Люблять мої домашні різні оладки та млинці. За вуха не відтягнеш. Ось і вирішила я їх порадувати оладки з сиру, іменовані в народі сирниками. Сирники, приготовані за цим рецептом, виходять не дуже пишні, але ніжні, через зовсім невеликої кількості борошна.
Для приготування сирників ніжних нам знадобиться:
- 600 грам сиру,
- 3 яйця,
- 50 грам борошна + борошно для панірування сирників,
- дрібка солі,
- 3 столові ложки цукру або за смаком,
- 2 чайні ложки ванільного цукру,
- 1/4 чайної ложки соди,
- рослинне масло для смаження.
Рецепт приготування сирників ніжних.
Для приготування тіста для сирників сир потрібно добре розім’яти виделкою або подрібнити в блендері. Сир не повинен бути надто рідким.
До измельченному сиру додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, соду (гасити її не обов’язково, оскільки в тесті сир). Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить не густе, сильно липнуче до рук.
Натисніть на картинку для збільшення
У сковороду наллємо трохи рослинного масла і поставимо розігріватися на середньому вогні.
Приступи до формування сирників. Тут є два варіанти.
- Ложкою викладемо тісто для сирників в розігріту сковороду, додамо сирники форму і обсмажити з кожного боку до рум’яної.
- Ложкою візьмемо невелику частину тесту, обваляти добре її в борошні, а потім сформуємо коржики. Надлишки борошна стряхнемо. Викладемо отримані коржі в розігріту сковороду і обсмажити з кожного боку до рум’яної. У процесі готування сковороду можна накрити кришкою.
Я готувала сирники за другим варіантом, на мій погляд, так вони виходять більш рівними і красивими.
Подаємо сирники ніжні зі сметаною, варенням, згущеним молоком, та кому з чим подобається.
Смачного.