Якщо хочеться заощадити час, здивувати себе приємним різноманітністю або долучитися до правильного харчування – наша стаття для вас! Цікаві і незвичайні рецепти смузі з бананом і сиром не залишать байдужими ні поборників здорової їжі, ні любителів поласувати смачним десертом. Величезний плюс цього нехитрого страви ще й в його швидкому і нескладному приготуванні – з’єднав, змішав і можна насолоджуватися!
Отже, якщо не треба нічого запікати, тушкувати або проціджувати, в чому ж полягає сенс приготування? Насправді все дуже просто – для створення сирного смузі нам досить зібрати улюблені нами і добре поєднуються між собою інгредієнти в чаші блендера і подрібнити їх.
Смузі з банана з сиром класичний
Складові
- Банан – 1 шт. + –
- Сир – 100-150 г + –
- Молоко (за бажанням) – 100 мл + –
Приготування
Сир можна взяти знежирений, а можна звичайний або навіть сільський, всякий раз смак буде змінюватися, тому вибираємо на свій розсуд.
Банан чистимо, ріжемо на дольки, складаємо в чашу блендера або глибокий посуд, якщо використовуємо погружной і збиваємо до отримання однорідної повітряної текстури.
Якщо смузі здається густуватим, доливаємо в нього молоко, йогурт або фруктовий сік.
Варіюємо співвідношення фруктів і молочних інгредієнтів в залежності від того, на якому смаку хочеться зробити акцент – сирному або банановому.
Але навіть в приготуванні такого, здавалося б, елементарного страви існує ряд тонкощів.
Сирний смузі з бананом: секрети приготування
Смузі-морозиво
Якщо за вікном спека і хочеться освіжитися або просто згадати літні дні прохолодним ласощами, зробимо смузі-морозиво.
- Для цього чистимо банан, ріжемо його на гуртки і закладаємо в морозилку.
- Через 2-3 години виймаємо, пюріруем в блендері, додаємо сир, підсолоджувач, якщо потрібно і перед нами сьогодення бананове морозиво!
Для посилення ефекту пломбіру, долити смузі в процесі приготування годі й молоком, а вершками або згущеним молоком головне, будь-які додаткові інгредієнти також повинні бути сильно охолодженими. Додаємо їх до смаку і гарненько збиваємо.
Смузі з запеченого банана
Якщо ж, навпаки, хочеться відчути приємний зігріваючий відтінок карамелі, зробимо смузі з запеченого банана.
- Відправляємо його в духовку цілком, не очищаючи, і тримаємо при 180-200 ° С 15 хвилин, до тих пір, поки шкірка не потемніє.
- Виймаємо, даємо трохи охолонути, щоб терпіли руки, чистимо і кладемо в блендер.
- Додаємо сир, молоко, при необхідності і перемішуємо.
Якщо покласти запечений банан в рівній пропорції з іншими інгредієнтами, дослащівать смузі не доведеться, він і так буде дуже солодким завдяки фруктової м’якоті.
Такий смузі можна присмачити мигдалем або кешью – вони підкреслять карамельний присмак.
Мак + кориця
Справжній зимовий смак сирному смузі можна надати, доповнивши традиційний рецепт маком і корицею. Насипаємо спеції вже після того, як всі інгредієнти будуть змішані.
На пропорції, зазначені в базовому рецепті, маку можна сміливо додавати 1-2 чайні ложки, щоб він добре відчувався.
Сирний смузі з лимонним соком
Ну, а тим, хто не любить зайву солодкість, рекомендуємо спробувати зробити сирний смузі з бананом і лимонним соком. Видавлюємо його вже в готовий десерт по чуть-чуть, щоб мати можливість відрегулювати смак.
Лимон можна замінити лимонною кислотою – її також додаємо по гранулам, чекаючи їх повного розчинення.
Банановий смузі з кокосовим молоком
Для створення «тропічного» смузі з бананом і сиром, доливаємо суміш в рівних пропорціях апельсиновим соком і кокосовим молоком – це додасть напою незвичайний аромат.
Якщо хочеться зробити його більш ситним, додаємо трохи свіжого кокоса – ріжемо його на часточки і подрібнюємо в кавомолці або відразу в блендері.
- Щоб сирний смузі вийшов поживним і корисним, доповнюємо його 2-3 ст.л. висівок або звичайних вівсяних пластівців. В цьому випадку зробити консистенцію рідшою краще за допомогою води – на смак це не відіб’ється, а ось калорій вона точно не додасть.
- Якщо ж перед нами не стоїть завдання зробити дієтичний сніданок, сміливо додаємо в звичайний склад темний або білий шоколад.
Найкраще порізати часточки ножем, а потім подрібнити з іншими інгредієнтами. Для посилення аромату можна підсипати ванільного цукру або ваніліну на кінчику ножа.
Як бачите, готувати цей десерт неймовірно захоплююче. І тепер, коли ви знаєте безліч способів приготування смузі з банана з сиром, залишається тільки зробити який-небудь із запропонованих нами або вигадати свій власний рецепт. Пробуйте, друзі, і діліться в коментарях своїми відкриттями!