Шоколадний бісквіт на окропі

Ви любите прості, але смачні торти, кекси, чизкейки?

Але ж їх основою в більшості випадків є шоколадний бісквіт на окропі, давайте зараз разом його і приготуємо. Будьте впевнені – вийде одне суцільне об’їдання, відірватися від такого десерту не зможе ніхто, так що сміливо забирайте рецепт в скарбничку «кращих святкових частувань»!

Як спекти смачний шоколадний бісквіт на окропі

Бісквіт Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Шоколадний бісквіт на окропі
Шоколадний бісквіт на окропі

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 ст. + –
  • Цукор – 1/2 ст. + –
  • Кефір – 1 ст. + –
  • Сода харчова – 1 ч.л. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​1/3 ст. + –
  • Окріп – 1 ст. + –
  • Какао (порошок) – 3 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для приготування шоколадного бісквіта на окропі нам знадобиться дві миски. У першій треба змішати все сипучі інгредієнти – це какао-порошок, борошно і цукор.


  • Їх слід перемішати дуже ретельно, щоб не було окремих грудок.


  • Далі в цю суху суміш треба додати харчову соду і знову все розмішати.


  • В іншу миску помістити всі рідкі інгредієнти – яйце, кефір і соняшникову олію.


  • Рідкі інгредієнти теж потрібно дуже добре перемішати.


  • Коли вміст обох мисок добре розмішати – треба пересипати суху суміш до рідкої.


  • За допомогою вилки ретельно все перемішати.


  • Далі найголовніше – налити в тісто окріп.


  • Швидко все знову розмішати. Не дивуйтеся, що тісто для шоколадного бісквіта вийшло рідким.


  • Налити тісто в форму для випічки і помістити в розігріту духовку на одну годину. Температура випікання повинна бути 180 градусів.


  • Бісквіт дуже добре піднімається, враховуйте це при виборі форми для випічки.


  • Коли випічка охолоне – розрізати її на шматочки і подати до столу.