Сирне печиво

сирне печивоСимпатичне за рахунок оригінальної формування і яскравого забарвлення сирне печиво – прекрасна альтернатива Крекери, чіпси, хлібці і тостів. Воно відмінно поєднується з першими стравами, гарячим чаєм і, звичайно ж, з пивом. Основа рецепта – розсипчасте тісто з тонкою текстурою, замішане на вершковому маслі і яєчному жовтку з додаванням стружки сиру, спецій і прянощів. У складі немає розпушувача і соди – випічка не збільшується і не деформується в духовці, зберігає вихідну форму і розмір, що дозволяє легко викручуватись з конфігурацією і зовнішнім виглядом.

У нашому прикладі привабливим і забавним печиво стає завдяки схожості зі справжніми сирними скибочками – вироби мають форму жовтих трикутників з частими і різними за величиною круглими отворами. Незважаючи на нетривіальний зовнішній вигляд, готується випічка дуже просто, практично на швидку руку. А при бажанні можна не возиться з формуванням – розкачати тісто і вирізати звичайні круглі або прямокутні заготовки, тоді на весь процес йдуть лічені хвилини.

Складові:сирне печиво

  • сир твердий ( «Російський», «Гауда» і т.д.) – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яєчний жовток – 1 шт .;
  • сіль – ½ ч. ложки (або за смаком);
  • борошно – близько 100 г;
  • куркума – 1 ч. ложка без гірки;
  • паприка – ½ ч. ложки;
  • сухий часник – ½ ч. ложки.

Сирне печиво – рецепт на швидку руку з фото

  1. На дрібній тертці натираємо сир.сирне печиво
  2. У миску просіваємо борошно, додаємо сіль, сухий часник і солодку паприку (плутаємо з червоним гострим перцем!). Для отримання жовтизни кидаємо куркуму, перемішуємо сухі компоненти. Якщо буде використовуватися солоний сир, порцію солі можна зменшити або виключити зовсім.сирне печиво
  3. Дістаємо з холодильника тверде масло, трьом на крупній тертці над борошняної сумішшю. Вручну розтираємо вміст миски в крихту.сирне печиво
  4. Додаємо сирну стружку і жовток.сирне печиво
  5. Швидко збираємо компоненти в єдиний жовтий кому – довго місити масу не потрібно. Тісто має вийти дуже м’яким, але не прилипає до долонь. Якщо необхідно, додаємо невелику порцію борошна. Обертаємо тісто харчовою плівкою і дозволяємо йому добре охолодитися – для цього на годину прибираємо в холодильник, або поміщаємо хвилин на 20-30 в морозильну камеру.сирне печиво
  6. Приступаємо до формування печива. Охолоджене тісто розгортаємо в круглий пласт товщиною 3-5 мм. Зручно це робити між двох листів харчової плівки – так тісто не липне до качалці і робочої поверхні. Прикладаємо до розкатаному тесту тарілку або кришку від каструлі, обрізаємо нерівні краї.сирне печиво
  7. Розрізаємо коло на трикутні сегменти. Розмір довільний – можна зробити 8 великих трикутників або вирізати багато маленьких заготовок. За допомогою трубочок різного діаметра або насадки від кондитерського мішка проробляємо отвори, що імітують сирні дірки.сирне печиво
  8. Дбайливо переносимо заготовки на деко, покритий пергаментним папером. Якщо залишилися обрізки тесту, збираємо їх, розгортає і теж формуємо сирне печиво.сирне печиво
  9. Прогріваємо духовку до 180 градусів. Підтримуючи температуру, випікаємо печиво 10-15 хвилин (до зарум’янювання трикутників по краях). Гарячі вироби залишаються м’якими, тендітним печиво стає тільки після повного охолодження.сирне печиво
  10. За бажанням злегка присипаємо готову випічку сіллю. Сирне печиво готове!сирне печиво

Смачного!