В одній з соцмереж попався мені на очі рецепт цього сирного торта і відразу ж захопив. Я зрозуміла, що поки не приготую його і на власні очі не подивлюся, як все відбувається, спокою мені не буде.
Торт цей (в деяких джерелах значиться як пиріг) чарівний, оскільки після охолодження на його поверхні утворюються золоті “сльози”. Звідси і назва “Сльози ангела”.
Мало не забула сказати, що торт виходить не тільки красивий, але і смачний.
Для приготування сирного торта “Сльози ангела” нам знадобиться:
для основи з пісочного тіста
- 80 грам вершкового масла або маргарину,
- 2 столові ложки цукру,
- 1 яйце,
- 150 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
для сирної начинки
- 500 грам сиру,
- 3 жовтки,
- 100 грам сметани,
- 1 столова ложка манки,
- 10 грам ванільного цукру,
- 0,5 склянки цукру,
для суфле
- 3 білка,
- 5 столових ложок цукру.
Рецепт приготування сирного торта “Сльози ангела”.
Приготуємо основу для торта з пісочного тіста.
Розм’якшене вершкове масло розітріть з цукром. Додамо яйце, просіяне борошно і розпушувач. Замісити м’яке тісто. Приберемо тісто в холодильник на 30 хвилин.
Поки тісто охолоджується, готуємо сирну начинку. Найзручніше для цього скористатися кухонним комбайном, але можна і руками.
Протремо сир через сито (я готувала сирну начинку в комбайні, тому сир НЕ протирала).
Жовтки розітріть з цукром. Додамо ванільний цукор, протертий сир, манку і сметану. Дуже добре перемішати інгредієнти до отримання однорідної маси.
Охолодити тісто дістаємо з холодильника, на посипаній борошном робочій поверхні трохи розгортають, потім перекладаємо в форму і рівномірно розподіляємо, формуємо борту. Я використовувала роз’ємну форму, діаметром близько 20 см, тому борту робила високі, щоб сирна начинка не витекла.
Виллємо в форму сирну начинку. випікаємо торт в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Щоб приготувати білкове суфле, зіб’ємо білки в міцну піну. Я якість взбитости білка перевіряю перевертаючи чашку, не тече, значить, білок збитий добре. Не припиняючи збивання, потроху і поступово, додамо цукор.
Дістанемо майбутній торт з духовки, викладемо зверху білкове суфле і відправимо назад в духовку допікати ще хвилин на 15. Верхівка торта повинна стати золотистого кольору.
Вимкнемо духовку, відкриємо дверцята і залишимо торт в остигає духовці хвилин на 40 (можна залишити і на більш тривалий час). Потім дістанемо і повністю остудити. Торт осяде, так і повинно бути, не лякайтеся.
Ось тут-то і починається чарівництво. При охолодженні на поверхні торта утворюються золоті намистини. Шкода, що мій ангел “сплакнув” зовсім трохи.
Акуратно виймаємо остиглий торт з форми, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного чаювання.