Що приготувати гарячого на новорічний стіл

Гаряче на новий рік
Ну, ось і дістали іграшки і свічки, нарядимо принцесу, посиплемо дощем (с) – як багато милих рядків присвячено зимовим традиціям! Але ще більше надихаючих слів ми читаємо в радах для святкового меню, і сьогодні ми пропонуємо вам рецепти гарячого на новорічний стіл. Уважно почитайте різноманітні варіанти, адже серед них присутні страви на будь-який гаманець і різний рівень володіння кулінарними премудростями.

Треба визнати, що навіть опис обраних страв народжує в нас нездоланний апетит і сильне бажання зануритися в передсвяткові кухонні клопоти.

Однак для початку давайте прикинемо, які види м’яса ми можемо собі дозволити, щоб порадувати і здивувати гостей. Адже гаряче найчастіше асоціюється з м’ясом, і лише потім ми згадуємо про рибу, субпродуктах або морських делікатесах. У нашому розпорядженні курка, качка, індичатина, яловичина і свинина.

Коли мова заходить про цікаве рецепті з м’яса птиці, багатьом господиням відразу приходять на розум цитрусові, надаючи до новорічного столу одне з найбільш апетитних, улюблених і легких у виконанні сполучень для гарячого.

Курячі стегенця «Апельсиновий острів»

Інгредієнти для рецепта

  • Курячі стегенця – 4 шт .;
  • Апельсини – 2 шт .;
  • Нежирна сметана (до 20%) – 4 ст.л .;
  • Куркума, орегано, прованські трави – по щедрою щіпці;
  • Цукор – 1 ч.л .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як приготувати

маринування стегенець

  1. Стегенця ретельно миємо і просушують кухонним рушником.
  2. Апельсини моєму, і з одного з них натираємо цедру – на середній тертці, без захоплення білої частини шкірки.
  3. Сметану, цедру апельсина, сік ½ апельсина, сіль, перець і спеції з’єднуємо в мисочці, ретельно перемішуючи.
  4. Виклавши стегенця в об’ємну миску, натираємо їх кінцевим сметанним маринадом і відправляємо в холодильник маринуватися – не менше 3 годин (!).

Курячі стегенця «Апельсиновий острів» на новорічний стіл

Підготовка стегенець до запікання

  • Що залишився апельсин миємо й нарізаємо на дольки середнього розміру – разом зі шкіркою (!)
  • Велику глибоку сковороду нагріваємо з рослинним маслом і викладаємо в неї стегенця і половину часточок апельсина.
  • Смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки – з двох сторін.

Увага!
Не перестарайтеся! На кожну сторону йде на більш 3-х хвилин!

Що приготувати гарячого на новорічний стіл

запікання стегенець

  1. Глибоку велику форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
  2. Залишок апельсинових часточок викладаємо на дно форми.
  3. Підсмажені стегенця викладаємо зверху.
  4. М’ясо присипаємо цукром і відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів.
  5. Запікаємо стегенця до готовності. При температурі 170 * С цей процес займе до 40 хвилин.

Гаряче блюдо на Новий Рік

Як тільки ми дістанемо стегенця з духовки, його можна збризнути апельсиновим соком і злегка присипати дрібно рубаною зеленню.

На перший погляд, цей рецепт невигадливо простий. Однак він дивно смачний і вигідно легкий навіть для починаючої господині.

Замаринувавши стегенця з ранку, ви легко надасте гостям свіже гаряче – прямо на новорічний стіл. І що особливо зручно, в самій звичайній духовці ви можете приготувати в 2 рази більшу кількість порцій – за одне запікання!

Рада кухарчука
Припасіть для курочки два дуже цікавих грузинських соусу. Один з них – знаменита аджика. А другий дозволить прикрасити меню тонким горіховим смаком.

Зауважте, що обидва цих соусу незамінні в низці новорічних застіль. Крім подачі до м’яса, вони виручать вас в будь-якому картопляному блюді, в салаті зі свіжих овочів, для риби, креветок, котлет і каш.

