Велика частина закусок на нашому столі зазвичай не радує своїм виглядом і багатим смаком, але про салатик так не скажеш. Салат з курячою грудкою і помідорами – це фактично повноцінне блюдо, яке містить в собі і корисні овочі, і ситне м’ясо птиці. А щоб вам не доводилося щодня готувати одне і те ж, ми пропонуємо вам кілька варіантів цієї страви на вибір.
Салат з курячою грудкою і помідорами: смачний і простий рецепт
Складові
- Кукурудза консервована – 1 банка + –
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Хліб пшеничний – 2-3 скибочки + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Майонез – 0,5 банки + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Кунжут – 0,5 ч. Л. + –
- Сіль – за смаком + –
Як своїми руками приготувати салат з помідорів і курячої грудки
Цей варіант частування особливо зручний тим, що продукти для його приготування можна знайти в будь-який час року.
Обсмажуємо на сковороді до рум’янцю куряче м’ясо
- Насамперед займемося курячим м’ясом. Його ми промиваємо під проточною водою, а потім обсушуємо паперовими рушниками.
- Нарізаємо м’ясо курки на невеликі шматочки, які потім трохи солимо і перчимо.
- Розігріваємо сковороду (краще з антипригарним покриттям) і смажимо нашу курочку до готовності, поки не з’явиться золотава скоринка на скибочках м’яса.
- Не забуваємо в процесі помішувати мяско для салату з помідорами, щоб воно рівномірно приготувалося.
Готуємо для салату курячі яйця
- Поки курка остигає в окремій тарілочці, зваримо курячі яйця круто: обмиємо їх під краном, перекладемо в каструлю з водою і проварити 9-10 хвилинок.
- Знімемо з готових яєць шкарлупки, розділивши кожне на дві частини.
У цьому рецепті можна використовувати не тільки курячі, а й перепелині яйця.
- Жовтки відділяємо і прибираємо – нам вони не знадобляться в цьому рецепті. А ось білочки ми нарізаємо поздовжніми брусками.
Готуємо хрусткі грінки з білого сорту хліба
- Кілька скибок білого хліба (краще свіжого) ми теж обсмажити, щоб вийшли хрусткі апетитні грінки.
- Для цього наріжемо хліб на маленькі шматочки, які відправимо в сковороду. Помішуючи, просмажити сухарики до появи рум’яного відтінку.
Подрібнюємо помідори для ситного курячого салату
- Помідори обмиваємо під проточною водою, обсушуємо і ділимо на дві половинки.
- Потім кожну з них рубаємо гострим лезом ножа на середні часточки. Для святкового рецепта нам ідеально підійдуть помідори черрі.
Збираємо наш салат з готових нарізаних продуктів
- Банку кукурудзи відкорковуємо, а потім зливаємо з консервованого овочу зайву рідину.
- Змішуємо в салатнику наші інгредієнти, збираючи закуску: смажене куряче м’ясо, кукурудзу і помідори, а також білки курячих яєць.
- Приправляємо салат майонезом, солимо і перчимо на свій смак. Перемішуємо блюдо гарненько.
- Зверху на готовий салат викладаємо наші грінки з пшеничного булки, після чого присипаємо їх кунжутним насінням.
Подаємо смачний і оригінальний салат з помідорами і куркою відразу, не зволікаючи, поки грінки ще хрусткі і в міру тверді.
А якщо ви бажаєте зробити таке блюдо низькокалорійним, то просто замініть майонез на легку сметанку з невеликим відсотком жирності.
Листковий салат з вареної курячої грудкою і помідорами
Складові
- Куряче м’ясо – 500 г;
- Помідори – 3 шт .;
- Часник – 1-2 зубки;
- Майонез – 0,5 банки;
- Петрушка свіжа – 1 пучок;
- Горошок консервований – 1 банка;
- Яйця курячі – 2 шт.
- Перець чорний – за смаком;
- Сіль за смаком.
Як в домашніх умовах зробити салат з курячою грудкою і помідорами шарами
- Грудку курки обмиваємо і відправляємо в каструльку на варіння. Звичайно, можна використовувати і стегенця, але з ніжним філе салат вийде смачніше.
- Чекаємо, коли м’ясо приготується, а потім виймаємо з води і охолоджуємо.
- Рубаємо грудинку кури так, як нам більше подобається, – кубиком або брусками побільше.
- Помідори обмиваємо гарненько, обсушуємо. Нарізаємо на невеликі шматочки.
- Яйця курячі промиваємо під холодною водою, а потім опускаємо в каструльку і варимо їх круто.
- Остужаем яйця, рубаємо середніми скибочками.
- Банку зеленого горошку роздруковуємо і зливаємо весь розсіл.
- Окремо замішуємо соус на основі майонезу: додаємо в чашу блендера пару зубків часнику, промиту зелень петрушки і сам майонез.
- Гарненько перемішуємо, щоб вийшла однорідна запашна маса незвичайного зеленого відтінку.
- Додаємо сіль і перець за смаком. Знову злегка перемішуємо.
- У самий низ УБМБФОЙЛБ укладаємо наше куряче філе. Змащуємо його зверху готової заправкою.
- Поверх м’яса покладемо консервований горошок. Його теж трохи промазуємо.
- Далі йдуть курячі яєчка, які ми змащуємо оригінальної заправкою незвичайного кольору.
- Вище викладаємо помідори. Трохи умащали верхівку салату майонезом.
Таким частуванням можна порадувати навіть гостей, заглянули до вас на свято. Для цього варто зібрати салат в спеціальній рознімною круглій формі, щоб було добре видно все його шари.
Як зробити салат з курячим м’ясом і помідорами смачніше
Дієтичне м’ясо пташки – продукт, який нерідко виявляється занадто сухим, а іноді – відверто жорстким.
- Щоб цього уникнути, попередньо курку можна замаринувати, наприклад в соєвому соусі. Також ця хитрість відмінно підходить для рецептів зі смаженою курячим філе, де маринад виступає додатковою смакової ноткою.
- Варене ж м’ясо курки можна розм’якшити, якщо зварити його з парою головок ріпчастої цибулі.
Так як відварна курятина має менш вираженим смаком, то такі салатики можна заправляти більш жирними соусами, а також заправками з вираженим смаком і ароматом.
- Іноді набридли варіант закуски можна поліпшити, якщо внести додаткову нотку кислинки. З цим може впоратися як маринад для м’яса кури (наприклад з лимонним соком), так і новий інгредієнт – зелене яблуко і навіть ківі.
- Ну а якщо ви не дуже поспішаєте, то випробуйте варіант, де курочку запікають у духовці. Таке частування має більш вишуканим смаком і ароматом, який збудить апетит у будь-якого гостя застілля.
Безумовно, салат з курячою грудкою і помідорами – це блюдо, яке може мати безліч облич, адже кожен кулінар готує його по особливому, улюбленим рецептом. Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся прекрасною закускою всією сім’єю.
Смачного!