Гряде Новий рік Мавпи і, в зв’язку з цим, шоколадно банановий торт особливо актуальний. Я впевнена, такий десерт припаде до смаку навіть тим, хто не фанатіє від бананів. Хоча, звичайно ж, ви цілком можете приготувати і інший торт на це чудове свято.
Отже,
Рецепт приготування шоколадно бананового торта
Складові:
корж
- 200 г борошна,
- 3 великих яйця,
- 180 г цукру
- 50 г какао,
- 2 ч.л. пекарського порошку,
- 1/3 ч.л. солі
- 100 г нежирної сметани (15%) або кефіру
- 3 стиглих великих банана
крем
- 400 мл жирних вершків (35%)
- 200 г жирної сметани (30%)
- 120 г цукрової пудри (4 ст.л. з невеликим верхом)
Оздоблення
- 3 зелених банана
- 2 ст.л. коричневого цукру (можна і звичайний)
- 120 мл соку
Спочатку підготуйте форму, вистелити дно папером для випічки і змастіть дно і бортики вершковим маслом.
Розігрійте духовку до 190 градусів.
Змішайте разом просіяне борошно, какао, пекарський порошок і сіль.
3 стиглих банана розімніть в пюре і додайте нежирну сметану.
Яйця збийте спочатку на малих обертах міксера, а коли змішалися, додайте цукор і збийте до світлої густої маси.
Змішайте яйця і бананове пюре зі сметаною і, поступово вводячи сухі інгредієнти, замісити тісто негусто. Довго вимішувати не потрібно, але стежте, щоб не було непромеса.
Вилийте тісто в підготовлену форму, покрутіть її, щоб в центрі утворилася виїмка і відправте в духовку на 50 хвилин.
Готовність перевіряйте сухий дерев’яною паличкою.
Готовий корж остудіть на решітці, щоб не отмокла дно.
Поки корж остигає зробіть крем.
Для цього з’єднаєте охолоджені вершки з жирною сметаною і збивайте спочатку на малих обертах міксера.
Коли продукти з’єдналися і з’явилася невелика піна, збільште обороти до максимуму і збивайте до отримання густої стійкої маси.
Після цього поступово введіть цукрову пудру, перемішуючи крем на малих обертах.
У остиглого коржа зріжте верхівку, розламайте і підсушіть в духовці, щоб потім подрібнити в крихту для прикраси боків торта.
Решта корж розріжте на три частини.
Намажте на дно тарілки трохи крему і покладіть перший корж. Залиште трохи крему на бордюр.
Промажьте кремом всі коржі, боки і верх торта.
Прикрасьте боки крихтою і приберіть торт поки в холод.
Поріжте зеленуваті банани на кружки товщиною приблизно 1.5 см.
На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте половину коричневого цукру. Коли цукор трохи подплавит, викладіть шматочки бананів і посипте їх зверху цукром. Переверніть банани на іншу сторону і 1-2 хвилини карамелізується їх.
Додайте на сковороду сік і тушкуйте банани 1 хвилину, після чого акуратно викладіть на тарілку.
Сік, що залишився випарити до отримання тягучої карамелі.
Викладіть остиглі шматочки бананів зверху на торт, залишаючи краї вільними. Зверху полийте карамеллю.
Зробіть з залишився крему бордюр і приберіть торт на кілька годин в холод.
Все, можете насолоджуватися!
Відео – Як приготувати шоколадно банановий торт до Нового 2016 році!
Смачного!