Отже, приготуємо грузинський горіховий соус:

  • 1,5 склянки добірних волоських горіхів,
  • 3 великих зубчики часнику,
  • 1,5 склянки теплої питної води,
  • ½ лимона, сіль.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо в блендері – на максимальній швидкості. Ніжний гомогенний і ароматний соус готовий!

Читайте ще схожі записи:


Незвичайне гарячі блюдо для нового року
Приготувати гарячі страви на новий рік

Відбивні зі свинини, запечені в духовці

Складові

  • М’якоть свинини – 500 г;
  • Сметана нежирна (до 20%) – 200 г;
  • Гірчиця французька із зернами – 3 ст. л .;
  • Сир твердого сорту (голландський, російський) – 150 г;
  • Олія – ​​1 ст. л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Приготування

підготовка відбивних

  • М’ясо добре промиваємо, насухо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо пластинками до 1,5 см завтовшки.

Рада кухарчука
М’ясо слід різати тільки поперек волокон (!)

  • Сухе м’ясо з 2-х сторін відбиваємо до м’якості, без прозорості та дірок (!) І злегка перчимо.

Увага!
Не можна солити відбивні до смаження! Це прямий саботаж всіх ваших зусиль по наданню відбивних соковитості!

Якщо у вас є додаткові 1-2 години, краще замаринуйте відбивні в одному з наступних складів:

  • Склад №1: рослинне масло + перець + товчений часник або цибулю.
  • Склад №2: обкласти заготовки для відбивних кільцями цибулі і колами лимона.
  • Склад №3: обсипте заготовки сухою гірчицею і залиште на 20 хвилин. Ця порада особливо корисний, якщо ви готуєте нежирне м’ясо, так як після спілкування з сухою гірчицею будь-яке м’ясо вкрай неохоче віддає сік при тепловій обробці. Таким чином відбивні завжди будуть святково соковитими!

Як зробити відбивні зі свинини на новорічний стіл

На широку розпечену сковорідку, змащену олією, викладаємо відбивні і смажимо їх до золотистої скоринки з обох сторін. Кожна сторона повинна підхопити всього за 2-3 хвилини! Це важливе умови задруківки м’ясного соку всередині відбивною.

запікання відбивних

  • Духовку розігріваємо до 180 * С.
  • Викладаємо теплі підсмажені відбивні на деко, змащене олією і випікаємо в духовці при 160-180 * С – протягом 10-15 хвилин.
  • Сметану і гірчицю змішуємо в мисочці, трохи збиваючи виделкою.
  • На великій тертці натираємо сир і додаємо його в заливальне суміш.
  • Солимо суміш – за смаком.

goryachee-na-novyj-god.jpg4 Рада кухарчука
Якщо шматок сиру попередньо заморозити, акуратно натерти його вийде легше і швидше.

  • Дістаємо деко і рівномірно поливаємо його заливальної сумішшю.
  • Відправляє лист з відбивними в духовку – ще на 10-15 хвилин.

Як приготувати відбивні зі свинини на новорічний стіл

Це порційне м’ясне блюдо відмінно виглядає з різнобарвним об’ємним прикрасою. Наприклад, злегка присипте відбивні дрібними кубиками вареної моркви упереміш з листочками петрушки.

Якими б смачними не були звичні види м’ясо, на свято ми частенько хочемо чогось іншого. У пошуках особливого, ароматного і ніжного гарячого нам на виручку приходять морські делікатеси.

Серед них цілком доступні креветки. Тому наступні 2 рецепта гарячого на новий рік ми присвятили цим апетитним малятам з глибини моря.

