Швидкі малосольні огірки

Поговоримо сьогодні про те, як зробити швидкі малосольні огірки. Так-так! Всіма улюблені малосольні огірки можна приготувати всього за 1 годину. Спосіб, звичайно, не класичний, а похідний, але смак чудовий!

Швидкі малосольні огірки на тарілціКрім швидкості і чудового смаку, є в цьому рецепті ще один позитивний момент: вам не знадобляться відомі за класичним рецептом листя хрону, дуба, чорної смородини, вишні. Щоб мати все це, треба жити в селі або на дачі. А якщо ми в місті, і малосольних огірків все одно хочеться? Тоді спробуйте цей рецепт. Візьміть на замітку, що цим способом приготовані огірки довго не зберігаються, тому розраховуйте кількість так, щоб з’їсти їх якщо не відразу, то через 1-2 дні.

Потрібно:

  • Огірки свіжі (кількість визначайте самі, для прикладу – штук 8-10)
  • Кріп – один пучок (близько 50 грамів)
  • Часник – 2-4 зубчики, можна і більше, якщо любите
  • Сіль – кількість залежить від улюбленого вами рівня просоленности огірків, спробуйте для початку 0,5 столової ложки без гірки», при наступних засолках (а ми не сумніваємося, що вам захочеться повторити!) кількість солі зменшуйте або збільшуйте по своєму смаку. Пам’ятайте, чим довше простоять ваші огірки до того, як ви з’їсте, тим солоніша вони будуть.
  • Рослинне масло – 1-2 столових ложки (це за бажанням, можна і без нього)

Приготування:

ukrop.2Кріп потрібно вимити, дати трохи підсохнути і потім дрібно порізати.

Швидкі малосольні огірки кладемо в контейнер або пакетОгірки ретельно миємо, витираємо, зрізаємо кінчики. Якщо хочемо, щоб просолились швидше, розрізаємо навпіл уздовж плоду.

Беремо контейнер з кришкою або міцний поліетиленовий пакет (для надійності можна взяти два пакету і вставити один в іншій) і викладаємо туди шаром половину огірків.

Швидкі малосольні огірки посипаємо кропом і часникомПосипаємо половиною порізаного кропу. 1-2 зубчики часнику чистимо і видавлюємо через спеціальну давильця для часнику, або трьом на дрібній тертці, або просто розминаємо товкачем або ручкою ножа або виделки – і викладаємо рівномірно на огірки. Посипаємо сіллю (приблизно половиною від загальної кількості). Якщо хочемо, рівномірно виливаємо на огірки 1 ложку рослинної олії.

Швидкі малосольні огірки викладаємо шарамиВикладаємо другий шар огірків і повторюємо всі ті ж дії.

Можна, звичайно, і не мудрувати з шарами, а просто покидати все зазначене в контейнер або пакет, але при викладанні шарами більше шансів на хороше перемішування інгредієнтів, а часу багато не займає.

Швидкі малосольні огірки в контейнері ставимо в холодильникЗакрийте контейнер кришкою (якщо ви робите в пакеті – зав’язуємо пакет, не випускаючи з нього повітря) і кілька разів енергійно струшуємо контейнер (пакет), перевертаючи його у різні боки, щоб усередині все добре перемішалося.

Якщо вам важлива швидкість результату – залишаємо при кімнатній температурі хвилин на 40, і швидкі малосольні огірки готові, вже можна пробувати! Якщо у вас в запасі кілька годин (наприклад, ви солите ввечері «на завтра») – можна поставити відразу в холодильник. У будь-якому разі не залишайте при кімнатній температурі більше 2-3 годин, прибирайте в холодильник. Якщо не з’їли відразу все, зберігаємо залишок теж в холодильнику.

Призові поради для тих, хто дочитав рецепт до кінця:

Щоб час приготування швидких малосольних огірків звести до мінімуму, можна порізати огірки не навпіл, а на четвертинки, часточками або навіть поперек плода кружечками (але не дуже тонкими). Тоді можна буде подавати огірки на стіл вже хвилин через 20.

Якщо ви хочете лише зрізати кінчики (це обов’язково!) і залишити огірки цілими, але при цьому хочете, щоб вони просолились швидше, можна проколоти кожен огірок в кількох місцях виделкою або зробити на шкірі огірка кілька насічок гострим ножем.

Крім кропу, можна додати невеликий пучок петрушки і 2-3 листочка базиліка.

Якщо у вас все ж є листя хрону, дуба, чорної смородини, вишні або частини цього списку – сміливо додавайте по листочку, це тільки поліпшить смак і аромат.

Можна ще віджати в контейнер (пакет) з огірками сік 1-2 кружечків лимона, це теж додасть цікаву ноту у смак.