Салат з огірків по-корейськи

Салат з огірків по-корейськи
Якщо рецепти повсякденному слов’янської кухні вже набили оскому, то саме час звернутися за натхненням та ідеями до рецептів східної кухні. Варіанти салату з огірків по-корейськи, які ми розглянемо, внесуть різноманітність в сімейне меню і додадуть йому дещицю гостроти і пікантності. Ми вирішили не зупинятися тільки на овочевих міксах, а доповнимо їх м’ясними компонентами і розповімо, як зробити страви ще більш апетитними.

Цікаві і часом навіть несподівані поєднання, незвичні для наших харчових традицій, приправи і безодня нових смакових відчуттів – так, все це про стравах, приготованих за рецептами, які прийшли до нас з Кореї.

Отже, якщо за довгі зимові місяці ви втомилися від пріснуватої і вже встигла набриднути їжі, зараз саме час відкривати нові горизонти і освоювати незвідані кулінарні простори!

Салат з огірків "Даху"

Салат з огірків по-корейськи

Складові

  • Огірки середнього розміру – 5 шт. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Насіння кунжуту – 3 ч. Л. + –
  • Рослинна олія – ​​50 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Білий перець мелений – за смаком + –

Приготування

Гострий овочевий мікс буде виключно хороший і в амплуа самостійну страву, і в поєднанні з більш нейтральним до смаку стравою. Відмінним тандемом стане салат з огірків по-корейськи і традиційна локшина або м’ясну страву. Ну, а все необхідне для створення цієї страви "з перчинкою" напевно і так є у вас на кухні! 1. Огірки добре промиваємо і розрізаємо тонкими поздовжніми смужками. При необхідності, розріжте їх навпіл, щоб вийшли смужки довжиною близько 5 см.

2. У глибоку ємність, в якій планується подача страви, поміщаємо огіркові пластини і додаємо до них кунжут. Далі необхідно посолити (близько ½ чайної ложки) і приправити білим перцем (саме ця його різновид має найбільш тонкий смак і аромат). Добре змішуємо всі компоненти в мисці.

3. Часникові часточки очищаємо і дуже дрібно ріжемо. Як варіант – використовуємо землянку, яка тільки спростить нам задачу. Викладаємо отриману гостро пахне масу поверх інших інгредієнтів нашого салату з огірків по-корейськи.

4. покладатися за рецептом масло виливаємо в сковороду і пару хвилин тримаємо його під кришкою, щоб воно гарненько розжарений (але без диму, звичайно!). Після швидко заливаємо цим складом вміст нашої миски і негайно перемішуємо.

Саме в цьому етапі процесу і криється весь секрет страви – розпечене масло робить салатик більш м’яким і дозволяє всім компонентам обмінятися соками і ароматами. Частування можна поміщати на стіл відразу, як тільки воно трохи охолоне.

Приготування подібної гострою "вкусняшки" займе стільки ж часу, як і створення звичайної суміші овочів, але захоплень викличе набагато більше – перевірено!

Салат з огірків з м’ясом "Краси Сеула"

Салат з огірків з м'ясом

Складові

  • Яловичина – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Сіль – половина ч. Л. + –
  • Цукор – половина ч. Л. + –
  • Коріандр мелений – за смаком + –
  • Перець чилі порошковий – половина ч. Л. + –
  • Соус соєвий – 4 ст. л. + –
  • Соняшникова олія – ​​50 мл + –

Приготування

Пікантне, оригінальне і нескладне в створенні блюдо порадує яскравим смаком, незвичайним зовнішнім виглядом і просто приголомшливим ароматом! Уже з першого шматочка з’являється відчуття, що за вікном – не звична міський пейзаж, а тісні вулички корейської столиці. 1. Овочі нарізаємо поздовжніми смужками довжиною близько 5-6 см. Посипаємо їх щепоточку солі і залишаємо в спокої на півгодини, щоб вони просочилися і дали сік.

2. Лук подрібнюємо тоненькими півкільцями. З перцю витягаємо серединку з насінням і також отримуємо соломку. Часник пропускаємо через землянку, щоб вийшла однорідна гостра маса.

3. М’ясо нарізаємо невеликими тонкими брусочками і ставимо смажитися в потрібній кількості масла. Коли шматочки яловичини знайдуть золотистий відтінок, висипаємо до них цибулю і продовжуємо готувати. Далі в основу для нашого салату з огірків по-корейськи з м’ясом вводимо половину часниковою маси і вливаємо потрібну кількість соєвого соусу. Добре перемішуємо всі інгредієнти, не вимикаючи пальник.

4. Висипаємо в сковороду нашатковану перець і смажимо суміш ще пару хвилин.

7. У ємність з огірками, тим часом, додаємо пів-ложки цукру, перець чилі, коріандр і часник. Перемішуємо весь склад і заливаємо його вмістом сковороди.

Залишилося дочекатися, поки маса охолоне і все – можна скликати гостей на дегустацію! Смачного!

Салат з огірків з кунжутом і часником

Ці нескладні рецепти салату з огірків по-корейськи допоможуть вам вийти за межі звичних уявлень про салатах і відкрити для себе нові апетитні, хоч і трохи незвичні, азіатські страви!