Помилково думати, що цей десерт є суто річним, адже якщо запастися стиглими ягодами запас, то можна готувати випічку з ними в будь-який сезон.
Якщо ви цінитель ягід, то саме для вас придуманий сирний пиріг з вишнею, рецепт, без сумніву, гідний вашої уваги, адже він дозволяє створити прекрасне частування. Всі епітети щодо випічки – не перебільшення, а суща правда, якщо не вірите, тоді випробуйте готування самі, – повірте, вона вас не розчарує.
Шоколадний пиріг Брауні з сиром і вишнею
Складові
- Борошно пшеничне – 150 г + –
- Масло вершкове – 120 г + –
- Вишня (свіжа або заморожена) – 400 г + –
- Шоколад чорний (гіркий) – 100 г + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
- Сир м’який – 300 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор – 150 г + –
- Ваніль – 1 ч.л. + –
Як приготувати вишневий пиріг Брауні з сиром і шоколадом
Як чудово красиво звучить назва цього десерту, але не менш чудовий і його смак. Ви тільки уявіть: м’яке шоколадне тісто, соковита солодка начинка, апетитний зовнішній вигляд, стійкий, злегка терпкий, запах шоколаду – і все це гармонійно поєднується в одній випічці.
Якщо ви жодного разу не пробували готувати такий пиріг, тоді радимо надовго ідею з випіканням не відкладати, а запастися усіма необхідними продуктами і відразу ж почати захоплюючий кулінарний процес.
- Ламаємо шоколад на шматочки, розтоплюємо їх на водяній бані разом з вершковим маслом.
- Цукор (50 г) і 2 яйця збиваємо міксером, потім отриману масу розбавляємо ванільним цукром і дрібкою солі.
- Робимо сирний крем для пирога: змішуємо в мисці сир зі звичайним цукром і залишилися яйцями (2 шт.). Все це гарненько розтираємо міксером, щоб вийшла ніжна кремоподібна маса.
Якщо сир у вас зернистий, тоді заздалегідь протріть його через сито.
- У миску, де знаходиться збита яєчна маса, додаємо трохи охолонувши топлений шоколад.
- Після цього всипаємо просіяне борошно, розпушувач, і на мінімальній потужності міксера починаємо перемішувати інгредієнти.
- Форму для випічки (рекомендується використовувати з високими бортами) змащуємо вершковим маслом, після чого виливаємо в неї 1/3 частина тесту. Рівномірно розподіляємо тестову масу по всьому дну форми.
- Слідом кладемо на тісто ½ сирної маси кремоподібній і лопаткою акуратно її разравниваем.
- Далі викладаємо половину необхідного обсягу вишневих ягід (вимитих, обсушених і очищених від кісточок).
- Знову повторюємо шари, дотримуючись тієї ж по черзі: тісто, сир, ягоди вишні, тестова маса. Перший і останній шари (мова йде про тест) дуже важливо розподіляти рівномірно.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, після чого поміщаємо в неї форму з майбутнім пирогом на 40-50 хвилин, випікаємо до готовності. А перевірити ступінь готовності просто – за допомогою сухої зубочистки.
11. Перед подачею десерт рекомендується трохи остудити.
До чаю кращої випічки і не придумати: смачно, оригінально, ситно. Але найголовніше – десерт готується швидко, і догодити їм можна навіть самим вибагливим гурманам. Без перебільшення, цей десерт – на будь-який випадок.
Сирний пиріг з вишневою помадкою: простий рецепт
Домашній пиріг з сиром і вишнею буває різним. Але оскільки до класики багато хто вже звик, та й рецептів приготування таких класичних сирно-вишневих пирогів в інтернеті стало багато, то цілком закономірно, що хочеться якогось різноманіття, і сьогодні ми його, безсумнівно, внесемо. Впевнені, саме цього десерту не вистачає вашої добірці рецептів з випікання ягідних пирогів.
Складові
для коржа
- Печиво (будь-яке) – 200 г;
- Масло вершкове – 100 г.
