У сучасному ритмі життя ми все частіше звертаємо увагу на здорову їжу, і навіть в свята можна приготувати гідне і правильне страва. Салат з куркою і селерою займе почесне місце серед святкових страв, а його приготування стане для вас справжнім порятунком в приготуванні холодних закусок. У таку страву можна сміливо додавати різні компоненти на свій розсуд, які поєднуються з м’ясом і корисним овочем.
Як вибрати селера для салату
Якщо ви хочете, щоб усі корисні рецепти були вам доступні, тоді обов’язково навчитеся вибирати якісні продукти. Особливо це стосується овочів, і сьогодні ми розповімо вам, як вибрати хороший селера.
- Для приготування салату з курки і стебла селери потрібно вибирати свіжі пагони. Найкраще купувати продукт без упаковки – так простіше визначити його свіжість. Стебла селери повинні бути пружними, а листя – салатовим за кольором. Це найперша ознака хорошої якості.
- Обов’язково огляньте стебла на предмет сторонніх плям – вони взагалі повинні бути відсутніми.
Якщо ви побачили коричневі плями або ж чорні точки, то від такого варіанту покупки слід відмовитися. Однозначно продукт сумнівної якості вас не порадує.
- Стебла і листя не повинні бути млявими. Спробуйте на дотик овоч: якщо стебла пружні, то це хороший продукт. Також листя не повинні занадто блищати – це може свідчити про те, що овоч був оброблений для кращого зберігання.
- Свіжість селери можна визначити по запаху. Якщо продукту властивий різкий запах вогкості, гнилі і т. Д. – відмовтеся від покупки. Але запах може і абсолютно відсутні, в цьому випадку овоч може бути оброблений засобом, яке продовжує його термін зберігання.
Природний запах для стебел – запах зелені, приємний і м’який.
- Корінь селери вибрати набагато простіше. Віддавати перевагу краще всього невеликим бульб. Чим менше плід, тим він молодше і соковитіше. Будинки розріжте селера, якщо м’якоть волокниста – перед вами залежаний продукт. Але і його можна використовувати в салаті, тільки поріжте НЕ часточками, а потріть на крупній тертці.
Салат зі стеблових селерою і курячими грудками в домашніх умовах
Складові
- Куряча грудка – 1 шт. + –
- Зелень селери – 150 г + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Яблука – 2 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Майонез домашній – 100 г + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Маслини – 8 шт. (Для прикраси) + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати легкий салат з курячої грудки і селери
М’ясний салат зі свіжими овочами – вдалий варіант страви для святкового застілля. Стеблова селера обов’язково повинен бути присутнім в салаті, адже він чудово поєднується з ніжним м’ясом птиці.
Приготувати закуску дуже просто, а в передсвятковій метушні потрібні саме такі рецепти.
- Курячі грудки добре вимийте, помістіть в каструлю і залийте водою. Приправте м’ясо сіллю, перцем і відваріть до готовності. Потім вийміть курячу грудку і повністю остудіть.
- Картопля добре вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності. Готову картоплю очистіть від шкірки.
- М’ясо і картоплю поріжте соломкою, помістіть в глибоку салатницю.
- Яблука і помідори вимийте. Помідори обдайте окропом і очистіть. Яблука розрізати на чотири частини, виріжте серцевину і очистіть. Підготовлені плоди поріжте часточками.
- Зелень селери добре вимийте, трохи очистіть ножем і поріжте смужками.
- Всі інгредієнти змішайте в салатниці, приправити сіллю, перцем. Заправте салат домашнім майонезом і добре перемішайте.
- Розкладіть частування по порційних тарілках, прикрасьте маслинами і відразу подавайте до столу.
За бажанням, відварну картоплю в салаті можна замінити відвареною морквою або ж вареними бульбами того ж селери.
Простий рецепт салату з відвареної курки з коренем селери
Корінь селери може стати базовим продуктом багатьох закусок і кардинально змінити смак салату в кращу сторону. Мікроелементи, що містяться в овочі, сприяють поліпшенню травлення, а тому після ситної вечері ви не будете відчувати тяжкість і дискомфорт.
Варто корінь селери недорого і в будь-який час є у продажу в кожному продовольчому магазині.
Складові
- Куряче філе – 250 г;
- Морква – 3 шт .;
- Корінь селери – 500 г;
- Лук-порей – 2 шт .;
- Лимонний сік – 2 ст. л .;
- Сметана – 120 г;
- Цукор – 0,5 ч. Л .;
- Сіль, перець – за смаком.
Як зробити салат з куркою і селерою самостійно
- Куряче філе відваріть до готовності з сіллю і перцем на середньому вогні. Потім вийміть м’ясо з бульйону і повністю остудіть. Після розберіть м’ясо руками на волокна і помістіть в глибоку миску.
- Моркву і селеру очистити, добре вимийте. Морквину натріть на тертці для овочів по-корейськи, а селера – на крупній тертці. Надішліть овочі до м’яса.
- Лук-порей ретельно почистіть і промийте під проточною водою. Поріжте пагони тонкими часточками і додайте до решти інгредієнтів.
- Одержаний салат посоліть, поперчіть і посипте цукром. Потім збризніть блюдо лимонним соком і ретельно перемішайте.
- Заправте салат холодною сметаною і перемішайте. Відразу ж перекладіть на тарілки і подавайте до столу.
Якщо ви хочете заздалегідь приготувати салат з куркою і селерою, не заправляйте інструмент його сметаною. Найкраще зробити це перед самою подачею, тоді частування буде набагато смачніше і смачніше.