Ви любите прості, але смачні торти, кекси, чизкейки?
Але ж їх основою в більшості випадків є шоколадний бісквіт на окропі, давайте зараз разом його і приготуємо. Будьте впевнені – вийде одне суцільне об’їдання, відірватися від такого десерту не зможе ніхто, так що сміливо забирайте рецепт в скарбничку «кращих святкових частувань»!
Як спекти смачний шоколадний бісквіт на окропі
Бісквіт Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 1 ст. + –
- Цукор – 1/2 ст. + –
- Кефір – 1 ст. + –
- Сода харчова – 1 ч.л. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 1/3 ст. + –
- Окріп – 1 ст. + –
- Какао (порошок) – 3 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для приготування шоколадного бісквіта на окропі нам знадобиться дві миски. У першій треба змішати все сипучі інгредієнти – це какао-порошок, борошно і цукор.
Їх слід перемішати дуже ретельно, щоб не було окремих грудок.
Далі в цю суху суміш треба додати харчову соду і знову все розмішати.
В іншу миску помістити всі рідкі інгредієнти – яйце, кефір і соняшникову олію.
Рідкі інгредієнти теж потрібно дуже добре перемішати.
Коли вміст обох мисок добре розмішати – треба пересипати суху суміш до рідкої.
За допомогою вилки ретельно все перемішати.
Далі найголовніше – налити в тісто окріп.
Швидко все знову розмішати. Не дивуйтеся, що тісто для шоколадного бісквіта вийшло рідким.
Налити тісто в форму для випічки і помістити в розігріту духовку на одну годину. Температура випікання повинна бути 180 градусів.
Бісквіт дуже добре піднімається, враховуйте це при виборі форми для випічки.
Коли випічка охолоне – розрізати її на шматочки і подати до столу.