У магазинах можна зустріти різноманітність заморожених продуктів: фрукти, овочі, суміші, але що приготувати з них, крім гарніру?
Насправді таких страв багато, наприклад салат з курячої грудки і стручкової квасолі, – дуже смачний, легкий і незвичайний варіант ситної святкової закуски. Нижче в покроковому рецепті ми розповімо, як за допомогою заміни всього одного-двох компонентів можна створити абсолютно новий смак і настрій.
користь квасолі
Про користь квасолі знають всі. У ній багато білка і мінеральних речовин, а вітаміни і мікроелементи сприяють поліпшенню зору, допомагають при захворюваннях серця і печінки, позбавляють від перевтоми.
Але чи часто ми використовуємо квасоля для приготування різних страв? Скоріш за все ні. Звичайна зернова квасоля вимагає довгого замочування, і найчастіше у нас просто немає часу цим займатися.
Консерви багато хто вважає не дуже корисними, а як же бути зі стручкової, вона ж спаржева квасоля? Заморожені стручки можна купити в будь-який час року, це економічний і разом з тим свіжий продукт.
Готувати з неї страви можна на сковороді, на пару і навіть в мікрохвильовці. Залишилося знайти смачний покроковий рецепт і можна приступати. Так що починаємо.
Ситний салат з курячою грудкою і стручкової квасолею
Складові
- Куряча грудка – 2 шт. + –
- Квасоля стручкова – 300 г + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Помідори – 1 шт. + –
- Лук фіолетовий – 1 шт. + –
- Майонез – за смаком + –
- Зелень – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції – для бульйону + –
Власноруч готуємо корисний овочевий салат з куркою і квасолею
Приготування курячого філе для м’ясо-овочевого салату
У цьому салаті самий витратний за часом приготування продукт – це куряча грудка. Ми будемо її відварювати, це можна зробити заздалегідь.
- Для початку промиваємо м’ясо під проточною водою. Якщо грудка дісталася на кісточці, то так і залишаємо, а якщо тільки філе – значить, використовуємо філе.
- Заливаємо холодною водою і ставимо варитися. Коли вода закипить, ретельно видаляємо піну. Зменшуємо вогонь до мінімуму.
- Додаємо спеції. Це можуть бути овочі, такі як: цибуля, морква і селера, а також ароматні трави: лавровий лист, сушена зелень, чебрець, чорний і запашний перець. Варимо на повільному вогні близько 30 хвилин.
- Через півгодини солимо за смаком і залишаємо готуватися ще на 20 хвилин. Потім вимикаємо і даємо м’ясу охолонути прямо в бульйоні.
Готуємо овочі для салатної закуски
- Морожена стручкова квасоля вже готова до вживання, потрібно тільки прибрати з неї лід.
Скористаємося одним з трьох простих способів: заздалегідь дістанемо її і морозилки, злегка відварити в підсоленій воді або розігріємо в мікрохвильовці.
- Лук шаткуємо тонкими півкільцями.
- Помідори миємо, видаляємо зайву вологу і крупно нарізаємо шматочками.
- Сир подрібнюємо в формі дрібних кубиків.
- Курячі грудки розбираємо на невеликі шматочки руками або можемо скористатися ножем.
- Зелень, кріп або петрушку промиваємо і крупно рубаємо.
- Всі компоненти салату акуратно перемішуємо так, щоб квасоля залишилася цілою. Заправляємо майонезом і, при необхідності, подсаливаем.
Салат з курячою грудкою і квасолею готовий. Він непогано зберігається пару днів в холодильнику, так що його можна приготувати заздалегідь.
Як приготувати куряче м’ясо для салату: поради до рецептом
За бажанням, курку можна відварити в мультиварці або запекти в духовці. У першому випадку птицю і овочі закладаємо в чашу одночасно, заливаємо водою і ставимо на 1,5 години в режимі «Гасіння» або «Суп».
Якщо ми запікаємо грудку, то її потрібно добре приправити спеціями, загорнути у фольгу і відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Азіатський салат з курячою грудкою і стручкової квасолею
А тепер подивимося, як змінив всього кілька компонентів, можна отримати скоєно інше блюдо. Ми міняємо помідор на болгарський перець, майонез – на рослинне масло, а замість сиру беремо трохи часнику і гострого перцю.
Складові
- Куряча грудка – 2 шт .;
- Квасоля стручкова – 300 г;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Лук фіолетовий – 1 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Гострий перець чилі – за смаком;
- Соєвий соус – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Рецепт домашнього готування салату з грудки курки і квасолі стручкової
Маринуємо куряче філе в соєвому соусі
- Перш за все, замарінуем курку. Для цього філе з грудки нарізаємо на довгі смужки товщиною близько 1 см і кладемо в соєвий соус. Невеликим шматочках вистачить 15 хвилин.
Займаємося підготовкою інших компонентів для салату
- Зубчики часнику очищаємо від жорсткої шкірки і дуже дрібно нарізаємо.
- Перчик чилі нарізаємо тонкими кружечками.
Кількість чилі залежить тільки від того, наскільки гострим ми хочемо отримати салат по-азійському.
- На сковороді відповідного розміру розігріваємо олію. Найкраще для цієї страви брати кунжутне, але з оливковою або соняшниковою теж буде добре.
- Дуже швидко, протягом 15 секунд, обсмажуємо перець чилі і часник. Вони не повинні потемніти, тільки дати приємний характерний аромат.
- Додаємо до них квасолю і обсмажуємо 2-3 хвилини на сильному вогні. Знімаємо з сковороди і перекладаємо в велику миску.
- Болгарський перець миємо, обсушуємо, видаляємо насіння і нарізаємо на довгі смужки. Протягом 2 хвилин обсмажуємо на тій же сковороді. Перекладаємо в ту ж миску.
Якщо ми готуємо святкову страву, то краще взяти яскравий червоний або жовтий овоч. На смак це не вплине, але в тарілці за контрастом із зеленою квасолею буде виглядати більш нарядно.
- Фіолетовий цибулю нарізаємо півкільцями, але не дуже тонко. При необхідності, на сковороду наливаємо ще трохи рослинного масла і швидко обсмажуємо цибулю, але тільки до м’якості (засмажені скоринки в цьому салаті не потрібні). Його також додаємо до інших овочів.
- Останній інгредієнт – курка. Якщо сковорода маленька, тоді грудку обсмажуємо частинами.
Між шматочками повинно бути достатньо місця, щоб вони утворили корочку, а не гасилися. Смажимо філе до готовності приблизно 1,5 хвилини.
- Всі компоненти змішуємо між собою. Ми їх не солили, тому що соєвий соус вже досить солоний, але, при бажанні, це можна зробити.
Салат в азіатському стилі готовий, його можна подавати як в теплом, так і в холодному вигляді. Якщо є можливість, рекомендується прикрасити його зеленню кінзи або кунжутним насінням.
Ось так легко і просто можна варіювати салат з курячої грудки і стручкової квасолі. Такі закуски досить ситні, але завдяки овочам вони дуже легкі і корисні. До того ж їх можна приготувати заздалегідь і звільнити вечір для більш приємних справ, ніж час біля плити.
Смачного!