Любителям Брауні, фондан і інших вологих шоколадних десертів напевно сподобається цей рецепт пирога з персиками. Смак шоколаду тут яскравий і домінуючий, приємно дивує соковита, немов просочена сиропом текстура. М’якість випічки доповнюють найніжніші фруктові половинки, які ідеально поєднуються з шоколадними «нотами» і надають виробу додаткову вологу.
Пиріг виходить не тільки смачним, але і привабливим в розрізі. Жовто-оранжеві персики прекрасно контрастують з темним шоколадним тестом. При всій простоті приготування виріб гідно увійти в розряд святкової випічки. Рецепт заслуговує на увагу як новачків, так і бувалих пекарів!
Складові:
- персики консервовані – 350 г (5-6 половинок);
- яйця – 2 шт .;
- борошно – 120 г;
- розпушувач тесту – 10 г;
- какао-порошок – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 80 г;
- цукор – 120 г;
- ванільний цукор – пакетик (8-10 г).
Пиріг з персиками рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати шоколадний пиріг з персиками
- Яйця пару хвилин збиваємо з цукром, в тому числі і ванільним. Працюємо міксером до пишноти, збільшення обсягу і білуватого відтінку.
- Окремо з’єднуємо борошно і розпушувач тесту. Для насиченого аромату, благородного кольору і шоколадного смаку пирога додаємо какао-порошок. Перемішуємо суху масу.
- Просіявши через дрібне сито, додаємо борошняну суміш до збитих яєць. Розмішуємо до розчинення всіх сухих ділянок та отримання гладкого тіста.
- Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо і виливаємо до шоколадній масі.
- Втручаємося масляну рідину, поєднуючи компоненти в єдине однорідне тісто.
- Для випічки пирога вибираємо невелику форму діаметром 18-20 см – тоді пиріг вийде пишним (для більшої ємності тесту буде мало). Дно форми для зручності прокладаємо пергаментним папером, а потім рівним шаром розподіляємо шоколадну масу.
- Персики витягаємо з сиропу і злегка протираємо серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Викладаємо фруктові половинки спинками вгору, трохи занурюючи в в’язке тісто.
- Ставимо форму в розігріту духовку. Випікаємо пиріг з персиками при 180 градусах близько 30 хвилин. Перевіряємо готовність, проколовши м’якуш до низу дерев’яною шпажкою. Якщо на паличці не залишається слідів сирого тесту, випічка готова!
- Випечений пиріг охолоджуємо, дістаємо з форми, за бажанням присипаємо посіяної цукровою пудрою. Розрізаємо на презентабельні шматочки і подаємо!
Шоколадний пиріг з персиками готовий! Приємного чаювання!