Салат з рисом і крабовими паличками

Салат з рисом і крабовими паличками дуже простий у приготуванні і любимо усіма, це досить ситний салат з ніжним смаком і м’якою текстурою.

Салат з рисом і крабовими паличками в салатникуВін вже давно і міцно влаштувався у багатьох домашніх сімейних меню. Ми вже писали в одному з рецептів на нашому сайті, що таке крабові палички і крабове м’ясо, ви можете переглянути цю інформацію тут. У цій статті ми пропонуємо вам один з найбільш відомих варіантів салату з рисом і крабовими паличками.

Потрібно:

  • Крабові палички або крабове м’ясо) – 300-400 грамів
  • Рис – 1 стакан або трохи більше, до склянки з чвертю, дивлячись, скільки ви купили крабових паличок (відміряти, природно, сухий рис до процесу варіння)
  • Кукурудза консервована – 1 банка (вага нетто 340 грамів)
  • Яйця курячі – 4 штуки, можна 5
  • Кріп – 1 пучок (40-50 грамів)
  • Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами) – близько 300 грамів
  • Сіль
  • Перець чорний мелений (за бажанням і за смаком

Приготування:

Салат з рисом і крабовими паличками: зваріть яйця крутоЯйця потрібно зварити круто, охолодити.

Салат з рисом і крабовими паличками: зваріть рисРис відварюємо у великій кількості води, щоб зварити склянку рису для салату вам знадобиться каструля ємністю не менше двох літрів, можна більше (подробиці про те, як це зробити, ви можете подивитися у другому варіанті рецепту приготування рису тут). Рис можна заздалегідь не замочувати, в цьому випадку потрібно варити 30 хвилин з моменту закипання, масло в процесі варіння рису для салату краще не додавати. Коли рис звариться, можна 2-3 рази промити його холодною водою (якщо цього не зробити, вам доведеться дуже довго чекати, поки рис охолоне).

Салат з рисом і крабовими паличками: готовий рис відкиньте в друшлякГотовий рис відкинути на друшляк і дати воді стекти (залиште рис в друшляку хвилин на 10-15). Не забувайте, що в разі необхідності і яйця, і рис можна зварити напередодні того дня, коли ви збираєтеся готувати салат (в цьому випадку, після того як вода стече, перекладіть рис з друшляка в контейнер з кришкою і поставте на ніч у холодильник).

Салат з рисом і крабовими паличками: ріжемо крабові паличкиЗбираючись готувати салат, викладаємо відварену і охолоджений рис у велику миску. Кришимо крабові палички або крабове м’ясо дрібними кубиками (зі стороною близько 1 см) і кладемо в ту ж миску.

Салат з рисом і крабовими паличками: додаємо кріпКріп ми заздалегідь вимили і дали йому висохнути. Стебла-«палиці» відрізаємо і викидаємо, іншу частину кропу дрібно ріжемо, додаємо туди ж.

Салат з рисом і крабовими паличками: додаємо кукурудзуВідкриваємо банку консервованої кукурудзи, зливаємо звідти рідина, викладаємо кукурудзу в миску.

Салат з рисом і крабовими паличками: кришимо яйцяВарені яйця чистимо і розминаємо виделкою (повернувши її зубцями вгору) на дрібні шматочки або трьох яйця на крупній тертці. Додаємо раскрошенные яйця в миску до решти інгредієнтів.

Салат з рисом і крабовими паличками: додаємо майонез і перемішуємоПеремішуємо вміст нашої миски, додаємо майонез (краще по частинах, щоразу перемішуючи, щоб не покласти занадто багато). Пробуємо. При необхідності додаємо сіль і перець (зазвичай нам доводиться потрясти над салатом сільницею з дірочками і перечниці 3-4 рази). Тепер наш салат з рисом і крабовими паличками готовий. Викладаємо в салатник, прикрашаємо, якщо хочемо (можна, наприклад, смужками тих же крабових паличок і шматочками свіжого огірка) і подаємо на стіл.

Якщо ви не з’їли салат відразу, його можна зберігати в закритій ємності в холодильнику 2-3 дні без проблем.

Призовий рада для тих, хто дочитав рецепт до кінця: цей салат з легкістю допускає деякі зміни у своєму складі. Так, салат можна зробити без кропу та / або без кукурудзи. Можна додати в салат парочку невеликих нарізаних маленькими кубиками свіжих огірків (в цьому випадку салат краще не зберігати кілька днів: огірки дадуть воду і салат «попливе»). Можна замість огірків додати 4-5 столових ложок дрібно покришеної пекінської капусти або навіть листового зеленого салату (у цьому випадку при заправці салату можна спробувати додати до майонезу трохи негострого кетчупу – можливо, вам це сподобається).