Шаурма по-домашньому

Шаурма по-домашньомуОдне з найпопулярніших страв серед представників фаст-фуду – шаурму, зараз можна знайти в продажу практично в будь-якому місті, в спеціальних кафе або звичайних вуличних кіосках. Однак далеко не кожен зважиться покуштувати це покупне кулінарний виріб, до складу якого входить м’ясо, яке зберігалося невідомо скільки часу і в яких умовах.

Щоб не сумніватися в якості використовуваних продуктів, пропонуємо зробити це апетитне блюдо власноруч. Шаурма по-домашньому виходить дуже смачною, та й готується вона зовсім не складно.

Інгредієнти у розрахунку на 4 порції:Шаурма по-домашньому

  • курячі стегенця – 2 шт .;
  • свіжі помідори – 1-2 шт .;
  • свіжий огірок – 1-2 шт .;
  • корейська морква – 100-150 г;
  • білокачанна капуста – 40 г;
  • лаваш – 2 шт .;
  • часниковий соус для шаурми – за смаком;
  • сіль, спеції – за смаком.

Рецепт шаурми в домашніх умовах

Як приготувати шаурму

  1. Промиті стегенця рясно натираємо сіллю, меленим перцем і улюбленими спеціями (відмінно підійде коріандр, куркума, паприка, орегано і т.д.). В даному випадку не шкодуємо приправ, адже курка для шаурми повинна вийти максимально насиченою. Запікаємо стегенця в духовці до повної готовності. Остудивши до теплого стану, відокремлюємо куряче м’ясо від кісток і розбираємо руками на невеликі шматочки.Шаурма по-домашньому
  2. Поки птах остигає, можна зайнятися овочами. Капусту тонко шаткуємо.Шаурма по-домашньому
  3. Чистий огірок ріжемо тонкими часточками.Шаурма по-домашньому
  4. Стиглі помідори нарізаємо дрібними кубиками.Шаурма по-домашньому
  5. Тепер всі складові страви готові і можна приступати до «зборці». Листи лаваша розрізаємо гострим ножем навпіл, в результаті отримуємо 4 заготовки. Відступаючи від країв, наносимо на кожну основу 2-3 чайні ложки часникового соусу, рецепт якого можна подивитися тут.Шаурма по-домашньому
  6. Начинку викладаємо трохи правіше центру лаваша, відступаючи від нижнього краю (як показано на фото нижче). Першим шаром укладаємо суміш капусти і свіжого огірка.Шаурма по-домашньому
  7. Далі розсортовувати куряче м’ясо, рясно полив його часниковим соусом.Шаурма по-домашньому
  8. Покриваємо курку помідорами і завершуємо «композицію» корейської морквою.Шаурма по-домашньому

    Як загортати шаурму

  9. Тепер нам необхідно правильно згорнути шаурму, щоб її було зручно їсти. Насамперед накриваємо начинку правим краєм лаваша.Шаурма по-домашньому
  10. Потім робимо ще один оборот. Загортаємо шаурму акуратно і в міру щільно, намагаючись при цьому не порвати лаваш.Шаурма по-домашньому
  11. Нижній край підвертаємо наверх, після чого продовжуємо загортати виріб трубочкою. У підсумку отримуємо «конвертики» з однієї відкритої стороною.Шаурма по-домашньому
  12. Отже, наша шаурма по-домашньому повністю готова! Перед подачею рекомендується злегка підігріти її на сухій сковороді / грилі або в мікрохвильовій печі.Шаурма по-домашньому

Приємного вам апетиту!