Сирний пиріг з абрикосами

tvorozhnyj-pirog-s-abrikosami
Коли за вашим столом збирається весела компанія близьких людей, завжди хочеться їх здивувати чимось смачним.

Традиційне чаювання звичайно ж не обійдеться без домашнього десерту, сирний пиріг з абрикосами відмінно підійде і його рецепт повинен бути у вас під рукою. В цьому випадку ви попадете і дітям, і дорослим, адже такі ласощі припаде до смаку кожному їдцю!

Як вибрати абрикоси для сирного пирога

Дуже часто абрикоси і інші ягоди, перед тим як потрапити на прилавки піддаються хімічній обробці. Роблять це для того щоб вони зберігалися довше і мали товарний вигляд, але користь і смак таких продуктів значно зменшується.

Ми поділимося секретами як вибрати якісні та стиглі абрикоси, щоб ваша випічка була і смачною, і корисною.

tvorozhnyj-pirog-s-abrikosami1

  • Для сирного пирога потрібно вибрати стиглі абрикоси, визначити це можна за кольором. Зрілі ягоди мають насичений помаранчевий колір – чим яскравіше, тим краще. Стиглі абрикоси повинні бути ароматними, якщо ягоди не пахнуть, значить, вони незрілі.
  • Вибирати абрикоси потрібно не тверді і не м’які: при натисканні на ягоду не повинно залишатися вм’ятин.
  • Важливий фактор при виборі абрикосів – гладка поверхня. На ягодах не повинно бути чорних плям і тріщин, це перша ознака псування плодів. Якщо ви хочете зберегти абрикоси якомога довше, краще не купуйте такий товар.
  • Якісні і смачні плоди можна купити тільки в липні, не пропустіть цей час і запасіться ароматними ягодами. Свіжі абрикоси зберігаються недовго і якщо ви любитель такого ласощі, можна заморозити або висушити їх на зиму. У будь-якому вигляді ви зможете використовувати абрикоси для приготування пирога.
  • Якщо вам попалися незрілі плоди, перед тим як додавати їх в пиріг, проваріть ягоди в цукровому сиропі кілька хвилин.

Рецепт сирного пирога з абрикосами

Складові

тісто

  • Сир – 400 г + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Цукрова пудра – 5 ст.л. + –
  • Йогурт – 3 ст.л. + –
  • Сода – 1 ч.л. (Гашене) + –
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.. + –
  • Масло вершкове – 1 ч.л. + –

начинка

  • Абрикоси – 300 г + –
  • Сирна маса – 250 г + –

Як приготувати сирний пиріг з абрикосами

У цьому рецепті і тісто, і начинка будуть сирними, для любителів сиру цей пиріг – райська насолода. Для начинки можна використовувати ванільну сирну масу.

  1. Приготуйте тісто: в глибокій мисці розітріть сир (зернистий сир можна протерти через сито), додайте йогурт і перемішайте.
  2. Яйця збийте міксером з цукровою пудрою і ванільним цукром 2 хвилини. Отриману масу з’єднайте з сиром і перемішайте.
  3. Борошно просійте і поступово вводите в сирну суміш, замісити м’яке тісто.
  4. Абрикоси добре вимийте, розділіть навпіл і вийміть кісточки. Кожну половинку наповніть сирною масою.
  5. Тісто розділіть на дві частини: першу розкачайте кругом або квадратом і викладіть на змащену вершковим маслом форму. На тісто викладіть абрикоси і залишилася сирну масу. Другу частину тіста також розкачайте і накрийте ягоди, краї тіста добре защіпніте. (Сирний пиріг можете випікати в будь-який формочке і просто на деку, він відмінно тримає форму). Зверху змастіть пиріг яєчним жовтком і гострим ножем зробіть уздовж невеликі надрізи.
  6. Пиріг випікайте в розігрітій духовці при температурі 190С близько 30 хвилин, поки верх не стане рум’яним.

Сирний пиріг з соковитими абрикосами готовий, можна відразу подавати до столу. За цим рецептом у вас вийде блюдо на 10 порцій, якраз на велику компанію.

Пиріг з абрикосами і сиром

Цей рецепт можна сміливо назвати найшвидшим в приготуванні, в цілому на готування піде менше години. Такий варіант порадує багатьох домогосподарок – з продуктів які є під рукою можна приготувати шикарний десерт.

tvorozhnyj-pirog-s-abrikosami3

Складові

  • Стиглі абрикоси – 8-10 шт;
  • Зернистий сир – 300 г;
  • Яйця – 3 шт;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Розпушувач – 2 ч.л .;
  • Борошно – 160 м (неповна склянка);
  • Сіль – 1 пучку.

Як зробити пиріг з абрикосами і сиром

  1. Насамперед включіть її, поки ви готуєте тісто, вона нагріється.
  2. Абрикоси добре вимийте, вийміть кісточки і наріжте невеликими шматочками.
  3. У миску розбийте яйця, додайте цукор і збийте до однорідного стану.
  4. Борошно з’єднайте з розпушувачем і додайте до яєць, добре розмішайте. В отриману масу додайте сир, порізані ягоди і злегка перемішайте.
  5. Візьміть роз’ємну форму, змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. (За консистенцією тісто вийде трохи густіше сметани).
  6. Поставте форму в духовку і випікайте пиріг при температурі 200 ° С протягом 35 хвилин. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою, можливо пиріг приготується швидше.

Сирний пиріг з абрикосами готовий, його рецепт простий і доступний для кожного пекаря. У вас вийде ні з чим незрівняне блюдо – ніжний і повітряний десерт порадує своїм смаком і ароматом гостей і близьких.