Коли за вашим столом збирається весела компанія близьких людей, завжди хочеться їх здивувати чимось смачним.
Традиційне чаювання звичайно ж не обійдеться без домашнього десерту, сирний пиріг з абрикосами відмінно підійде і його рецепт повинен бути у вас під рукою. В цьому випадку ви попадете і дітям, і дорослим, адже такі ласощі припаде до смаку кожному їдцю!
Як вибрати абрикоси для сирного пирога
Дуже часто абрикоси і інші ягоди, перед тим як потрапити на прилавки піддаються хімічній обробці. Роблять це для того щоб вони зберігалися довше і мали товарний вигляд, але користь і смак таких продуктів значно зменшується.
Ми поділимося секретами як вибрати якісні та стиглі абрикоси, щоб ваша випічка була і смачною, і корисною.
- Для сирного пирога потрібно вибрати стиглі абрикоси, визначити це можна за кольором. Зрілі ягоди мають насичений помаранчевий колір – чим яскравіше, тим краще. Стиглі абрикоси повинні бути ароматними, якщо ягоди не пахнуть, значить, вони незрілі.
- Вибирати абрикоси потрібно не тверді і не м’які: при натисканні на ягоду не повинно залишатися вм’ятин.
- Важливий фактор при виборі абрикосів – гладка поверхня. На ягодах не повинно бути чорних плям і тріщин, це перша ознака псування плодів. Якщо ви хочете зберегти абрикоси якомога довше, краще не купуйте такий товар.
- Якісні і смачні плоди можна купити тільки в липні, не пропустіть цей час і запасіться ароматними ягодами. Свіжі абрикоси зберігаються недовго і якщо ви любитель такого ласощі, можна заморозити або висушити їх на зиму. У будь-якому вигляді ви зможете використовувати абрикоси для приготування пирога.
- Якщо вам попалися незрілі плоди, перед тим як додавати їх в пиріг, проваріть ягоди в цукровому сиропі кілька хвилин.
Рецепт сирного пирога з абрикосами
Складові
тісто
- Сир – 400 г + –
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Цукрова пудра – 5 ст.л. + –
- Йогурт – 3 ст.л. + –
- Сода – 1 ч.л. (Гашене) + –
- Ванільний цукор – 1 ч.л.. + –
- Масло вершкове – 1 ч.л. + –
начинка
- Абрикоси – 300 г + –
- Сирна маса – 250 г + –
Як приготувати сирний пиріг з абрикосами
У цьому рецепті і тісто, і начинка будуть сирними, для любителів сиру цей пиріг – райська насолода. Для начинки можна використовувати ванільну сирну масу.
- Приготуйте тісто: в глибокій мисці розітріть сир (зернистий сир можна протерти через сито), додайте йогурт і перемішайте.
- Яйця збийте міксером з цукровою пудрою і ванільним цукром 2 хвилини. Отриману масу з’єднайте з сиром і перемішайте.
- Борошно просійте і поступово вводите в сирну суміш, замісити м’яке тісто.
- Абрикоси добре вимийте, розділіть навпіл і вийміть кісточки. Кожну половинку наповніть сирною масою.
- Тісто розділіть на дві частини: першу розкачайте кругом або квадратом і викладіть на змащену вершковим маслом форму. На тісто викладіть абрикоси і залишилася сирну масу. Другу частину тіста також розкачайте і накрийте ягоди, краї тіста добре защіпніте. (Сирний пиріг можете випікати в будь-який формочке і просто на деку, він відмінно тримає форму). Зверху змастіть пиріг яєчним жовтком і гострим ножем зробіть уздовж невеликі надрізи.
- Пиріг випікайте в розігрітій духовці при температурі 190С близько 30 хвилин, поки верх не стане рум’яним.
Сирний пиріг з соковитими абрикосами готовий, можна відразу подавати до столу. За цим рецептом у вас вийде блюдо на 10 порцій, якраз на велику компанію.
Пиріг з абрикосами і сиром
Цей рецепт можна сміливо назвати найшвидшим в приготуванні, в цілому на готування піде менше години. Такий варіант порадує багатьох домогосподарок – з продуктів які є під рукою можна приготувати шикарний десерт.
Складові
- Стиглі абрикоси – 8-10 шт;
- Зернистий сир – 300 г;
- Яйця – 3 шт;
- Цукор – 1 склянка;
- Розпушувач – 2 ч.л .;
- Борошно – 160 м (неповна склянка);
- Сіль – 1 пучку.
Як зробити пиріг з абрикосами і сиром
- Насамперед включіть її, поки ви готуєте тісто, вона нагріється.
- Абрикоси добре вимийте, вийміть кісточки і наріжте невеликими шматочками.
- У миску розбийте яйця, додайте цукор і збийте до однорідного стану.
- Борошно з’єднайте з розпушувачем і додайте до яєць, добре розмішайте. В отриману масу додайте сир, порізані ягоди і злегка перемішайте.
- Візьміть роз’ємну форму, змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. (За консистенцією тісто вийде трохи густіше сметани).
- Поставте форму в духовку і випікайте пиріг при температурі 200 ° С протягом 35 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою, можливо пиріг приготується швидше.
Сирний пиріг з абрикосами готовий, його рецепт простий і доступний для кожного пекаря. У вас вийде ні з чим незрівняне блюдо – ніжний і повітряний десерт порадує своїм смаком і ароматом гостей і близьких.