Сир з кефіру в домашніх умовах

Сир з кефіру в домашніх умовах
Про користь кисломолочного продукту ми всі знаємо з дитинства, але якщо, будучи дітьми, їли ми його через силу, то в дорослому віці з’їдаємо за милу душу.

Правда, зараз якісну продукцію чи купиш, але якщо дуже захотіти, то приготувати сир (з кефіру) в домашніх умовах можна і самому. Це простіше, ніж ви думаєте, зате скільки користі ви отримаєте від натурального продукту, з якого в подальшому зможете приготувати багато різних страв.

Як зробити сир з кефіру зі свіжою зеленню

Складові

  • Кефір – 1 л + –
  • Зелень (свіжа) – за смаком + –
  • Сіль – 1 щіпка (або за смаком) + –

Як приготувати з кефіру смачний сир будинку

Дуже ніжний, злегка кислий, смак має домашній сир з кефіру. Рецепт його приготування – простий і швидкий, що не може не радувати господиню, яка цінує свій час.

На весь процес приготування сиру з кефіру в домашніх умовах піде трохи більше години, з яких активно попрацювати доведеться хвилин 10-15 – не більше.

  1. Виливаємо в каструлю кефір, ставимо ємність на включену плиту і гріємо вміст, поки його градус не досягне 60-70 ° С. Коли зазначені температурні показники будуть досягнуті – сироватка потроху почне відділятися від сирної маси.
  2. Обережно вміст каструлі перемішуємо (заважаємо зверху вниз).
  3. Застеляємо чистий друшляк багатошарової (3-4 шари) марлею і виливаємо в нього сирно-сироваткову масу.
  4. Ми залишаємо сир в друшляку на 1 годину, щоб повністю скла вся сироватка.
  5. Потім витягуємо домашній сир на тарілку, змішуємо з подрібненою зеленню, солимо за смаком і подаємо до столу.

tvorog-iz-kefira-v-domashnix-usloviyax.2jpg

Якщо ви плануєте використовувати приготовлений сир з кефіру в якості десерту, тоді замість солі додайте в нього цукор, про зелені, зрозуміло, мова в даному випадку не йде.

Солодкий сир з кефіру в домашніх умовах можна подати з будь-якої солодкої заправкою: фруктовим сиропом (або соусом), згущеним молоком, медом, джемом, волоськими горіхами, фундуком, свіжими ягодами, фруктами і т.п.

Сир в домашніх умовах: рецепт із замороженого кефіру

Якщо ви ще не випробували таку технологію приготування, тоді обов’язково це виправте і зробіть домашній сир з кефіру в морозилці.

Суть даної технології практично нічим не відрізняється від рецептури звичайної, зате із замороженого кефіру сир виходить, як даний суфле – повітряний, що тане в роті і дуже ніжний.

Складові

  • Кефір в пластиковому пакеті – 1 л.

tvorog-iz-kefira-v-domashnix-usloviyax

Як зробити із замороженого кефіру сир будинку

  1. Кладемо пакет з кефіром в морозилку і залишаємо його там на 6 годин. Цього часу буде досить, щоб кисломолочний продукт повністю «замерз».
  2. Через 6 годин, дістаємо пакет з холодильника, витягаємо з нього замерзлу масу і перекладаємо її в друшляк, встановлений на миску.
  3. Ми залишаємо напівготовий продукт при кімнатній температурі ще на 6 годин, щоб стекла вся сироватка. Через зазначений час, смачний домашній сир з кефіру в морозилці готовий – можна вживати!

Рецепт домашнього сиру з кефіру на водяній бані

Приготування на водяній бані – швидкий і дуже простий спосіб отримати ніжний смачний сирок для всієї родини. Нам для цього знадобиться свіжий кефір (1 л) і каструля (бажано емальований).

Наливаємо в посудину підготовлений кефір, ставимо його на водяну баню, прогріваємо на вогні півгодини, після чого накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

tvorog-iz-kefira-v-domashnix-usloviyax.1jpg

Протягом цього часу сироватка остаточно «розлучиться» з сиром, після чого ми пересипаємо сирну масу на сито, а потім на тарілку – все, страва готова.

З сиру в подальшому можна зробити величезну кількість всіляких смачних, поживних і корисних страв. Якщо ваш маленький непосида не хоче продукт в чистому вигляді, то спробуйте для нього приготувати з сиру сирники, млинчики, запіканки, мафіни і будь-які інші його улюблені десерти на сирної основі.

Як правильно робити домашній сир з кефіру: секрети приготування

Навіть у такого простого страви є свої секрети і особливості, про які кожна господиня повинна знати ще до того, як вона почне його готувати. Про таких кулінарних секрети ми і поговоримо докладніше, щоб до моменту приготування ви були у всеозброєнні.

  1. Отримувати домашній кисломолочний продукт можна не тільки зі свіжого кефіру. Сир з кислого (кислого) кефіру в домашніх умовах також має місце бути в кулінарії, хоча на смак він трохи поступається сирної маси, зробленої на основі свіжої кісломолочку. В цілому, рецепт приготування продукту на кислим основі той же, що і зі свіжого кефіру.
  2. Якщо вам необхідно приготувати домашній сир для дитини (немовляти або малюка постарше), то при приготуванні важливо враховувати деякі особливості:
  • кефір обов’язково повинен бути однорідним за консистенцією;
  • сир з кислого кефіру зовсім не підходить для дитячого харчування, тому основу завжди використовуйте тільки свіжу. Не варто використовувати кефір, який зроблений з домашнього коров’ячого молока, він досить жирний, а для дитячого організму таке навантаження на підшлункову і печінку вкрай небажана;
  • найкраще готувати сир для дитини з кефіру на основі пастеризованого молока або ж зробити продукт зі спеціального дитячого кефіру;
  • якщо ви захочете додати малюкові в сирну масу фрукти, то їх попередньо потрібно гарненько подрібнити.

tvorog-iz-kefira-v-domashnix-usloviyax.4jpg

Більш докладно про те, як правильно приготувати сир для грудничка – читайте в статті на сайті.

Як зробити смачний сир з молока і кефіру для грудничка

  1. Від жирності кефіру безпосередньо залежить жирність сиру. Ідеально – використання кисломолочного продукту з відсотком жиру не менше 3%. Занадто високий відсоток жирності кефіру також не дуже добре позначиться на калорійність продукту, тому кефір з вмістом жиру понад 18% – не підходить.

Щоб всі нюанси приготування домашнього сиру з кефіру вам були зрозумілі – пропонуємо простий відео-рецепт, в якому покроково показані всі етапи отримання улюбленого кисломолочного продукту.

Як бачите, сир з кефіру в домашніх умовах – це просто, смачно і корисно. Щоб отримати його – вам потрібно вміло поєднувати теорію з практикою. Дорогих складних продуктів рецепт не передбачає, неймовірних зусиль докладати не потрібно, та й чекати особливо довго не доведеться – протягом 1 години, як правило, улюблений продукт повністю готовий до вживання.

Їжте завжди тільки натуральне – і будьте здорові!