Одне з найпопулярніших страв серед представників фаст-фуду – шаурму, зараз можна знайти в продажу практично в будь-якому місті, в спеціальних кафе або звичайних вуличних кіосках. Однак далеко не кожен зважиться покуштувати це покупне кулінарний виріб, до складу якого входить м’ясо, яке зберігалося невідомо скільки часу і в яких умовах.
Щоб не сумніватися в якості використовуваних продуктів, пропонуємо зробити це апетитне блюдо власноруч. Шаурма по-домашньому виходить дуже смачною, та й готується вона зовсім не складно.
Інгредієнти у розрахунку на 4 порції:
- курячі стегенця – 2 шт .;
- свіжі помідори – 1-2 шт .;
- свіжий огірок – 1-2 шт .;
- корейська морква – 100-150 г;
- білокачанна капуста – 40 г;
- лаваш – 2 шт .;
- часниковий соус для шаурми – за смаком;
- сіль, спеції – за смаком.
Рецепт шаурми в домашніх умовах
Як приготувати шаурму
- Промиті стегенця рясно натираємо сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями (відмінно підійде коріандр, куркума, паприка, орегано і т.д.). В даному випадку не шкодуємо приправ, адже курка для шаурми повинна вийти максимально насиченою. Запікаємо стегенця в духовці до повної готовності. Остудивши до теплого стану, відокремлюємо куряче м’ясо від кісток і розбираємо руками на невеликі шматочки.
- Поки птах остигає, можна зайнятися овочами. Капусту тонко шаткуємо.
- Чистий огірок ріжемо тонкими часточками.
- Стиглі помідори нарізаємо дрібними кубиками.
- Тепер всі складові страви готові і можна приступати до «зборці». Листи лаваша розрізаємо гострим ножем навпіл, в результаті отримуємо 4 заготовки. Відступаючи від країв, наносимо на кожну основу 2-3 чайні ложки часникового соусу, рецепт якого можна подивитися тут.
- Начинку викладаємо трохи правіше центру лаваша, відступаючи від нижнього краю (як показано на фото нижче). Першим шаром укладаємо суміш капусти і свіжого огірка.
- Далі розсортовувати куряче м’ясо, рясно полив його часниковим соусом.
- Покриваємо курку помідорами і завершуємо «композицію» корейської морквою.
Як загортати шаурму
- Тепер нам необхідно правильно згорнути шаурму, щоб її було зручно їсти. Насамперед накриваємо начинку правим краєм лаваша.
- Потім робимо ще один оборот. Загортаємо шаурму акуратно і в міру щільно, намагаючись при цьому не порвати лаваш.
- Нижній край підвертаємо наверх, після чого продовжуємо загортати виріб трубочкою. У підсумку отримуємо «конвертики» з однієї відкритої стороною.
- Отже, наша шаурма по-домашньому повністю готова! Перед подачею рекомендується злегка підігріти її на сухій сковороді / грилі або в мікрохвильовій печі.
Приємного вам апетиту!