Для начинки
- Борошно пшеничне – 1 ст.л .;
- Сир – 600 г;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Цукор – 160 г;
- Заморожена (або свіжа) вишня без кісточки – 300 м
для помадки
- Крохмаль – 1 ч.л .;
- Вишневий сік – 100 мл;
- Цукор – 1 ст.л.
Рецепт пирога з сирного тесту з вишнею в духовці
- Топимо вершкове масло на водяній бані, а потім змішуємо отриману масу з подрібненим печивом.
- Форму для випікання застилає пекарської папером, змащуємо шматочком вершкового масла, після чого перекладаємо в неї суміш з печива і масла.
- Прибираємо форму з коржем в холодильник на 1 годину.
- Розморожуємо вишню, відкидаємо її на друшляк, даючи рідини час стекти.
- Збиваємо з цукром яйця, а після – змішуємо їх з сиром. Половину отриманої маси потрібно відразу вилити на заморожений корж.
- Зверху викладаємо на тісто вишню.
- Наостанок виливаємо в форму половину сирної маси, а потім відправляємо сформований пиріг в розігріту духовку (до 160 градусів) на 45 хвилин.
- Через зазначений час духовку вимикаємо. Ми залишаємо десерт в відключеною від газу печі на 20 хвилин.
- Поки випічка буде остигати – ми займемося приготуванням вишневої помадки. Для цього сік вишні змішуємо з цукром, прогріваємо його до повного розчинення солодких крупинок, після чого доводимо сироп до кипіння і всипаємо розведений з водою крохмаль (води потрібно 80 мл на 100 мл вишневого соку).
- Знову даємо масі закипіти, після чого відразу ж поливаємо їй пиріг.
Вишневий пиріг з сиром: поради по приготуванню
Щоб не витратити продукти і час даремно – потрібно знати не тільки кроки приготування пирога, але і деякі прості секрети, які допоможуть не зіпсувати випічку, а навпаки, зробити її смачніше, пишніше і ароматні.
Якраз про таких секрети далі і піде мова:
- Сир для пирога краще брати не занадто вологий, але і не зовсім сухий. Повинно бути щось середнє, тоді випічка вийде ідеальною. Але якщо такого немає, а є тільки вологий, тоді всипте в нього манку або муку (чим вологіше пиріг, тим більше потрібно борошна / манки) і дайте постояти хвилин
Якщо сир сухий, то справи ще простіше: влийте в суху масу йогурт, молоко, кефір або додайте сметану, тоді він стане більш «соковитим». - Всі, хто використовує консервовані або заморожені ягоди, повинні знати, що вони виділяють багато рідини. З огляду на цей нюанс, варто перед використанням відкинути ягоди на друшляк, дати соку стекти, а вже після цього обсушити їх на паперовому рушнику. Якщо і це особливо не рятує, тоді обваляйте додатково вишню в крохмалі.
- Для отримання більш ніжної консистенції радимо замінювати звичайний цукор цукровою пудрою – вона швидше розчиняється.
- Якщо ви на дієті, але відмовитися від сирно-вишневого пирога не в силі, тоді звичайний сир в складі замініть знежиреним.
- Сир для випічки намагайтеся брати не кислий, але якщо такий все ж попався, то просто додайте в нього більше цукру.
- Нарізати готовий пиріг з вишнею та сиром краще після повного охолодження, так як в гарячому вигляді сирна начинка – досить рідка і ріжеться насилу. Коли десерт трохи охолоне – начинка ущільнити, і пиріг придбає свою остаточну форму.
Ось, мабуть, і всі секрети того, як просто створюється сирний пиріг з вишнею. Рецепт для себе ви можете вибрати будь-який, більш того, ви завжди можете внести в нього свої авторські правки, замінивши вишню в начинці на іншу ягоду (чорницю, малину, смородину), пісочну тестову основу – на листкові і т.д.
З нашими порадами і рецептурами ви завжди зможете дивувати дорогих серцю людей, адже це так просто, було б трохи часу і величезне бажання.
Смачного!