Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудове блюдо на швидку руку для всієї родини або для пари людина. Якщо немає можливості або бажання довго стояти біля плити, готуючи смачненьке, зробимо це швидко, адже пиріжки з лаваша з сиром справжня палочка виручалочка. І зайняті господині, і ті, хто може присвятити готуванні багато часу люблять це страви за його простоту у виконанні і прекрасний смак.
Смажені пиріжки з лаваша з сиром порадують і дорослих і дітей, ставши справжнім хітом! Готуємо їх на сніданок, полуденок або легка вечеря, тим більше що начинку можна змінювати і доповнювати на свій розсуд сиром, зеленню або бринзою.
Отже, приготуємо, для початку пиріжки по найпростішому рецептом.
Пиріжки з лаваша з сиром і зеленню
Складові
- Вірменський лаваш – 2 шт. + –
- Сир – 300 г + –
- Зелень – 1/2 пучка + –
- Сіль – 2 щіпки + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Базилік – пара гілочок або за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження пиріжків + –
- Паприка – на кінчику ножа або за смаком + –
Приготування
- Спочатку приготуємо начинку для пиріжків: миємо й просушують паперовим рушником зелень. Дрібно рубаємо її і викладаємо до сиру.
Якщо більше подобається кремообразная ніжна консистенція, збиваємо сир в блендері з сіллю і спеціями, і лише потім додаємо зелень. Якщо, навпаки, найулюбленіша текстура – це зерниста, залишаємо, як є і перемішуємо сир з рубаною зеленню і сіллю виделкою.
- Лист лаваша розгортаємо на столі і нарізаємо на смуги поперек приблизно 6-7 см в ширину.
- На куточок кожної смужки викладаємо ложкою начинку і розподіляємо її на площі трикутника. А далі трикутником загортаємо лаваш, просто обертаючи його навколо начинки.
Як загорнути трикутник зі смужки лаваша (відео)
Формуємо таким чином пиріжки з усього лаваша і сиру.
- Розігріваємо на сковороді олію і по одному викладаємо пиріжки, коли воно як слід розігріється. Обсмажуємо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку до зарум’янювання.
- Викладаємо випічку на серветку, щоб стік зайвий жир, а потім перекладаємо на тарілку.
Подаємо пиріжки з лаваша з сиром і зеленню прямо з печі. Смачного!
Ну а любителям сиру неодмінно припаде до смаку наступний рецепт.
Пиріжки з лаваша з сиром
- Трьом на крупній тертці 100 г сиру. Можна скористатися будь-яким твердим сортом, а можна зробити начинку з бринзи.
За смаком в такі пиріжки можна додати також подрібнену шинку (50-70 г) і зелень (1/2 пучка). М’ясний складової не повинно бути занадто багато, інакше начинка погано склеїться і буде випадати.
- Перемішуємо сир із зеленню і шинкою або залишаємо так, солимо, приправляємо.
- Крім шинки не менше смачною добавкою стануть смажені гриби. Їх також додаємо зовсім небагато, буквально 3 ст.л. на весь обсяг начинки.
- Також можна спробувати сирне поєднання: беремо по 50 г 3 види сиру – блакитний з цвіллю, звичайний твердий і бринзу. Пиріжки вийдуть – пальчики оближеш!
Лаваш розстеляємо і нарізаємо, як в попередньому рецепті. Загортаємо пиріжки аналогічним чином, виклавши начинку на одну сторону, а щоб вони вийшли особливо красивими, змащуємо з одного боку збитим яйцем, перш ніж відправити смажитися на сковороду.
Готові виймаємо на серветку і, давши трішки подостить, подаємо. Така закуска хороша тим, що буде надзвичайно смачною і соковитою і в холодному, і в гарячому вигляді.
Тепер ви знаєте, що пиріжки з лаваша з сиром просте і дуже зручне в приготуванні блюдо можна також готувати і з сиром.
Експериментуйте з інгредієнтами, друзі, підбирайте оптимальні поєднання, використовуючи різні спеції – базилік, прованський трави, розмарин і пригощайте гостей смачним і легким стравою!