- Розкладаємо сирне тісто по порційних ємностей (вийде близько 8 штук). Якщо використовуються якісні, вже неодноразово перевірені форми з силікону, можна обійтися без змазування маслом. Бажано віддати перевагу ємностей з рельєфом – в них сирники виходять найбільш привабливими, з рифленим відбитком.
- Випікаємо сирники з сиру в духовці близько 20-30 хвилин (попередньо розігріваємо піч до 180 градусів). Час приготування залежить від розміру форм. Щоб перевірити готовність, опускаємо вглиб сирних виробів дерев’яну шпажку – на ній не повинно залишатися мокрого тесту.
- Як і будь-яка сирна випічка, сирники спочатку «надуються», але при охолодженні трохи осядуть – це природне явище. Дозволяємо виробам охолонути до теплого стану, а потім витягуємо з силіконових осередків. Подаємо зі сметаною, ягодами або іншим супроводом до смаку.
Дієтичні сирники з сиру в духовці готові! Смачного!