Ну, ось і дістали іграшки і свічки, нарядимо принцесу, посиплемо дощем (с) – як багато милих рядків присвячено зимовим традиціям! Але ще більше надихаючих слів ми читаємо в радах для святкового меню, і сьогодні ми пропонуємо вам рецепти гарячого на новорічний стіл. Уважно почитайте різноманітні варіанти, адже серед них присутні страви на будь-який гаманець і різний рівень володіння кулінарними премудростями.
Треба визнати, що навіть опис обраних страв народжує в нас нездоланний апетит і сильне бажання зануритися в передсвяткові кухонні клопоти.
Однак для початку давайте прикинемо, які види м’яса ми можемо собі дозволити, щоб порадувати і здивувати гостей. Адже гаряче найчастіше асоціюється з м’ясом, і лише потім ми згадуємо про рибу, субпродуктах або морських делікатесах. У нашому розпорядженні курка, качка, індичатина, яловичина і свинина.
Коли мова заходить про цікаве рецепті з м’яса птиці, багатьом господиням відразу приходять на розум цитрусові, надаючи до новорічного столу одне з найбільш апетитних, улюблених і легких у виконанні сполучень для гарячого.
Курячі стегенця «Апельсиновий острів»
Інгредієнти для рецепта
- Курячі стегенця – 4 шт .;
- Апельсини – 2 шт .;
- Нежирна сметана (до 20%) – 4 ст.л .;
- Куркума, орегано, прованські трави – по щедрою щіпці;
- Цукор – 1 ч.л .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як приготувати
маринування стегенець
- Стегенця ретельно миємо і просушують кухонним рушником.
- Апельсини моєму, і з одного з них натираємо цедру – на середній тертці, без захоплення білої частини шкірки.
- Сметану, цедру апельсина, сік ½ апельсина, сіль, перець і спеції з’єднуємо в мисочці, ретельно перемішуючи.
- Виклавши стегенця в об’ємну миску, натираємо їх кінцевим сметанним маринадом і відправляємо в холодильник маринуватися – не менше 3 годин (!).
Підготовка стегенець до запікання
- Що залишився апельсин миємо й нарізаємо на дольки середнього розміру – разом зі шкіркою (!)
- Велику глибоку сковороду нагріваємо з рослинним маслом і викладаємо в неї стегенця і половину часточок апельсина.
- Смажимо на сильному вогні до золотистої скоринки – з двох сторін.
Увага!
Не перестарайтеся! На кожну сторону йде на більш 3-х хвилин!
запікання стегенець
- Глибоку велику форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
- Залишок апельсинових часточок викладаємо на дно форми.
- Підсмажені стегенця викладаємо зверху.
- М’ясо присипаємо цукром і відправляємо форму в духовку, розігріту до 170 градусів.
- Запікаємо стегенця до готовності. При температурі 170 * С цей процес займе до 40 хвилин.
Як тільки ми дістанемо стегенця з духовки, його можна збризнути апельсиновим соком і злегка присипати дрібно рубаною зеленню.
На перший погляд, цей рецепт невигадливо простий. Однак він дивно смачний і вигідно легкий навіть для починаючої господині.
Замаринувавши стегенця з ранку, ви легко надасте гостям свіже гаряче – прямо на новорічний стіл. І що особливо зручно, в самій звичайній духовці ви можете приготувати в 2 рази більшу кількість порцій – за одне запікання!
Рада кухарчука
Припасіть для курочки два дуже цікавих грузинських соусу. Один з них – знаменита аджика. А другий дозволить прикрасити меню тонким горіховим смаком.
Зауважте, що обидва цих соусу незамінні в низці новорічних застіль. Крім подачі до м’яса, вони виручать вас в будь-якому картопляному блюді, в салаті зі свіжих овочів, для риби, креветок, котлет і каш.
Отже, приготуємо грузинський горіховий соус:
- 1,5 склянки добірних волоських горіхів,
- 3 великих зубчики часнику,
- 1,5 склянки теплої питної води,
- ½ лимона, сіль.
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо в блендері – на максимальній швидкості. Ніжний гомогенний і ароматний соус готовий!
Читайте ще схожі записи:
Незвичайне гарячі блюдо для нового року
Приготувати гарячі страви на новий рік
Відбивні зі свинини, запечені в духовці
Складові
- М’якоть свинини – 500 г;
- Сметана нежирна (до 20%) – 200 г;
- Гірчиця французька із зернами – 3 ст. л .;
- Сир твердого сорту (голландський, російський) – 150 г;
- Олія – 1 ст. л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Приготування
підготовка відбивних
- М’ясо добре промиваємо, насухо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо пластинками до 1,5 см завтовшки.
Рада кухарчука
М’ясо слід різати тільки поперек волокон (!)
- Сухе м’ясо з 2-х сторін відбиваємо до м’якості, без прозорості та дірок (!) І злегка перчимо.
Увага!
Не можна солити відбивні до смаження! Це прямий саботаж всіх ваших зусиль по наданню відбивних соковитості!
Якщо у вас є додаткові 1-2 години, краще замаринуйте відбивні в одному з наступних складів:
- Склад №1: рослинне масло + перець + товчений часник або цибулю.
- Склад №2: обкласти заготовки для відбивних кільцями цибулі і колами лимона.
- Склад №3: обсипте заготовки сухою гірчицею і залиште на 20 хвилин. Ця порада особливо корисний, якщо ви готуєте нежирне м’ясо, так як після спілкування з сухою гірчицею будь-яке м’ясо вкрай неохоче віддає сік при тепловій обробці. Таким чином відбивні завжди будуть святково соковитими!
