Сирний салат «Мімоза» з копченою горбуша

salat-s-kuricej-i-marinovannym-lukom.1
Завжди цікаво випробувати приготувати «старі рецепти» по – новому, адже лише трохи змінивши склад, можна отримати блюдо з «родзинкою». До такого рецепту можна віднести всім відомий салат мімоза з копченою горбуша і сиром, в звичайному варіанті приготування якого використовують консерви. Такі маленькі зміни надають особливу пікантність даному страві, до того ж, приготування не займе багато часу і сил.

Рецепт салату досить простий у виконанні, його може приготувати навіть початківець кулінар. Дуже весело і корисно дане блюдо збирати разом з дітьми, таким чином, юним кухарям можна прищепити основи кулінарного мистецтва.

«Мімоза» з копченою горбуша і твердим сиром

Як приготувати салат мімоза з горбушей і сиром - класичний рецепт

Складові

  • Горбуша (гарячого копчення) – 300 г + –
  • Яйця курячі відварні (краще домашні) – 3 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Масло вершкове – 30 г + –
  • Майонез (середньої жирності) – 180 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
  • Картопля – 1-2 шт. + –

Покрокове приготування салату «Мімоза» з горбушей і сиром

Докладний рецепт мімози з горбушей і сиром включає в себе кілька нескладних у виконанні пунктів:

  1. Спочатку відварюємо овочі, даємо їм охолонути.
  2. Далі варимо яйця круто, також чекаємо, поки вони трохи охолонуть
  3. Очищаємо відварені овочі та яйця.
  4. Готуємо тарілку середньої глибини, в якій будемо шарами викладати інгредієнти для салату.
  5. Тепер беремо горбушу гарячого копчення і нарізаємо на невеликі шматочки – це наш перший шар.
  6. Після беремо тільки білки відварні і натираємо на крупну тертку поверх подрібненої риби.
  7. Поверх білків трьом масло, попередньо потримавши його трохи в холодильнику.
  8. Всі ці шари змащуємо майонезом.
  9. Наступним у нас буде шар з відвареної моркви, її також необхідно натерти на великій тертці.
  10. Знову змащуємо невеликою кількістю майонезу.
  11. Далі нарізаємо дрібно цибулю (ріпчаста) і посипаємо зверху моркви.
  12. Картопля (після охолодження) натираємо на крупну тертку зверху цибулі.
  13. Знову трохи змащуємо майонезом середньої жирності.
  14. Наступний інгредієнт – сир твердий, який також трьом на крупній тертці і покриваємо їм попередній шар.
  15. На завершення змащуємо майонезом, що залишився.

Салатик мімоза з копченою горбуша можна приготувати як повсякденне блюдо, але і святковий стіл дане страву прикрасить своєю присутністю. Незначні додавання в звичний для нас рецепт значно підвищують його смакові якості, і ви, поза всякими сумнівами, оцініть їх по достоїнству.

Салат «Мімоза» з сиром, яблуком і копченої горбушей

Як уже згадувалося вище, зробити звичне блюдо більш цікавим, можна трохи поекспериментувавши, додаючи до звичного складу різні інгредієнти. Одним з таких експериментальних страв може стати салат мімоза з додаванням копченої горбуші, сиру і яблука, яке підкреслить пікантний смак страви.

Складові

  • Копчена риба (горбуша) – 300 г;
  • Картопля великий (відвареної) – 2 шт .;
  • Лук (ріпчаста) – 1 шт .;
  • Сир твердий – 200 г;
  • Яйця відварні (краще домашні) – 6 шт .;
  • Яблуко (кисло-солодке) середніх розмірів – 1 шт .;
  • Майонез (середньої жирності) – 200 г.

сирний салат

Як зробити салат «Мімоза» з яблуком і копченої горбушей

  1. Для початку необхідно вимити картоплю і моркву.
  2. Далі варимо морква, картопля, яйця і всі ці інгредієнти охолоджуємо і очищаємо.
  3. Потім готуємо посуд середньої глибини (тарілку) для формування салату.
  4. Першим шаром у нас буде відварну картоплю (половина), який необхідно натерти на крупній тертці.
  5. Зверху картоплі викладаємо порізану на невеликі шматочки копчену горбушу (половину вказаної кількості).
  6. Далі поверх горбуші насипаємо дрібно порізану цибулю і змащуємо майонезом в невеликій кількості.
  7. Після трьом на крупній тертці білки (їх теж візьмемо половину) і викладаємо на попередній шар, а зверху білків другу половину картоплі.
  8. Наступним шаром стане друга частина порізаної горбуші.
  9. Далі очищаємо яблуко від шкірки і натираємо на крупну тертку, викладаємо поверх риби.
  10. Знову змащуємо майонезом.
  11. Тепер пересипаємо другою частиною білків і перемащуємо майонезом.
  12. Беремо сир, натираємо його на крупній тертці і змішуємо разом з протертими жовтками – це заключний шар в блюді салат мімоза з копченою горбуша, сиром і яблуком.

Салат мімоза з горбушей і сиром дуже простий у виконанні, і може стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Смачного!