Сирний пиріг з вишнею

Сирний пиріг з вишнею
Помилково думати, що цей десерт є суто річним, адже якщо запастися стиглими ягодами запас, то можна готувати випічку з ними в будь-який сезон.

Якщо ви цінитель ягід, то саме для вас придуманий сирний пиріг з вишнею, рецепт, без сумніву, гідний вашої уваги, адже він дозволяє створити прекрасне частування. Всі епітети щодо випічки – не перебільшення, а суща правда, якщо не вірите, тоді випробуйте готування самі, – повірте, вона вас не розчарує.

Шоколадний пиріг Брауні з сиром і вишнею

Складові

  • Борошно пшеничне – 150 г + –
  • Масло вершкове – 120 г + –
  • Вишня (свіжа або заморожена) – 400 г + –
  • Шоколад чорний (гіркий) – 100 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Сир м’який – 300 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Цукор – 150 г + –
  • Ваніль – 1 ч.л. + –

Як приготувати вишневий пиріг Брауні з сиром і шоколадом

Як чудово красиво звучить назва цього десерту, але не менш чудовий і його смак. Ви тільки уявіть: м’яке шоколадне тісто, соковита солодка начинка, апетитний зовнішній вигляд, стійкий, злегка терпкий, запах шоколаду – і все це гармонійно поєднується в одній випічці.

Якщо ви жодного разу не пробували готувати такий пиріг, тоді радимо надовго ідею з випіканням не відкладати, а запастися усіма необхідними продуктами і відразу ж почати захоплюючий кулінарний процес.

  1. Ламаємо шоколад на шматочки, розтоплюємо їх на водяній бані разом з вершковим маслом.
  2. Цукор (50 г) і 2 яйця збиваємо міксером, потім отриману масу розбавляємо ванільним цукром і дрібкою солі.
  3. Робимо сирний крем для пирога: змішуємо в мисці сир зі звичайним цукром і залишилися яйцями (2 шт.). Все це гарненько розтираємо міксером, щоб вийшла ніжна кремоподібна маса.

Якщо сир у вас зернистий, тоді заздалегідь протріть його через сито.

  1. У миску, де знаходиться збита яєчна маса, додаємо трохи охолонувши топлений шоколад.
  2. Після цього всипаємо просіяне борошно, розпушувач, і на мінімальній потужності міксера починаємо перемішувати інгредієнти.
  3. Форму для випічки (рекомендується використовувати з високими бортами) змащуємо вершковим маслом, після чого виливаємо в неї 1/3 частина тесту. Рівномірно розподіляємо тестову масу по всьому дну форми.
  4. Слідом кладемо на тісто ½ сирної маси кремоподібній і лопаткою акуратно її разравниваем.
  5. Далі викладаємо половину необхідного обсягу вишневих ягід (вимитих, обсушених і очищених від кісточок).
  6. Знову повторюємо шари, дотримуючись тієї ж по черзі: тісто, сир, ягоди вишні, тестова маса. Перший і останній шари (мова йде про тест) дуже важливо розподіляти рівномірно.
  7. Розігріваємо духовку до 180 градусів, після чого поміщаємо в неї форму з майбутнім пирогом на 40-50 хвилин, випікаємо до готовності. А перевірити ступінь готовності просто – за допомогою сухої зубочистки.

tvorozhnyj-pirog-s-vishnej.3jpg

11. Перед подачею десерт рекомендується трохи остудити.

До чаю кращої випічки і не придумати: смачно, оригінально, ситно. Але найголовніше – десерт готується швидко, і догодити їм можна навіть самим вибагливим гурманам. Без перебільшення, цей десерт – на будь-який випадок.

Сирний пиріг з вишневою помадкою: простий рецепт

Домашній пиріг з сиром і вишнею буває різним. Але оскільки до класики багато хто вже звик, та й рецептів приготування таких класичних сирно-вишневих пирогів в інтернеті стало багато, то цілком закономірно, що хочеться якогось різноманіття, і сьогодні ми його, безсумнівно, внесемо. Впевнені, саме цього десерту не вистачає вашої добірці рецептів з випікання ягідних пирогів.

Складові

для коржа

  • Печиво (будь-яке) – 200 г;
  • Масло вершкове – 100 г.

