Салат з курячою грудкою і помідорами

Салат з курячою грудкою і помідорами
Велика частина закусок на нашому столі зазвичай не радує своїм виглядом і багатим смаком, але про салатик так не скажеш. Салат з курячою грудкою і помідорами – це фактично повноцінне блюдо, яке містить в собі і корисні овочі, і ситне м’ясо птиці. А щоб вам не доводилося щодня готувати одне і те ж, ми пропонуємо вам кілька варіантів цієї страви на вибір.

Салат з курячою грудкою і помідорами: смачний і простий рецепт

Складові

  • Кукурудза консервована – 1 банка + –
  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Хліб пшеничний – 2-3 скибочки + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Майонез – 0,5 банки + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Кунжут – 0,5 ч. Л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як своїми руками приготувати салат з помідорів і курячої грудки

Цей варіант частування особливо зручний тим, що продукти для його приготування можна знайти в будь-який час року.

Обсмажуємо на сковороді до рум’янцю куряче м’ясо

  • Насамперед займемося курячим м’ясом. Його ми промиваємо під проточною водою, а потім обсушуємо паперовими рушниками.
  • Нарізаємо м’ясо курки на невеликі шматочки, які потім трохи солимо і перчимо.
  • Розігріваємо сковороду (краще з антипригарним покриттям) і смажимо нашу курочку до готовності, поки не з’явиться золотава скоринка на скибочках м’яса.
  • Не забуваємо в процесі помішувати мяско для салату з помідорами, щоб воно рівномірно приготувалося.

Готуємо для салату курячі яйця

  • Поки курка остигає в окремій тарілочці, зваримо курячі яйця круто: обмиємо їх під краном, перекладемо в каструлю з водою і проварити 9-10 хвилинок.
  • Знімемо з готових яєць шкарлупки, розділивши кожне на дві частини.

У цьому рецепті можна використовувати не тільки курячі, а й перепелині яйця.

  • Жовтки відділяємо і прибираємо – нам вони не знадобляться в цьому рецепті. А ось білочки ми нарізаємо поздовжніми брусками.

Готуємо хрусткі грінки з білого сорту хліба

  • Кілька скибок білого хліба (краще свіжого) ми теж обсмажити, щоб вийшли хрусткі апетитні грінки.
  • Для цього наріжемо хліб на маленькі шматочки, які відправимо в сковороду. Помішуючи, просмажити сухарики до появи рум’яного відтінку.

Подрібнюємо помідори для ситного курячого салату

  • Помідори обмиваємо під проточною водою, обсушуємо і ділимо на дві половинки.
  • Потім кожну з них рубаємо гострим лезом ножа на середні часточки. Для святкового рецепта нам ідеально підійдуть помідори черрі.

Збираємо наш салат з готових нарізаних продуктів

  • Банку кукурудзи відкорковуємо, а потім зливаємо з консервованого овочу зайву рідину.
  • Змішуємо в салатнику наші інгредієнти, збираючи закуску: смажене куряче м’ясо, кукурудзу і помідори, а також білки курячих яєць.
  • Приправляємо салат майонезом, солимо і перчимо на свій смак. Перемішуємо блюдо гарненько.
  • Зверху на готовий салат викладаємо наші грінки з пшеничного булки, після чого присипаємо їх кунжутним насінням.

salat-s-kurinoj-grudkoj-i-pomidorami1

Подаємо смачний і оригінальний салат з помідорами і куркою відразу, не зволікаючи, поки грінки ще хрусткі і в міру тверді.

А якщо ви бажаєте зробити таке блюдо низькокалорійним, то просто замініть майонез на легку сметанку з невеликим відсотком жирності.

Листковий салат з вареної курячої грудкою і помідорами

Складові

  • Куряче м’ясо – 500 г;
  • Помідори – 3 шт .;
  • Часник – 1-2 зубки;
  • Майонез – 0,5 банки;
  • Петрушка свіжа – 1 пучок;
  • Горошок консервований – 1 банка;
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як в домашніх умовах зробити салат з курячою грудкою і помідорами шарами

  1. Грудку курки обмиваємо і відправляємо в каструльку на варіння. Звичайно, можна використовувати і стегенця, але з ніжним філе салат вийде смачніше.
  2. Чекаємо, коли м’ясо приготується, а потім виймаємо з води і охолоджуємо.
  3. Рубаємо грудинку кури так, як нам більше подобається, – кубиком або брусками побільше.
  4. Помідори обмиваємо гарненько, обсушуємо. Нарізаємо на невеликі шматочки.
  5. Яйця курячі промиваємо під холодною водою, а потім опускаємо в каструльку і варимо їх круто.
  6. Остужаем яйця, рубаємо середніми скибочками.
  7. Банку зеленого горошку роздруковуємо і зливаємо весь розсіл.
  8. Окремо замішуємо соус на основі майонезу: додаємо в чашу блендера пару зубків часнику, промиту зелень петрушки і сам майонез.
  9. Гарненько перемішуємо, щоб вийшла однорідна запашна маса незвичайного зеленого відтінку.
  10. Додаємо сіль і перець за смаком. Знову злегка перемішуємо.
  11. У самий низ УБМБФОЙЛБ укладаємо наше куряче філе. Змащуємо його зверху готової заправкою.
  12. Поверх м’яса покладемо консервований горошок. Його теж трохи промазуємо.
  13. Далі йдуть курячі яєчка, які ми змащуємо оригінальної заправкою незвичайного кольору.
  14. Вище викладаємо помідори. Трохи умащали верхівку салату майонезом.

salat-s-kurinoj-grudkoj-i-pomidorami

Таким частуванням можна порадувати навіть гостей, заглянули до вас на свято. Для цього варто зібрати салат в спеціальній рознімною круглій формі, щоб було добре видно все його шари.

Як зробити салат з курячим м’ясом і помідорами смачніше

Дієтичне м’ясо пташки – продукт, який нерідко виявляється занадто сухим, а іноді – відверто жорстким.

  • Щоб цього уникнути, попередньо курку можна замаринувати, наприклад в соєвому соусі. Також ця хитрість відмінно підходить для рецептів зі смаженою курячим філе, де маринад виступає додатковою смакової ноткою.
  • Варене ж м’ясо курки можна розм’якшити, якщо зварити його з парою головок ріпчастої цибулі.

Так як відварна курятина має менш вираженим смаком, то такі салатики можна заправляти більш жирними соусами, а також заправками з вираженим смаком і ароматом.

  • Іноді набридли варіант закуски можна поліпшити, якщо внести додаткову нотку кислинки. З цим може впоратися як маринад для м’яса кури (наприклад з лимонним соком), так і новий інгредієнт – зелене яблуко і навіть ківі.

salat-s-kurinoj-grudkoj-i-pomidorami3

  • Ну а якщо ви не дуже поспішаєте, то випробуйте варіант, де курочку запікають у духовці. Таке частування має більш вишуканим смаком і ароматом, який збудить апетит у будь-якого гостя застілля.

Безумовно, салат з курячою грудкою і помідорами – це блюдо, яке може мати безліч облич, адже кожен кулінар готує його по особливому, улюбленим рецептом. Пробуйте, експериментуйте і насолоджуйтеся прекрасною закускою всією сім’єю.

Смачного!