Уявіть десерт, легкий і пухнастий як хмарка, такий апетитний, що рука так і тягнеться за черговою шматочком – як ви думаєте, що це таке?
Цей дивно ніжний сирний пиріг з консервованими персиками, рецепт якого ми представляємо вашій увазі, неодмінно стане вашим улюбленим ласощами. Завдяки його незвичайному і надзвичайно ефектному зовнішньому вигляду, простоті, а також швидкості приготування, навіть раптова поява гостей не застане вас зненацька.
Особливості домашнього сирного пирога з персиками
Цей пиріг обов’язково сподобається любителям сирної випічки. Солодке тісто, сир і ароматні ніжні персики є справжнім спокусою для ласунів. Таке безпрограшна комбінація – гарантія смачного частування.
- Якщо сир неоднорідний консистенції – збиваємо його блендером або перетираємо вручну.
- Для начинки застосовуємо або свіжі, або консервовані персики – в залежності від сезону і смакових уподобань.
- Готовий десерт витримуємо в холодному місці протягом 2-3 годин.
Сирні пироги завжди хороші, так як вони просто тануть у роті. Приготуємо солодке диво, покрите білим суфле з «визирають» ароматними плодами.
Пиріг з сиром і консервованими персиками
Складові
тісто
- Борошно пшеничне – 240 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 125 г + –
- Масло вершкове – 160 г + –
- Розпушувач – 1 ч.л. + –
начинка
- Персики консервовані – 3 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 160 г + –
- Сметана 15-20% – 175 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Сир свіжий – 240 г + –
- Крохмаль картопляний – 1,5 ст.л. + –
- Лимонний сік – за смаком + –
- Ванілін – за смаком + –
Приготування пирога з сиром і персиками
- Розтираємо вершкове масло з цукром (можна блендером).
- Кладемо яйце і збиваємо масу.
- Просіваємо в миску борошно і розпушувач.
- Протягом короткого проміжку часу вимішуємо тісто пластичне, який мав би липнути до рук.
- Роз’ємну форму змащуємо маслом, звичайну – вистилає пекарської папером. Рівномірно розподіляємо тісто, роблячи високі борта.
- Розміщуємо форму на деякий час в холодне місце.
- Крупнозерновой сир пропускаємо через м’ясорубку, протираємо або збиваємо.
- Сметану, яйце, цукор, крохмаль і лимонний сік додаємо в отриману однорідну масу. Ретельно збиваємо.
- Духовку нагріваємо до 190 градусів.
- Приготовану масу викладаємо у форму.
- Персики (6 половинок) розкладаємо по поверхні.
- Випікаємо пиріг приблизно 1 годину.
- Трохи охолоджуємо пиріг прямо в формі, обережно виймаємо.
- Остаточно охолоджуємо десерт в холодному місці близько 3-х годин, і тільки потім нарізаємо.
У наступному рецепті сир присутній і в тесті, це надає випічці ще більш ніжний смак.
Ніжний сирний пиріг з персиками на кефірі
Складові
тісто
- Борошно пшеничне – 240 г;
- Кефір – 70 г;
- Масло вершкове – 130 г;
- Сир знежирений – 180 г;
- Розпушувач – 1 ч. Л.
начинка
- Сметана – 120 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Сир – 200 г;
- Цукор – 80 г;
- Персики – 6 шт.
Приготування сирного пирога з консервованими персиками
- Розтираємо вершкове масло з сиром, потім доливаємо кефір – і все перемішуємо.
- В отриману масу кладемо просіяне борошно і розпушувач.
- Швидко замішуємо тісто. Для цього може знадобитися менша або більша кількість борошна.
- По дну форми вистилає Пекарській папір і рівномірно розподіляємо тісто, утворюючи бортики.
- Нагріваємо духовку до 190 градусів.
- Яйця з цукром збиваємо за допомогою блендера в міцну піну.
- Збиваємо масу далі, додавши сир і сметану.
- Отриману пишну масу виливаємо на тісто.
- Половинки персиків рівномірно розподіляємо по начинці.
- Випікаємо пиріг близько 50 хвилин.
- Охолоджуємо готову випічку, не виймаючи з форми.
Подаємо до чаю після повного охолодження протягом 2-3 годин в холодному місці.
Для самого простого рецепту сирного пирога з персиками, приготування якого займе мінімум часу, підійдуть як консервовані плоди, так і свіжі.
Рецепт сирного пирога з персиками
Складові
- Борошно пшеничне – 250 г;
- Масло вершкове – 130 г;
- Цукор – 120 г;
- Яйце – 2 шт .;
- Сир – 200 г;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Ванілін – за смаком;
- Персик консервований – 4 шт .;
- Пудра цукрова – 100 г.
Як спекти сирний пиріг з персиками
- Вершкове масло і цукор розтираємо до однорідного стану.
- Продовжуємо вимішувати, додавши яйця.
- Кладемо сир, знову ретельно перемішуємо.
- Борошно просіваємо через сито.
- Просіяне борошно, розпушувач і ванілін всипаємо невеликими порціями, швидко замішуючи тісто.
- Форму (силіконову або металеву) вистилає пекарської папером. Викладаємо в неї тісто.
- Нагріваємо духовку до 190 градусів.
- Персики нарізаємо ножем на часточки і красиво розподіляємо, викладаючи візерунок (за бажанням).
- Випікаємо протягом, приблизно півгодини, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою.
10. Готовий пиріг виймаємо з форми злегка остигнув. Прикрашаємо цукровою пудрою, і кличемо гостей! Ще смачніше і соковитіше виходить пиріг, охолоджений в холодильнику не менше 2-х годин.
До чашечці запашного чаю спечіть сирний пиріг з персиками, рецепт якого зовсім не складний. У вас неодмінно вийде!