Для начинки

  • Борошно пшеничне – 1 ст.л .;
  • Сир – 600 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Цукор – 160 г;
  • Заморожена (або свіжа) вишня без кісточки – 300 м

для помадки

  • Крохмаль – 1 ч.л .;
  • Вишневий сік – 100 мл;
  • Цукор – 1 ст.л.

Рецепт пирога з сирного тесту з вишнею в духовці

  • Топимо вершкове масло на водяній бані, а потім змішуємо отриману масу з подрібненим печивом.
  • Форму для випікання застилає пекарської папером, змащуємо шматочком вершкового масла, після чого перекладаємо в неї суміш з печива і масла.
  • Прибираємо форму з коржем в холодильник на 1 годину.
  • Розморожуємо вишню, відкидаємо її на друшляк, даючи рідини час стекти.
  • Збиваємо з цукром яйця, а після – змішуємо їх з сиром. Половину отриманої маси потрібно відразу вилити на заморожений корж.
  • Зверху викладаємо на тісто вишню.
  • Наостанок виливаємо в форму половину сирної маси, а потім відправляємо сформований пиріг в розігріту духовку (до 160 градусів) на 45 хвилин.
  • Через зазначений час духовку вимикаємо. Ми залишаємо десерт в відключеною від газу печі на 20 хвилин.

tvorozhnyj-pirog-s-vishnej.2jpg

  • Поки випічка буде остигати – ми займемося приготуванням вишневої помадки. Для цього сік вишні змішуємо з цукром, прогріваємо його до повного розчинення солодких крупинок, після чого доводимо сироп до кипіння і всипаємо розведений з водою крохмаль (води потрібно 80 мл на 100 мл вишневого соку).
  • Знову даємо масі закипіти, після чого відразу ж поливаємо їй пиріг.

Вишневий пиріг з сиром: поради по приготуванню

Щоб не витратити продукти і час даремно – потрібно знати не тільки кроки приготування пирога, але і деякі прості секрети, які допоможуть не зіпсувати випічку, а навпаки, зробити її смачніше, пишніше і ароматні.

Якраз про таких секрети далі і піде мова:

  • Сир для пирога краще брати не занадто вологий, але і не зовсім сухий. Повинно бути щось середнє, тоді випічка вийде ідеальною. Але якщо такого немає, а є тільки вологий, тоді всипте в нього манку або муку (чим вологіше пиріг, тим більше потрібно борошна / манки) і дайте постояти хвилин
    Якщо сир сухий, то справи ще простіше: влийте в суху масу йогурт, молоко, кефір або додайте сметану, тоді він стане більш «соковитим».
  • Всі, хто використовує консервовані або заморожені ягоди, повинні знати, що вони виділяють багато рідини. З огляду на цей нюанс, варто перед використанням відкинути ягоди на друшляк, дати соку стекти, а вже після цього обсушити їх на паперовому рушнику. Якщо і це особливо не рятує, тоді обваляйте додатково вишню в крохмалі.
  • Для отримання більш ніжної консистенції радимо замінювати звичайний цукор цукровою пудрою – вона швидше розчиняється.
  • Якщо ви на дієті, але відмовитися від сирно-вишневого пирога не в силі, тоді звичайний сир в складі замініть знежиреним.
  • Сир для випічки намагайтеся брати не кислий, але якщо такий все ж попався, то просто додайте в нього більше цукру.

tvorozhnyj-pirog-s-vishnej.1jpg

  • Нарізати готовий пиріг з вишнею та сиром краще після повного охолодження, так як в гарячому вигляді сирна начинка – досить рідка і ріжеться насилу. Коли десерт трохи охолоне – начинка ущільнити, і пиріг придбає свою остаточну форму.

Ось, мабуть, і всі секрети того, як просто створюється сирний пиріг з вишнею. Рецепт для себе ви можете вибрати будь-який, більш того, ви завжди можете внести в нього свої авторські правки, замінивши вишню в начинці на іншу ягоду (чорницю, малину, смородину), пісочну тестову основу – на листкові і т.д.

З нашими порадами і рецептурами ви завжди зможете дивувати дорогих серцю людей, адже це так просто, було б трохи часу і величезне бажання.

Смачного!