Я готую сире варення з різних ягід і фруктів. Особливою популярністю користується сире лимонне варення, сире варення з чорної смородини, а також з полуниці і малини.
У минулому році я вперше відкрила для себе таку ягоду як фейхоа. Вона з’являється в продажу восени, приблизно в той же час що і хурма. Фейхоа містить в собі багато вітамінів, а також мікро- і макроелементів. Плоди фейхоа містять в собі велику кількість йоду, тут вони перевершують навіть морепродукти.
Не скажу, що більшості людей подобається смак фейхоа, він досить своєрідний. Але від сирого варення з фейхоа ще ніхто не відмовлявся. Ця страва подобається практично всім.
Для приготування сирого варення з фейхоа нам знадобиться:
- 1 кг фейхоа,
- 1 кг цукру.
Рецепт приготування сирого варення з фейхоа.
Переберемо плоди фейхоа, викинемо зіпсовані. Добре промиємо ягоди в проточній воді і обрізаємо хвостики.
Так виглядають плоди фейхоа, цілі і в розрізі
Перекрутити ягоди на м’ясорубці. Чистити від шкірки фейхоа не потрібно, тому що все саме корисне і потрібне знаходиться саме в ній.
Додамо до ягідному пюре цукор і розмішати. Можна залишити таку заготовку на кілька годин при кімнатній температурі, регулярно підходячи і перемішуючи її. Таким чином ми без особливих зусиль розчинний весь цукор.
Розкладемо сире варення з фейхоа по банкам і приберемо в холодильник. Зберігається таке варення досить довго, приблизно 2-4 тижні.
Я зазвичай заготовлював сире варення не з 1 кг фейхоа, а з 3-5 кг. Тому частина варення я розкладаю в банки і зберігаю в холодильнику, а частина в маленькі пластикові контейнери і зберігаю в морозилці.
Сире варення з фейхоа можна подавати до чаю, додавати в сир, йогурт, кефір. А також можна змастити бісквітний рулет.
Смачного.