Сирний пиріг з консервованими персиками

Сирний пиріг з консервованими персиками
Уявіть десерт, легкий і пухнастий як хмарка, такий апетитний, що рука так і тягнеться за черговою шматочком – як ви думаєте, що це таке?

Цей дивно ніжний сирний пиріг з консервованими персиками, рецепт якого ми представляємо вашій увазі, неодмінно стане вашим улюбленим ласощами. Завдяки його незвичайному і надзвичайно ефектному зовнішньому вигляду, простоті, а також швидкості приготування, навіть раптова поява гостей не застане вас зненацька.

Особливості домашнього сирного пирога з персиками

Цей пиріг обов’язково сподобається любителям сирної випічки. Солодке тісто, сир і ароматні ніжні персики є справжнім спокусою для ласунів. Таке безпрограшна комбінація – гарантія смачного частування.

  • Якщо сир неоднорідний консистенції – збиваємо його блендером або перетираємо вручну.
  • Для начинки застосовуємо або свіжі, або консервовані персики – в залежності від сезону і смакових уподобань.
  • Готовий десерт витримуємо в холодному місці протягом 2-3 годин.

Сирні пироги завжди хороші, так як вони просто тануть у роті. Приготуємо солодке диво, покрите білим суфле з «визирають» ароматними плодами.

Пиріг з сиром і консервованими персиками

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 240 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 125 г + –
  • Масло вершкове – 160 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –

начинка

  • Персики консервовані – 3 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 160 г + –
  • Сметана 15-20% – 175 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Сир свіжий – 240 г + –
  • Крохмаль картопляний – 1,5 ст.л. + –
  • Лимонний сік – за смаком + –
  • Ванілін – за смаком + –

Приготування пирога з сиром і персиками

  • Розтираємо вершкове масло з цукром (можна блендером).
  • Кладемо яйце і збиваємо масу.
  • Просіваємо в миску борошно і розпушувач.
  • Протягом короткого проміжку часу вимішуємо тісто пластичне, який мав би липнути до рук.
  • Роз’ємну форму змащуємо маслом, звичайну – вистилає пекарської папером. Рівномірно розподіляємо тісто, роблячи високі борта.
  • Розміщуємо форму на деякий час в холодне місце.
  • Крупнозерновой сир пропускаємо через м’ясорубку, протираємо або збиваємо.
  • Сметану, яйце, цукор, крохмаль і лимонний сік додаємо в отриману однорідну масу. Ретельно збиваємо.
  • Духовку нагріваємо до 190 градусів.
  • Приготовану масу викладаємо у форму.
  • Персики (6 половинок) розкладаємо по поверхні.
  • Випікаємо пиріг приблизно 1 годину.

tvorozhnyj-pirog-s-konservirovannymi-persikami.3jpg

  • Трохи охолоджуємо пиріг прямо в формі, обережно виймаємо.
  • Остаточно охолоджуємо десерт в холодному місці близько 3-х годин, і тільки потім нарізаємо.

У наступному рецепті сир присутній і в тесті, це надає випічці ще більш ніжний смак.

Ніжний сирний пиріг з персиками на кефірі

Складові

тісто

  • Борошно пшеничне – 240 г;
  • Кефір – 70 г;
  • Масло вершкове – 130 г;
  • Сир знежирений – 180 г;
  • Розпушувач – 1 ч. Л.

начинка

  • Сметана – 120 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сир – 200 г;
  • Цукор – 80 г;
  • Персики – 6 шт.

tvorozhnyj-pirog-s-konservirovannymi-persikami

Приготування сирного пирога з консервованими персиками

  1. Розтираємо вершкове масло з сиром, потім доливаємо кефір – і все перемішуємо.
  2. В отриману масу кладемо просіяне борошно і розпушувач.
  3. Швидко замішуємо тісто. Для цього може знадобитися менша або більша кількість борошна.
  4. По дну форми вистилає Пекарській папір і рівномірно розподіляємо тісто, утворюючи бортики.
  5. Нагріваємо духовку до 190 градусів.
  6. Яйця з цукром збиваємо за допомогою блендера в міцну піну.
  7. Збиваємо масу далі, додавши сир і сметану.
  8. Отриману пишну масу виливаємо на тісто.
  9. Половинки персиків рівномірно розподіляємо по начинці.
  10. Випікаємо пиріг близько 50 хвилин.
  11. Охолоджуємо готову випічку, не виймаючи з форми.

Подаємо до чаю після повного охолодження протягом 2-3 годин в холодному місці.

Для самого простого рецепту сирного пирога з персиками, приготування якого займе мінімум часу, підійдуть як консервовані плоди, так і свіжі.

Рецепт сирного пирога з персиками

Складові

  • Борошно пшеничне – 250 г;
  • Масло вершкове – 130 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Сир – 200 г;
  • Розпушувач – 1 ч.л .;
  • Ванілін – за смаком;
  • Персик консервований – 4 шт .;
  • Пудра цукрова – 100 г.

Як спекти сирний пиріг з персиками

  1. Вершкове масло і цукор розтираємо до однорідного стану.
  2. Продовжуємо вимішувати, додавши яйця.
  3. Кладемо сир, знову ретельно перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо через сито.
  5. Просіяне борошно, розпушувач і ванілін всипаємо невеликими порціями, швидко замішуючи тісто.
  6. Форму (силіконову або металеву) вистилає пекарської папером. Викладаємо в неї тісто.
  7. Нагріваємо духовку до 190 градусів.
  8. Персики нарізаємо ножем на часточки і красиво розподіляємо, викладаючи візерунок (за бажанням).
  9. Випікаємо протягом, приблизно півгодини, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою.

tvorozhnyj-pirog-s-konservirovannymi-persikami.2jpg

10. Готовий пиріг виймаємо з форми злегка остигнув. Прикрашаємо цукровою пудрою, і кличемо гостей! Ще смачніше і соковитіше виходить пиріг, охолоджений в холодильнику не менше 2-х годин.

До чашечці запашного чаю спечіть сирний пиріг з персиками, рецепт якого зовсім не складний. У вас неодмінно вийде!