Ще зовсім недавно подібне частування вважалося делікатесним стравою, але сьогодні такі закуски є частими гостями на урочистих банкетах. Салат з слабосоленої сьомги здатний підкорити будь-якого гурмана, адже з цієї рибкою кожне частування, як свято, що дарує задоволення, море задоволення і незабутній смак.
І в цьому пості ми відправимося в кулінарну подорож в різні куточки світу, щоб підглядати цікаві рецепти холодних закусок в мексиканській і японській кухнях.
Якщо в числі покупок у вас виявився відмінний шматок філе сьомги пряного посолу, а планів на цей делікатес ще немає, то вкрай важливо використовувати його так, щоб ця рибка повністю розкрила перед вами свій гастрономічний потенціал. І в цьому їй може допомогти авокадо, зі своїм оліїстим слідкувати-кислим присмаком.
У тандемі два цих продукту один одного підкреслюють найкращим чином. Переконайтеся самі, приготувавши будинку ці чудові салати.
Мексиканський салат з слабосоленої сьомгою та авокадо
Складові
- Сьомга малосольна – 200-250 г + –
- Болгарський червоний перець – 1 плід + –
- Кукурудза в консервах – 1/2 банки + –
- Авокадо – 1 плід + –
- Гірчиця пекуча – 20-25 г + –
- Сметана 20% – 80-100 г + –
- Солодка груша – 1 шт. + –
- Ядра волоських горіхів – 1/2 склянки + –
Як приготувати салат з авокадо і сьомгою
Яскраво, барвисто і дуже корисно. Саме так можна охарактеризувати цей веселенький традиційний мексиканський салат з великою кількістю овочів, авокадо і найніжнішим філе сьомги. І створити цей самий смачний феєрверк своїми руками допоможе наш покроковий рецепт.
- Очищений від плодоніжки і насіння перець шаткуємо соломкою.
- М’якоть авокадо і сьомгу нарізаємо великими скибочками.
- Грушу, очищену від серцевини, подрібнюємо брусками.
- Кукурудзу витягаємо з маринаду, а горішки дробу за допомогою блендера.
Змішуємо всі компоненти і заправляємо сметаною і гірчицею.
Салат «Новорічний» з сьомги слабкого засолу з авокадо
Незважаючи на те, що назва даної закуски передбачає її участь у різдвяному застілля, ніщо не заважає приготувати в домашніх умовах це неземне частування з будь-якого іншого приводу. Незвичайний потяг, оригінальний смак. Такого ви ще не пробували, але безперечно варто покуштувати.
Складові
- Зелене яблуко – 1 плід;
- М’якоть авокадо – від 1 плода;
- Лимон – 0,5 шт .;
- Малосоленая сьомга – 350 г;
- Салатні листя – 1 качан;
- Томати черрі – 6 шт .;
- Напівм’який сир – 200 г;
- Рукола – ½ пучка;
- Кунжутне насіння – 30 г;
- Ядра кедрового горіха – ½ ст .;
- Масло оливи – 120 мл;
- Оцет винний – 2 ст.л .;
- Соєвий соус – 1,5 ст.л .;
- Гірчиця звичайна – 1 ст.л .;
- Мед текучий – 15 г;
Рецепт приготування салату
- Готуємо заправку. Мед, соєвий соус, гірчицю, масло і оцет змішуємо в однорідну масу і залишаємо настоятися.
- Готуємо салат. Яблуко чистимо від шкірки і серцевини, авокадо позбавляємо від шкаралупи і кісточки, після чого обидва плоди нарізаємо невеликими кубічними шматочками і скроплюємо лимонним соком.
- Листя салату і рукколу рвемо довільними шматками не більшими і не маленькими, після чого додаємо їх до авокадо і яблуку.
- Рибу і сир подрібнюємо дрібними шматочками у формі кубика або брусочки, а горішки рубаємо ножем не особливо дрібно, після чого зсипати ці компоненти в загальну миску.
- Все перемішуємо і заправляємо приготованим заздалегідь соусом.
- Оформляти салат слід по порціях. Спочатку накладаємо салат в невеликі округлі чашечки і злегка ущільнюють його там. Після чого перевертаємо чашечку на плоску порційну тарілку, щоб вийшла рівна кругла гірка. До салату слід подати помідори черрі, один бік яких слід змочити і вмочити в обсмажений кунжут.
Салат «Шаше»
Якщо у вас після обіду залишилися макарони, то їх можна пустити на цей цікавий салат. В даному випадку спагетті недоречні, а лише невеликі макарошки (черепашки, ріжки, пір’я). Можна було б вирішити, що це блюдо італійського штибу, але немає, даним рецептом ми зобов’язані японцям з їх безкрайньої любов’ю до морепродуктів і соєвого соусу, які фігурують на головних ролях у цьому салаті.
Складові
- Малосольне філе сьомги (форелі) – 270 г;
- Відварені макаронні вироби – 150 г;
- Безкостисті маслини – 120 г;
- Соус соєвий – 30 мл;
- Авокадо – 1 шт .;
- Сметана 20% – 60-70 мл;
- Насіння кунжуту – 2 ст.л .;
Як робити салат з слабосоленої сьомгою та авокадо
- Витягуємо м’якоть авокадо їх шкаралупи і нарізаємо досить великими шматочками.
- Рибне філе ріжемо так само, як і авокадо.
- Оливки розрізаємо вздовж навпіл.
- З сметани, підсмажених насіння кунжуту і соєвого соусу замішуємо заправку, яку змішуємо з макаронами і залишаємо для просочення.
- Через чверть години з’єднуємо пасту з іншими компонентами.
Подавати салат потрібно охолодженим, посипавши стружкою тунця.
Ми сподіваємося, що наші хитрі рецепти змогли урізноманітнити вашу рецептурну книгу новими оригінальними і навіть креативними частуваннями. Готуйте салати з слабосоленої сьомги з авокадо і дивуйте своїх близьких цими кулінарними експериментами.