Шоколадний торт з бананами до Нового року

Гряде Новий рік Мавпи і, в зв’язку з цим, шоколадно банановий торт особливо актуальний. Я впевнена, такий десерт припаде до смаку навіть тим, хто не фанатіє від бананів. Хоча, звичайно ж, ви цілком можете приготувати і інший торт на це чудове свято.

Отже,

Рецепт приготування шоколадно бананового торта

Складові:

корж

  • 200 г борошна,
  • 3 великих яйця,
  • 180 г цукру
  • 50 г какао,
  • 2 ч.л. пекарського порошку,
  • 1/3 ч.л. солі
  • 100 г нежирної сметани (15%) або кефіру
  • 3 стиглих великих банана

крем

  • 400 мл жирних вершків (35%)
  • 200 г жирної сметани (30%)
  • 120 г цукрової пудри (4 ст.л. з невеликим верхом)

Оздоблення

  • 3 зелених банана
  • 2 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайний)
  • 120 мл соку

Спочатку підготуйте форму, вистелити дно папером для випічки і змастіть дно і бортики вершковим маслом.

Розігрійте духовку до 190 градусів.

Змішайте разом просіяне борошно, какао, пекарський порошок і сіль.

3 стиглих банана розімніть в пюре і додайте нежирну сметану.

Яйця збийте спочатку на малих обертах міксера, а коли змішалися, додайте цукор і збийте до світлої густої маси.

Змішайте яйця і бананове пюре зі сметаною і, поступово вводячи сухі інгредієнти, замісити тісто негусто. Довго вимішувати не потрібно, але стежте, щоб не було непромеса.

Вилийте тісто в підготовлену форму, покрутіть її, щоб в центрі утворилася виїмка і відправте в духовку на 50 хвилин.

Готовність перевіряйте сухий дерев’яною паличкою.

Готовий корж остудіть на решітці, щоб не отмокла дно.

Поки корж остигає зробіть крем.

Для цього з’єднаєте охолоджені вершки з жирною сметаною і збивайте спочатку на малих обертах міксера.

Коли продукти з’єдналися і з’явилася невелика піна, збільште обороти до максимуму і збивайте до отримання густої стійкої маси.

Після цього поступово введіть цукрову пудру, перемішуючи крем на малих обертах.

У остиглого коржа зріжте верхівку, розламайте і підсушіть в духовці, щоб потім подрібнити в крихту для прикраси боків торта.

Решта корж розріжте на три частини.

Намажте на дно тарілки трохи крему і покладіть перший корж. Залиште трохи крему на бордюр.

Промажьте кремом всі коржі, боки і верх торта.

Прикрасьте боки крихтою і приберіть торт поки в холод.

Поріжте зеленуваті банани на кружки товщиною приблизно 1.5 см.

На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте половину коричневого цукру. Коли цукор трохи подплавит, викладіть шматочки бананів і посипте їх зверху цукром. Переверніть банани на іншу сторону і 1-2 хвилини карамелізується їх.

Додайте на сковороду сік і тушкуйте банани 1 хвилину, після чого акуратно викладіть на тарілку.

Сік, що залишився випарити до отримання тягучої карамелі.

Викладіть остиглі шматочки бананів зверху на торт, залишаючи краї вільними. Зверху полийте карамеллю.

Зробіть з залишився крему бордюр і приберіть торт на кілька годин в холод.

Все, можете насолоджуватися!

Відео – Як приготувати шоколадно банановий торт до Нового 2016 році!

Смачного!