Креветки печені молочно-цитрусові

Для рецепта нам потрібні

  • Креветки очищені – 2 склянки;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Борошно – 1-2 ст.л .;
  • Молоко – 100 мл;
  • Сухе біле вино – 100 мл;
  • Лимонна цедра – з 1-го лимона;
  • Мускатний горіх – 1 щіпка;
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як приготувати гаряче на Новий рік

  1. Креветки викладаємо на розігріту сковорідку, злегка змащену олією.
  2. Присипаємо зверху борошном, добре перемішуємо і залишаємо на вогні на 1-2 хвилини.
  3. Додаємо до креветок молоко і знову перемішуємо.
  4. Чекаємо утворення бульбашок. Як тільки утворилися бульбашки, вливаємо в сковороду сухе вино, додаємо цедру лимона, мускатний горіх, сіль і перець. Пару раз перешкодивши, тушкуємо креветки 5-7 хвилин.

Рада кухарчука
Замість сухого білого вина можна використовувати грейпфрутовий сік – 100 мл.

  • Перекладаємо креветки в деко – разом з соусом (!)
  • Збиваємо 2 яйця і акуратно заливаємо яєчною сумішшю весь деко.

Ставимо деко в духовку, розігріту до 180 * С – на 20 хвилин.

Як приготувати гаряче на Новий рік

Креветки, запечені в винному соусі

Складові

  • Креветки очищені – 700 г;
  • Цибуля – 1 шт середнього розміру;
  • Борошно – 1 ч.л .;
  • Сухе біле вино – 100 мл;
  • Сметана нежирна (до 20%) – 200 мл;
  • Кетчуп – 1 ч.л .;
  • Вершкове масло – 2 ст.л .;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Сир твердих сортів – 100 г;
  • Рослинна олія – ​​1-2 ст.л.

готуємо соус

  1. Додаємо в сковороду дрібно рубаний лук і неспішно пасеруємо.
    * Увага!
    Обсмажувати цибулю не потрібно!
  2. Глибоку сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на середній вогонь.
  3. Посипаємо цибулю борошном, перемішуємо і продовжуємо пасерувати 2 хвилини.
  4. Додаємо в сковороду всі інгредієнти соусу, дотримуючись такої послідовності: вино, кетчуп, сметана, вершкове масло, сіль, перець і часник.
  5. Доводимо соус до загусання на середньому вогні.

запікаємо креветки

  • У глибоку форму для запікання викладаємо креветки і заливаємо теплим соусом.
  • Натираємо твердий сир на середній тертці і посипаємо креветки.
  • Ставимо форму в сильно розігріту духовку (до 200 * С) і запікаємо до утворення золотистої скоринки.

Увага!
При такій температурі блюдо запечеться швидко! Не залишайте духовку без нагляду.

Відразу подаємо гаряче на стіл, злегка присипавши дрібно рубаною зеленню.

gorj4ee

Ми запропонували вам 4-ре рецепта, і, зауважте, будь-який з них легко приготувати. Такий і була наша мета – надати вам не найскладніші рецепти безпрограшних гарячих страв на новий рік.

Бажаючи продовжити пошуки відповідного вам варіанти, ви можете скористатися і іншими зручними статтями на нашому сайті.

Кожна стаття зі списку нижче присвячена пікантному, не надто дорогому і не дуже складному рецепту гарячого, який відмінно підійде для новорічного столу.

Погодьтеся, тепер вам є з чого вибрати при пошуку відповіді на питання, яке смачне гаряче виставити на новорічний стіл, скликавши на славне свято улюблених родичів і друзів. І ми впевнені, що ваше весілля буде настільки ж щасливим і гостинним, як і наступний рік у вашій долі!

  • «Новорічне каприччо» з курки і ананаса
  • Курячі сердечка з печерицями
  • Суфле з фаршу в духовці
  • Баранина з томатом і курагою
  • Телятина з печерицями
  • Пельмені в горщиках
  • Як зробити шашлик в духовці

Погодьтеся, тепер вам є з чого вибрати при пошуку відповіді на питання, яке смачне гаряче виставити на новорічний стіл, скликавши на славне свято улюблених родичів і друзів. І ми впевнені, що ваше весілля буде настільки ж щасливим і гостинним, як і наступний рік у вашій долі!