Ця легка в приготуванні закуска приверне увагу не тільки оригінальним пікантним смаком, але і ефектним оформленням. Йдеться про салаті з курячого карпаччо і свіжих овочів з оригінальною заправкою – блюдо, яке безсумнівно сподобається вам і вашим гостям. Найтонші шматочки маринованого філе птиці в поєднанні з листям зелені стануть прекрасним стартовим стравою перед подачею гарячого.
Як приготувати карпаччо в домашніх умовах
При всій удаваній екзотичності, самостійно сфабрикувати карпаччо досить просто. Але для початку потрібно розібратися, що ж це таке?
Спочатку цим терміном називали холодну закуску з сирої маринованої яловичини, проте зараз це скоріше спосіб приготування, ніж оригінальний рецепт.
Не важливо, чи хочемо ми приготувати карпаччо з курки, індички, яловичини або навіть риби, головне тут – спосіб нарізки. Шматочки повинні бути дуже тоненькими, практично напівпрозорими. Для цього філе необхідно заморозити, але про все по порядку. У нашому покроковому рецепті ми розповімо про класичний салат з карпаччо з курки.
Салат з карпаччо з курячої грудки
Складові
- Філе курячої грудки – 1 шт. + –
- Салат листовий – 1 пучок + –
- Помідори черрі – 6 шт. + –
- Перепелині яйця – 4 шт. + –
- Оливкова олія – 3 ст.л. + –
- Лимонний сік – 3 ст.л. + –
- Вустерський соус – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як самостійно зробити салат з курячим карпаччо будинку
Класичний рецепт салату з курячого карпаччо вельми простий. Найголовніше в ньому – вибрати інгредієнти: вони повинні бути відмінної якості і обов’язково дуже свіжі.
Якщо ми купуємо продукти в супермаркеті, обов’язково дивимося на виробника і дату виготовлення.
підготуємо м’ясо
- Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку. Птицю відправляємо в морозилку на 15-20 хвилин, щоб вона лише злегка підмерзла і її можна було легко нарізати.
- Злегка заморожене куряче філе дістаємо з морозилки і гострим ножем нарізаємо на тонкі скибочки. Курку при бажанні можна замінити індичкою або м’ясом.
Робимо соус для заправки
- Для цього в рівних пропорціях змішаємо оливкова олія і лимонний сік.
- Для гостроти додамо трохи вустерського соусу, сіль і чорний мелений перець.
Якщо є любителі гостріше, можна покласти пару кілець свіжого перцю чилі.
- Складаємо все в приготований соус і перемішуємо. Ми залишаємо настоюватися протягом 30 хвилин.
Готуємо яйця і овочі для салату
- Відварюємо перепелині яйця з розрахунку 4-5 яйц на кожну порцію. Для цього в невелику каструлю наливаємо холодну воду, кладемо туди яйця і ставимо на плиту на сильний вогонь. Як тільки вода закипить – вимикаємо і ставимо остуджувати під крижану воду.
Перепелині яйця при необхідності можна замінити курячим, але його потрібно буде відварювати довше.
- Помідори черрі промиваємо і обсушуємо.
- Моєму листовий салат. Для рецепта з карпаччо з курки добре підійде хрустка зелень, наприклад, романо або фрілліс, проте можна взяти простий латук, мангольд і навіть пекінську капусту. Після цього паперовим рушником видаляємо зайву воду.
Збираємо наш оригінальний салат
- Коли карпаччо з курячої грудки замаринувалося, починаємо збирати салат. Зелень крупно ріжемо або рвемо руками на великі шматки. Викладаємо на велику тарілку з плоским дном.
- У центр додаємо куряче карпаччо. Обов’язково добре присипаємо все свіжомеленим чорним перцем.
- Очищені перепелині яйця і помідори черрі розрізаємо на половинки і викладаємо їх по краях тарілки.
Салат з курячого карпаччо готовий!
Незвичайний салат з в’яленого карпаччо і перепелиних яєць
Однак існує й інший рецепт салату з курячим карпаччо. Для цього варіанту закуски куряче філе не маринують, а залишають в’ялитися на 3-4 дні, так що, якщо дозволяє час або вас бентежить сире м’ясо в швидкому маринаді, краще скористатися покроковим рецептом нижче.
Складові
- Філе курки або індички – 400 г;
- Листовий салат – 1 пучок;
- Огірок – 1 шт .;
- Перепелині яйця – 4 шт .;
- Помідори черрі – 6 шт .;
- Сир твердих сортів- 50 г;
- Оливкова олія – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Мелена паприка – за смаком;
- Сушені трави – за смаком.
Як в домашніх умовах готувати салат з карпаччо з сиров’ялені курки
Приготування цього салату потрібно починати заздалегідь – за кілька днів, щоб м’ясо встигло добре пров’ялити. Але і як в попередньому варіанті дуже важливо приділити увагу його якості. Філе має бути свіжим, щільним, приємного кольору і запаху.
Для початку підготуємо грудку
- Для цього промиваємо її і обсушуємо паперовим рушником. Якщо ми замість курки взяли індичку, необхідно розрізати її на великі товсті шматки завбільшки з долоню.
- В окремій мисці змішуємо сіль, чорний мелений перець, паприку і улюблені трави. Сюди добре підійде базилік, майоран або французька суміш, але можна вибирати свої улюблені. Хочемо зробити гостріше – додаємо трохи перцю чилі.
- Курячі грудки обвалюють в суміші спецій, кладемо в миску або лоток і добре Придавлюємо пресом. Відправляємо в холодильник на 4-5 годин. За цей час птах виділить непотрібну рідина.
- З плином часу дістаємо курку, паперовим рушником видаляємо зайву рідину і відправляємо подвяливаются на 3-4 доби. Для цього підвішуємо філе на шпажках або іншим зручним способом.
Приміщення, де курка буде в’ялитися, має бути досить прохолодним, а також обов’язково з хорошою вентиляцією і без прямих сонячних променів, інакше м’ясо ризикує зіпсуватися.
Приступаємо до збірки салату
- Перепелині яйця відварюємо до готовності. При необхідності замінюємо їх на курячі з розрахунку одне куряче яйце на 4 перепелиних.
- Салат, огірки і помідори промиваємо під проточною водою, а потім видаляємо надлишки вологи.
- Зелень ріжемо на великі шматки або рвемо руками. В якості основи вибираємо свою улюблену.
- Огірки нарізаємо на четвертинки і перемішуємо з салатом. Заправляємо оливковою олією, злегка підсолюємо і викладаємо на плоске блюдо.
- Перепелині яйця і помідори черрі розрізаємо на половинки і викладаємо зверху на салат.
- В’ялене куряче філе нарізаємо дуже тонко як карпаччо і викладаємо в центр.
- Так само тонко нарізаємо сир твердих сортів і присипаємо їм салат. Все готово!
Ось так зовсім просто можна приготувати салат з курячого карпаччо або карпаччо індички. Обидва варіанти напевно будуть гідно оцінені гостями. Не важливо, подаємо ми це блюдо на святковий стіл або хочемо побалувати себе, результат залишиться відмінним.
Смачного!