Салат з перепелиними яйцями

Салаьт з перепелиними яйцями
Овочеві літні суміші минулі місяці вражали нас кольоровою гамою страв, їх легкістю і своєю різноманітністю в щоденному раціоні. Достаток зелені і овочів для заповнення організму корисними вітамінами сьогодні ми замінимо на ситний, але дієтичний салат з перепелиними яйцями. Давайте розглянемо кілька рецептурних варіантів цієї оригінальної закуски в надії на те, що вона залишиться у вашій записній книжці.

Малий, та молодецький …

Про користь перепелиних яєць знали ще в глибоку давнину, перші згадки про яких знайдені ще в єгипетському папірусі і рецептах китайської народної медицини. В їжу яйця перепелів першими стали вживати японці, вірячи в їх чудодійну силу.

Що ж так цінували в цьому продукті наші предки?

  • Продукт багатий на вітаміни А, В і D, залізом і фосфором, що вкрай необхідно людям зі слабким імунітетом.
  • Перепелині яйця знижують рівень холестерину в крові, покращуючи роботу нервової системи.
  • Яйця перепелів відносяться до дієтичних продуктів, які вважаються гіппоалергенна. Саме тому їх без страху можна використовувати в дитячому харчуванні.

З огляду на всі перераховані вище корисні властивості нашого основного інгредієнта в салаті, можна сміливо приступати до приготування святкових салатних сумішей.

Салат з яйцями перепелів «Ліонський»

Складові

  • Яйця перепелів – 10 шт. + –
  • Помідори черрі – 10 шт. + –
  • Гриби печериці, свіжі – 350-400 г + –
  • Салат – 400 г + –
  • Петрушка – 3-5 гілочок + –
  • Кріп – 3-5 гілочок + –
  • Цибуля зелена – 1 пучок + –
  • Соняшникова олія – ​​2 ст. л. + –
  • Майонез для заправки – 100 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець свіжозмелений – по перевагах + –

Приготування

Блюдо названо в честь старого французького містечка Ліон, який колись був столицею галлів в Римській імперії. Справжні завоевнікі не утрудняли себе довгої куховарство, намагаючись отримати за мінімум часу максимум поживна страва. Саме тому рецепт страви знадобиться господаркам тим, що приготувати його можна «на швидку руку», отримавши в результаті ситне і корисне блюдо.

І так приступаємо!

  1. На першому етапі готування треба відварити яйця: ретельно їх промиваємо, укладаємо в ємність, заливаємо холодною водою і варимо 5 хвилин.
    Бажано відварювати їх на невеликому вогні, щоб шкаралупа залишилася цілою і яєчний білок не витікав.

* Рада кухарчуком
Для збереження всіх корисні властивостей, яйця відварюємо не більше 5 хвилин, в іншому випадку вони переваряться, перетворивши жовток в посинілу гуму.

  1. Очищаємо ці дари перепелів, розрізаємо їх уздовж і залишаємо на деякий час, поки ми будемо займатися іншими компонентами салату.
  2. Обполіскуємо петрушку і кріп, викладаючи їх сушать на паперовий рушник.
  3. Підготовлені (обмиті і очищені) печериці, нарізаємо тонкими слайсами і обсмажуємо на розігрітій олії 7-8 хвилин до золотистого кольору.
  4. Томати розрізаємо довільно. Красиво в цьому салаті будуть виглядати помідори черрі, які як і перепелині яйця можна розрізати навпіл.
  5. Лук з зеленню дрібно подрібнюємо допомогою ножа, а салатні листя нариваємо на невеликі шматочки руками.
  6. Далі в раніше приготовлений салатник відправляємо все салатні інгредієнти, заправляючи їх легким майонезом.
  7. Сіль і чорний перець додаємо по вашим смаковим уподобанням, після чого салатну суміш гарненько перемішуємо.

Подаючи страву на стіл можна покреатівіть, прикрашаючи його з допомогою вирізання овочевих квітів. Найпростіший спосіб – прикраса його гілочками петрушки кучерявої.

Смачного!

Святкова салатна суміш з тунцем

Цей варіант салату на відміну від попереднього більш вишуканий і дорогий. На швидку руку такий вже не збагнеш, тому і готувати його рекомендуємо на сімейні торжества. Повірте, його смак здивує найбільш просунутих гурманів.

Складові

  • Консервований тунець – 1 баночка
  • Квасоля стручкова – 200 г
  • Яйця перепелині – 3-4 шт.
  • Томати черрі – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста, червоний – 1 невелика головка
  • Салат листовий – 150-200 г
  • Оливки (без кісточок) – 100 г
  • Часник – 1 зубок
  • Рафінована соняшникова олія – ​​2 ст.л
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Білий мелений перець – на ваш смак

salat-s-perepelinymi-yajcami1

Приготування

Першим етапом приготування будуть підготовчі роботи під час яких нам треба відварити картоплю в мундирі і стручки квасолі.

  1. Відварену картоплю викладаємо на тарілку для охолодження.
  2. Молоді стручки квасолі відварюємо в киплячій воді 3-4 хвилини. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
  3. Перепелині яйця відварюємо також як і для попереднього рецепта. Очищаємо від шкаралупи і розрізаємо навпіл.
  4. Тепер черга тунця: розкриваємо консерви і виймаємо тунець з масла. Використовувати масло ми не буде, щоб не обтяжувати салат калоріями. На тарілці розминаємо шматочки тунця.
  5. Очистивши від шкірки зварені бульби картоплі, ріжемо їх невеликими кубиками і відправляємо в салатник, де вже спочиває на тунець.
  6. Потім промиваємо наші черрі і листя салату. Томати розрізаємо на дольки, листя рвемо руками. Ці інгредієнти теж відправляємо до загального салатник.

* Рада кухарчуком
Щоб салатні листя в салаті були хрусткими і соковитими, варто їх заздалегідь потримати в холодній воді близько години.

  1. Оливки без кісточок, остиглі і нарізані стручки квасолі і яйця також відправляємо в салатну суміш і все добре перемішуємо.
  2. Тепер готуємо заправку: шаткуємо дрібно цибулю, пропускаємо через прес часник, все змішуємо з соєвим соусом і рафінованим маслом. Цією заправкою поливаємо салат.
  3. Якщо вилюбіл пріпавіть блюдо особливої ​​родзинкою можна для пікантності готову страву скропити лимонним соком і злегка поперчити білим меленим перцем.

Цей святковий салат з перепелиними яйцями і тунцем можна подавати як самостійне блюдо так і з гарніром.

Як сомельє ми рекомендуємо вам до цього салату подавати біле напівсолодке вино – воно як не можна краще підкреслить букет підібраних інгредієнтів.