Завжди цікаво випробувати приготувати «старі рецепти» по – новому, адже лише трохи змінивши склад, можна отримати блюдо з «родзинкою». До такого рецепту можна віднести всім відомий салат мімоза з копченою горбуша і сиром, в звичайному варіанті приготування якого використовують консерви. Такі маленькі зміни надають особливу пікантність даному страві, до того ж, приготування не займе багато часу і сил.
Рецепт салату досить простий у виконанні, його може приготувати навіть початківець кулінар. Дуже весело і корисно дане блюдо збирати разом з дітьми, таким чином, юним кухарям можна прищепити основи кулінарного мистецтва.
«Мімоза» з копченою горбуша і твердим сиром
Складові
- Горбуша (гарячого копчення) – 300 г + –
- Яйця курячі відварні (краще домашні) – 3 шт. + –
- Твердий сир – 200 г + –
- Масло вершкове – 30 г + –
- Майонез (середньої жирності) – 180 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
- Картопля – 1-2 шт. + –
Покрокове приготування салату «Мімоза» з горбушей і сиром
Докладний рецепт мімози з горбушей і сиром включає в себе кілька нескладних у виконанні пунктів:
- Спочатку відварюємо овочі, даємо їм охолонути.
- Далі варимо яйця круто, також чекаємо, поки вони трохи охолонуть
- Очищаємо відварені овочі та яйця.
- Готуємо тарілку середньої глибини, в якій будемо шарами викладати інгредієнти для салату.
- Тепер беремо горбушу гарячого копчення і нарізаємо на невеликі шматочки – це наш перший шар.
- Після беремо тільки білки відварні і натираємо на крупну тертку поверх подрібненої риби.
- Поверх білків трьом масло, попередньо потримавши його трохи в холодильнику.
- Всі ці шари змащуємо майонезом.
- Наступним у нас буде шар з відвареної моркви, її також необхідно натерти на великій тертці.
- Знову змащуємо невеликою кількістю майонезу.
- Далі нарізаємо дрібно цибулю (ріпчаста) і посипаємо зверху моркви.
- Картопля (після охолодження) натираємо на крупну тертку зверху цибулі.
- Знову трохи змащуємо майонезом середньої жирності.
- Наступний інгредієнт – сир твердий, який також трьом на крупній тертці і покриваємо їм попередній шар.
- На завершення змащуємо майонезом, що залишився.
Салатик мімоза з копченою горбуша можна приготувати як повсякденне блюдо, але і святковий стіл дане страву прикрасить своєю присутністю. Незначні додавання в звичний для нас рецепт значно підвищують його смакові якості, і ви, поза всякими сумнівами, оцініть їх по достоїнству.
Салат «Мімоза» з сиром, яблуком і копченої горбушей
Як уже згадувалося вище, зробити звичне блюдо більш цікавим, можна трохи поекспериментувавши, додаючи до звичного складу різні інгредієнти. Одним з таких експериментальних страв може стати салат мімоза з додаванням копченої горбуші, сиру і яблука, яке підкреслить пікантний смак страви.
Складові
- Копчена риба (горбуша) – 300 г;
- Картопля великий (відвареної) – 2 шт .;
- Лук (ріпчаста) – 1 шт .;
- Сир твердий – 200 г;
- Яйця відварні (краще домашні) – 6 шт .;
- Яблуко (кисло-солодке) середніх розмірів – 1 шт .;
- Майонез (середньої жирності) – 200 г.
Як зробити салат «Мімоза» з яблуком і копченої горбушей
- Для початку необхідно вимити картоплю і моркву.
- Далі варимо морква, картопля, яйця і всі ці інгредієнти охолоджуємо і очищаємо.
- Потім готуємо посуд середньої глибини (тарілку) для формування салату.
- Першим шаром у нас буде відварну картоплю (половина), який необхідно натерти на крупній тертці.
- Зверху картоплі викладаємо порізану на невеликі шматочки копчену горбушу (половину вказаної кількості).
- Далі поверх горбуші насипаємо дрібно порізану цибулю і змащуємо майонезом в невеликій кількості.
- Після трьом на крупній тертці білки (їх теж візьмемо половину) і викладаємо на попередній шар, а зверху білків другу половину картоплі.
- Наступним шаром стане друга частина порізаної горбуші.
- Далі очищаємо яблуко від шкірки і натираємо на крупну тертку, викладаємо поверх риби.
- Знову змащуємо майонезом.
- Тепер пересипаємо другою частиною білків і перемащуємо майонезом.
- Беремо сир, натираємо його на крупній тертці і змішуємо разом з протертими жовтками – це заключний шар в блюді салат мімоза з копченою горбуша, сиром і яблуком.
Салат мімоза з горбушей і сиром дуже простий у виконанні, і може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Смачного!