Шоколадний бісквіт в мультиварці

Приблизно рік тому я вперше спробувала піч в мультиварці. Першим моїм досвідом був класичний бісквіт. І тепер, у зв’язку з відсутність гарної духовки, бісквітні коржі печу тільки в ній.

Шоколадний бісквіт в мультиварці

Для приготування шоколадного бісквіта в мультиварці нам знадобиться:

  • 100 грам вершкового масла,
  • 30 + 130 грам цукру,
  • 1 плитка темного шоколаду (100 грам),
  • 4 яйця,
  • 100 грам борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 1 столова ложка ванільного цукру,
  • дрібка солі.

Рецепт приготування шоколадного бісквіта в мультиварці.

Вершкове масло дістанемо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Розітремо міксером вершкове масло з 30 грамами цукру і дрібкою солі.

IMG_7417 IMG_7421

У яєць відокремити білки від жовтків. Додамо жовтки до маслу і добре все перемішати.

IMG_7426

Шоколад розтопити і додамо до жовткова-масляної суміші. Добре перемішати.

IMG_7436

Змішаємо в окремій ємності борошно, розпушувач, ванільний цукор.

IMG_7429

Зіб’ємо білки з 130 грамами цукру до стійких піків.

IMG_7449 IMG_7454

Додамо до білків борошняну і шоколадну суміші. Лопаткою акуратно все перемішати до однорідності.

IMG_7458IMG_7465

IMG_7471

Дно форми для запікання або дно мультіварочной каструльки змажемо вершковим маслом. Виллємо тісто.

IMG_7474

Випікаємо в мультиварці в режимі “Випічка” 65 хвилин (перевіряємо на готовність дерев’яною паличкою, якщо залишаються сліди тесту, то виставляємо ще раз режим “Випічка” 20 хвилин). У мене за 65 хвилин бісквіт повністю пропікся. У духовці випікати бісквіт при температурі 160 градусів близько 30 хвилин.

Виймемо бісквіт з мультіварочной каструльки, зручно це робити, використовуючи вставку для варіння на пару. Дамо шоколадному бісквіту охолонути.

IMG_7483

Тепер його можна прошарувати кремом, приготувавши торт, або просто їсти.

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.