Справжнім випробуванням для будь-якої господині є раптовий дзвінок друзів або рідних, які повідомляють, що вони скоро будуть на порозі.
Для таких випадків непогано мати під рукою рятувальний рецепт, який виручить, дозволивши швидко приготувати смачний десерт, сьогодні це шарлотка з бананами в мультиварці. Наша незамінна кухонні помічниця зробить улюблену всіма випічку ще більш пишною, а заморський фрукт збагатить її відмінний смак м’якими нотками літа.
Чому бісквітний пиріг з фруктовим наповнювачем має настільки ніжне французьке назва, нікому достеменно невідомо. Одна романтична легенда свідчить, що якийсь безнадійно закоханий кухар вперше спік цей десерт і дав йому ім’я своєї «дами серця».
Інша історія стверджує, що названий він на честь англійської королеви Charlotte. Яка б версія не виявилася правдивою, в будь-який з них, як кажуть французи, «Cherchez la femme». Ну а ми не станемо шукати жінку, що буквально означає цей вислів, а займемося частуванням в очікуванні гостей – званих або нежданих.
Прості секрети смачної французької випічки
Щоб пиріг з яєць, борошна і цукру вийде пишним і добре пропікся, потрібно знати кілька секретів:
- Борошно використовувати для випічки бісквіта (а мова йде саме про нього) потрібно тільки вищого сорту – вона і дає ту саму легкість, за яку ця нехитра ласощі отримало таку популярність.
- Можна збивати яйця двома способами, тобто білки і жовтки окремо, або все разом. Обидва вони хороші і мають право на існування. Правда, перший набагато більш клопоту, але і результат – висота бананової шарлотки, вийде більш значним.
Не варто занадто захоплюватися яйцями (на інтернет-просторах зустрічаються варіанти з 6 і великою їх кількістю)! З розрахунку на склянку цукрового піску – всього 3-4 курячих яйця достатньо.
- Занадто старатися при збиванні яєчної суміші не потрібно – достатньо попрацювати міксером або віночком до розчинення солодких кристалів.
- Масло для змащення дна і боків форми підійде будь-який – вершкове або рослинного походження. Головне – щоб свіже і без запаху.
Шарлотка в мультиварці з бананами: улюблений рецепт
Складові
- Банани стиглі жовті – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Цукор – 1 ст. + –
- Борошно пшеничне – 1,5 ст. + –
- Масло вершкове – 1 ст.л. + –
Як спекти бананову шарлотку в мультиварці
Немає нічого простішого, ніж зробити своїми руками дуже смачне бананове ласощі за цим рецептом. Єдиний клопіткий момент – потрібно відокремити білки від жовтків і збити окремо. Все інше, як то кажуть, до банальності просто!
- У миску глибше виливаємо білки, відокремивши їх від жовтків, включаємо міксер на максимум і перетворюємо їх в стійку густу пінку.
Щоб все вийшло, як треба, яйця повинні бути з холодильника.
- Далі вводимо цукор (весь відразу) і збиваємо до розчинення крупинок.
- Третій етап – додавання жовтків. Їх просто вливаємо і перемішуємо з білковою піною.
- В кінці додаємо борошно (її вводимо в три етапи) і добре перемішуємо, уникаючи грудкуваті.
- Беремо мультіварочную чашу, покриваємо її стінки і дно плівкою з вершкового масла і ллємо все тісто відразу.
- Банани (очищені і розрізані на часточки) кладемо зверху.
- Тепер залишається тільки закрити кришку, вибрати програму «Випічка» в меню, поставити таймер на 40 хвилин, запустити агрегат і терпляче чекати дзвінка таймера.
Поспішати діставати готову випічку не треба – хай трохи охолоне. Так її легше буде порізати, і вона зможе тримати свою форму. Перед подачею ще теплого ласощі його можна полити банановим соусом або присипати цукровою пудрою. Хоча і без цих добавок він виходить чудовим!
Оригінальна шарлотка з бананами в мультиварці
Складові
- Банани середні – 3 шт .;
- Борошно – 2 ст .;
- Яйця курячі невеликі – 5 шт .;
- Цукор-пісок білий – 1 ст .;
- Розпушувач содовий – 1 ч.л .;
- Олія соняшникова – 1 ст.л .;
- Сухарі кулінарні – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування улюбленої шарлотки з бананом
- Яйця звільняємо від шкаралупи, вливаємо їх у глибоку посудину, додаємо цукор і злегка спінюється.
- Наступний етап – потрібно змішати борошно з розпушувачем і, просіявши їх, поступово ввести в солодку яєчну бовтанку, потім добре перемішати до однорідності.
- Залишиться тільки змастити мультіварочную чашу маслом, присипати сухарями, влити туди готове тісто і додати очищені порізані банани.
- Закривши кришку мультиварки, на панелі «Меню» вибираємо програму «Випічка», виставляємо час 40 хвилин – і починаємо приготування. Важливо не забути залишити відкритим клапан для викиду пари!
- Коли спрацює таймер – кришку мультиварки відкриваємо, але не поспішаємо виймати готовий пиріг – нехай охолоне в природних умовах і відстане від стінок і дна.
Домашня бананова шарлотка: поради до рецептом
- Щоб отримати не тільки смачний, але і оригінальний за зовнішнім виглядом пиріг, тісто можна розділити на дві рівні частини. В одну з них можна домісити 2 ст.л. какао, а потім, чергуючи, заливати біле і темне тісто ложками.
- Найкраще фруктову начинку класти в середину тіста – банани дуже солодкі, і якщо їх так само, як яблука, покласти на дно, то вони можуть пристати. Щоб уникнути цієї неприємності – половину тіста ми виливаємо в чашу, потім топимо в ньому бананову нарізку і заливаємо її другою половиною тестової маси.
Гості на порозі – це завжди випробування, але його можна витримати з честю, якщо знати, що смачно і швидко приготувати своїми руками. Класична шарлотка, спечена в мультиварці з бананами з будь-якого із запропонованих рецептів в супроводі фото, – своєчасна паличка-виручалочка, якою завжди можна скористатися.
Ці ласощі робиться просто, а виходить вишуканим, натуральним і корисним, так що його можна сміливо давати навіть найменшим гурманам.
Смачного!