Приблизно рік тому я вперше спробувала піч в мультиварці. Першим моїм досвідом був класичний бісквіт. І тепер, у зв’язку з відсутність гарної духовки, бісквітні коржі печу тільки в ній.
Для приготування шоколадного бісквіта в мультиварці нам знадобиться:
- 100 грам вершкового масла,
- 30 + 130 грам цукру,
- 1 плитка темного шоколаду (100 грам),
- 4 яйця,
- 100 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 1 столова ложка ванільного цукру,
- дрібка солі.
Рецепт приготування шоколадного бісквіта в мультиварці.
Вершкове масло дістанемо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Розітремо міксером вершкове масло з 30 грамами цукру і дрібкою солі.
У яєць відокремити білки від жовтків. Додамо жовтки до маслу і добре все перемішати.
Шоколад розтопити і додамо до жовткова-масляної суміші. Добре перемішати.
Змішаємо в окремій ємності борошно, розпушувач, ванільний цукор.
Зіб’ємо білки з 130 грамами цукру до стійких піків.
Додамо до білків борошняну і шоколадну суміші. Лопаткою акуратно все перемішати до однорідності.
Дно форми для запікання або дно мультіварочной каструльки змажемо вершковим маслом. Виллємо тісто.
Випікаємо в мультиварці в режимі “Випічка” 65 хвилин (перевіряємо на готовність дерев’яною паличкою, якщо залишаються сліди тесту, то виставляємо ще раз режим “Випічка” 20 хвилин). У мене за 65 хвилин бісквіт повністю пропікся. У духовці випікати бісквіт при температурі 160 градусів близько 30 хвилин.
Виймемо бісквіт з мультіварочной каструльки, зручно це робити, використовуючи вставку для варіння на пару. Дамо шоколадному бісквіту охолонути.
Тепер його можна прошарувати кремом, приготувавши торт, або просто їсти.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.