Салат з слабосоленої сьомги

Салат з слабосоленої сьомги
Ще зовсім недавно подібне частування вважалося делікатесним стравою, але сьогодні такі закуски є частими гостями на урочистих банкетах. Салат з слабосоленої сьомги здатний підкорити будь-якого гурмана, адже з цієї рибкою кожне частування, як свято, що дарує задоволення, море задоволення і незабутній смак.

І в цьому пості ми відправимося в кулінарну подорож в різні куточки світу, щоб підглядати цікаві рецепти холодних закусок в мексиканській і японській кухнях.

Якщо в числі покупок у вас виявився відмінний шматок філе сьомги пряного посолу, а планів на цей делікатес ще немає, то вкрай важливо використовувати його так, щоб ця рибка повністю розкрила перед вами свій гастрономічний потенціал. І в цьому їй може допомогти авокадо, зі своїм оліїстим слідкувати-кислим присмаком.

У тандемі два цих продукту один одного підкреслюють найкращим чином. Переконайтеся самі, приготувавши будинку ці чудові салати.

Мексиканський салат з слабосоленої сьомгою та авокадо

Складові

  • Сьомга малосольна – 200-250 г + –
  • Болгарський червоний перець – 1 плід + –
  • Кукурудза в консервах – 1/2 банки + –
  • Авокадо – 1 плід + –
  • Гірчиця пекуча – 20-25 г + –
  • Сметана 20% – 80-100 г + –
  • Солодка груша – 1 шт. + –
  • Ядра волоських горіхів – 1/2 склянки + –

Як приготувати салат з авокадо і сьомгою

Яскраво, барвисто і дуже корисно. Саме так можна охарактеризувати цей веселенький традиційний мексиканський салат з великою кількістю овочів, авокадо і найніжнішим філе сьомги. І створити цей самий смачний феєрверк своїми руками допоможе наш покроковий рецепт.

  1. Очищений від плодоніжки і насіння перець шаткуємо соломкою.
  2. М’якоть авокадо і сьомгу нарізаємо великими скибочками.
  3. Грушу, очищену від серцевини, подрібнюємо брусками.
  4. Кукурудзу витягаємо з маринаду, а горішки дробу за допомогою блендера.

Змішуємо всі компоненти і заправляємо сметаною і гірчицею.

Салат «Новорічний» з сьомги слабкого засолу з авокадо

Незважаючи на те, що назва даної закуски передбачає її участь у різдвяному застілля, ніщо не заважає приготувати в домашніх умовах це неземне частування з будь-якого іншого приводу. Незвичайний потяг, оригінальний смак. Такого ви ще не пробували, але безперечно варто покуштувати.

Складові

  • Зелене яблуко – 1 плід;
  • М’якоть авокадо – від 1 плода;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Малосоленая сьомга – 350 г;
  • Салатні листя – 1 качан;
  • Томати черрі – 6 шт .;
  • Напівм’який сир – 200 г;
  • Рукола – ½ пучка;
  • Кунжутне насіння – 30 г;
  • Ядра кедрового горіха – ½ ст .;
  • Масло оливи – 120 мл;
  • Оцет винний – 2 ст.л .;
  • Соєвий соус – 1,5 ст.л .;
  • Гірчиця звичайна – 1 ст.л .;
  • Мед текучий – 15 г;

salat-iz-slabosolenoj-semgi.jpg2

Рецепт приготування салату

  1. Готуємо заправку. Мед, соєвий соус, гірчицю, масло і оцет змішуємо в однорідну масу і залишаємо настоятися.
  2. Готуємо салат. Яблуко чистимо від шкірки і серцевини, авокадо позбавляємо від шкаралупи і кісточки, після чого обидва плоди нарізаємо невеликими кубічними шматочками і скроплюємо лимонним соком.
  3. Листя салату і рукколу рвемо довільними шматками не більшими і не маленькими, після чого додаємо їх до авокадо і яблуку.
  4. Рибу і сир подрібнюємо дрібними шматочками у формі кубика або брусочки, а горішки рубаємо ножем не особливо дрібно, після чого зсипати ці компоненти в загальну миску.
  5. Все перемішуємо і заправляємо приготованим заздалегідь соусом.
  6. Оформляти салат слід по порціях. Спочатку накладаємо салат в невеликі округлі чашечки і злегка ущільнюють його там. Після чого перевертаємо чашечку на плоску порційну тарілку, щоб вийшла рівна кругла гірка. До салату слід подати помідори черрі, один бік яких слід змочити і вмочити в обсмажений кунжут.

Салат «Шаше»

Якщо у вас після обіду залишилися макарони, то їх можна пустити на цей цікавий салат. В даному випадку спагетті недоречні, а лише невеликі макарошки (черепашки, ріжки, пір’я). Можна було б вирішити, що це блюдо італійського штибу, але немає, даним рецептом ми зобов’язані японцям з їх безкрайньої любов’ю до морепродуктів і соєвого соусу, які фігурують на головних ролях у цьому салаті.

Складові

  • Малосольне філе сьомги (форелі) – 270 г;
  • Відварені макаронні вироби – 150 г;
  • Безкостисті маслини – 120 г;
  • Соус соєвий – 30 мл;
  • Авокадо – 1 шт .;
  • Сметана 20% – 60-70 мл;
  • Насіння кунжуту – 2 ст.л .;

salat-iz-slabosolenoj-semgi.jpg3

Як робити салат з слабосоленої сьомгою та авокадо

  1. Витягуємо м’якоть авокадо їх шкаралупи і нарізаємо досить великими шматочками.
  2. Рибне філе ріжемо так само, як і авокадо.
  3. Оливки розрізаємо вздовж навпіл.
  4. З сметани, підсмажених насіння кунжуту і соєвого соусу замішуємо заправку, яку змішуємо з макаронами і залишаємо для просочення.
  5. Через чверть години з’єднуємо пасту з іншими компонентами.

Подавати салат потрібно охолодженим, посипавши стружкою тунця.

Ми сподіваємося, що наші хитрі рецепти змогли урізноманітнити вашу рецептурну книгу новими оригінальними і навіть креативними частуваннями. Готуйте салати з слабосоленої сьомги з авокадо і дивуйте своїх близьких цими кулінарними експериментами.