Сирники ніжні

Люблять мої домашні різні оладки та млинці. За вуха не відтягнеш. Ось і вирішила я їх порадувати оладки з сиру, іменовані в народі сирниками. Сирники, приготовані за цим рецептом, виходять не дуже пишні, але ніжні, через зовсім невеликої кількості борошна.

сирники ніжні

Для приготування сирників ніжних нам знадобиться:

  • 600 грам сиру,
  • 3 яйця,
  • 50 грам борошна + борошно для панірування сирників,
  • дрібка солі,
  • 3 столові ложки цукру або за смаком,
  • 2 чайні ложки ванільного цукру,
  • 1/4 чайної ложки соди,
  • рослинне масло для смаження.

Рецепт приготування сирників ніжних.

 Для приготування тіста для сирників сир потрібно добре розім’яти виделкою або подрібнити в блендері. Сир не повинен бути надто рідким.

До измельченному сиру додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, соду (гасити її не обов’язково, оскільки в тесті сир). Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить не густе, сильно липнуче до рук.

Натисніть на картинку для збільшення

Натисніть на картинку для збільшення

У сковороду наллємо трохи рослинного масла і поставимо розігріватися на середньому вогні.

Приступи до формування сирників. Тут є два варіанти.

  1. Ложкою викладемо тісто для сирників в розігріту сковороду, додамо сирники форму і обсмажити з кожного боку до рум’яної.
  2. Ложкою візьмемо невелику частину тесту, обваляти добре її в борошні, а потім сформуємо коржики. Надлишки борошна стряхнемо. Викладемо отримані коржі в розігріту сковороду і обсмажити з кожного боку до рум’яної. У процесі готування сковороду можна накрити кришкою.

Я готувала сирники за другим варіантом, на мій погляд, так вони виходять більш рівними і красивими.

IMG_9177

IMG_9186 сирники ніжні

Подаємо сирники ніжні зі сметаною, варенням, згущеним молоком, та кому з чим подобається.

сирники ніжні

сирники ніжні сирники ніжні

Смачного.