На широку розпечену сковорідку, змащену олією, викладаємо відбивні і смажимо їх до золотистої скоринки з обох сторін. Кожна сторона повинна підхопити всього за 2-3 хвилини! Це важливе умови задруківки м’ясного соку всередині відбивною.
запікання відбивних
- Духовку розігріваємо до 180 * С.
- Викладаємо теплі підсмажені відбивні на деко, змащене олією і випікаємо в духовці при 160-180 * С – протягом 10-15 хвилин.
- Сметану і гірчицю змішуємо в мисочці, трохи збиваючи виделкою.
- На великій тертці натираємо сир і додаємо його в заливальне суміш.
- Солимо суміш – за смаком.
Рада кухарчука
Якщо шматок сиру попередньо заморозити, акуратно натерти його вийде легше і швидше.
- Дістаємо деко і рівномірно поливаємо його заливальної сумішшю.
- Відправляє лист з відбивними в духовку – ще на 10-15 хвилин.
Це порційне м’ясне блюдо відмінно виглядає з різнобарвним об’ємним прикрасою. Наприклад, злегка присипте відбивні дрібними кубиками вареної моркви упереміш з листочками петрушки.
Якими б смачними не були звичні види м’ясо, на свято ми частенько хочемо чогось іншого. У пошуках особливого, ароматного і ніжного гарячого нам на виручку приходять морські делікатеси.
Серед них цілком доступні креветки. Тому наступні 2 рецепта гарячого на новий рік ми присвятили цим апетитним малятам з глибини моря.
Креветки печені молочно-цитрусові
Для рецепта нам потрібні
- Креветки очищені – 2 склянки;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Борошно – 1-2 ст.л .;
- Молоко – 100 мл;
- Сухе біле вино – 100 мл;
- Лимонна цедра – з 1-го лимона;
- Мускатний горіх – 1 щіпка;
- Рослинна олія – 1 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком.
Як приготувати гаряче на Новий рік
- Креветки викладаємо на розігріту сковорідку, злегка змащену олією.
- Присипаємо зверху борошном, добре перемішуємо і залишаємо на вогні на 1-2 хвилини.
- Додаємо до креветок молоко і знову перемішуємо.
- Чекаємо утворення бульбашок. Як тільки утворилися бульбашки, вливаємо в сковороду сухе вино, додаємо цедру лимона, мускатний горіх, сіль і перець. Пару раз перешкодивши, тушкуємо креветки 5-7 хвилин.
Рада кухарчука
Замість сухого білого вина можна використовувати грейпфрутовий сік – 100 мл.
- Перекладаємо креветки в деко – разом з соусом (!)
- Збиваємо 2 яйця і акуратно заливаємо яєчною сумішшю весь деко.
Ставимо деко в духовку, розігріту до 180 * С – на 20 хвилин.
Креветки, запечені в винному соусі
Складові
- Креветки очищені – 700 г;
- Цибуля – 1 шт середнього розміру;
- Борошно – 1 ч.л .;
- Сухе біле вино – 100 мл;
- Сметана нежирна (до 20%) – 200 мл;
- Кетчуп – 1 ч.л .;
- Вершкове масло – 2 ст.л .;
- Часник – 1-2 зубчики;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Рослинна олія – 1-2 ст.л.
готуємо соус
- Додаємо в сковороду дрібно рубаний лук і неспішно пасеруємо.
* Увага!
Обсмажувати цибулю не потрібно! - Глибоку сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на середній вогонь.
- Посипаємо цибулю борошном, перемішуємо і продовжуємо пасерувати 2 хвилини.
- Додаємо в сковороду всі інгредієнти соусу, дотримуючись такої послідовності: вино, кетчуп, сметана, вершкове масло, сіль, перець і часник.
- Доводимо соус до загусання на середньому вогні.
запікаємо креветки
- У глибоку форму для запікання викладаємо креветки і заливаємо теплим соусом.
- Натираємо твердий сир на середній тертці і посипаємо креветки.
- Ставимо форму в сильно розігріту духовку (до 200 * С) і запікаємо до утворення золотистої скоринки.
Увага!
При такій температурі блюдо запечеться швидко! Не залишайте духовку без нагляду.
Відразу подаємо гаряче на стіл, злегка присипавши дрібно рубаною зеленню.
Ми запропонували вам 4-ре рецепта, і, зауважте, будь-який з них легко приготувати. Такий і була наша мета – надати вам не найскладніші рецепти безпрограшних гарячих страв на новий рік.
Бажаючи продовжити пошуки відповідного вам варіанти, ви можете скористатися і іншими зручними статтями на нашому сайті.
Кожна стаття зі списку нижче присвячена пікантному, не надто дорогому і не дуже складному рецепту гарячого, який відмінно підійде для новорічного столу.
Погодьтеся, тепер вам є з чого вибрати при пошуку відповіді на питання, яке смачне гаряче виставити на новорічний стіл, скликавши на славне свято улюблених родичів і друзів. І ми впевнені, що ваше весілля буде настільки ж щасливим і гостинним, як і наступний рік у вашій долі!
- «Новорічне каприччо» з курки і ананаса
- Курячі сердечка з печерицями
- Суфле з фаршу в духовці
- Баранина з томатом і курагою
- Телятина з печерицями
- Пельмені в горщиках
- Як зробити шашлик в духовці
Погодьтеся, тепер вам є з чого вибрати при пошуку відповіді на питання, яке смачне гаряче виставити на новорічний стіл, скликавши на славне свято улюблених родичів і друзів. І ми впевнені, що ваше весілля буде настільки ж щасливим і гостинним, як і наступний рік у вашій долі!