Коли мова заходить про апетитних закусках, уяву кожного з нас малює свої улюблені страви, що складаються з різних продуктових сполучень. Це можуть бути овочеві, м’ясні або сирні нарізки, але хоча б один варіант салату з ніжним курячим філе в відварному або копченому вигляді згадується неодмінно.
Всі холодні частування з м’ясом птиці в одному пості описати неможливо, тому ми підібрали самі нескладні, які припадуть до столу в будь-який день.
Хтось обожнює салатні страви з майонезним соусом, деякі з нас віддають перевагу виключно натуральним інгредієнтам. Є й такі, кому до смаку гарячі салати з філе курки.
У цій збірці серед простих рецептів ви неодмінно знайдете цікавий варіант улюбленого салату з філе курки.
Старовинний простий салат з курячим філе, картоплею і огірками
Складові
- М’ясо з грудної частини курки – 200 г + –
- Картопля середній – 4-5 бульб + –
- Огірки свіжі – 2 невеликих овоча + –
- Салат листової свіжий – 100 г + –
- Майонез – 100 г + –
- Маслини (для прикраси) – 10 шт. + –
- Чорний перець свіжого помелу – 1 щіпка + –
- Сіль – за смаком + –
Як самому приготувати ситний салат з курячого філе під майонезом
Хочете порадувати коханого чоловіка незвичайної подачею м’ясного частування, тоді цей салатик на м’ясній основі доведеться дуже до речі. Він більш корисний, ніж смажені в маслі відбивні, але не менш ситний.
Щоб додати пікантності його нейтральному смаку, рекомендуємо присмачити майонезний соус 1 ч. Л. пастообразной гірчиці.
- Почнемо підготовку з варіння м’яса. Відмиваємо його від залишків крові, поміщаємо в невелику каструльку і відправляємо на плиту.
- Як тільки вода в ємності закипить, зливаємо її, промиваємо філе, заповнюємо каструлю новою порцією води, подсаливаем і відправляємо знову на плиту. Варимо до м’якості волокон. Бульйон залишаємо для супу або підливи, філе охолоджуємо.
- В цей же час в іншій ємності відварюємо картоплю. Чистити її не треба – тільки відмити від бруду.
- Коли готові бульби охолонуть, знімаємо з них шкірку і ріжемо скибочками.
- Також нарізаємо і огірочки, а салат рвемо руками на невеликі шматочки (овочі перед цим потрібно промити і просушити).
- М’ясо птиці краще нарізати скибочками або розділити його по волокнам на смужки.
- Всі підготовлені продукти складаємо в одну салатницю, додаємо розрізані на половинки маслини (кілька залишаємо для прикраси), заправляємо частування майонезом, присмачуємо перчиком.
Цей ситний салат з відвареного курячого філе, зроблений по самому простому рецептом, можна дегустувати відразу ж, як тільки він буде готовий.
Закуска виходить не менш смачною, якщо замість майонезу його заправити оливковою олією. Тільки в цьому випадку в блюдо краще додавати більше пікантні зелені маслини. Якщо все ж ви зупинилися на варіанті майонезу, приготуйте його будинку за рецептом нашого шеф кухаря.
Швидкий салат з відвареною курячим філе і пікантною гірчичною заправкою
Смачними салатні закуски виходять не тільки під майонезним соусом. Цей покроковий рецепт простого салату з курячого філе, для якого потрібні найпростіші продукти, допоможе в цьому переконатися. А заодно і поповнити щоденне меню оригінальної закускою.
Складові
- Варене філе курочки – близько 300 г;
- Помідор червоний (не дуже соковитий) – 1 великий плід;
- Свіжий огірочок – 1 овоч;
- Морквина середня – 1 коренеплід;
- Солодка консервована кукурудза – 2-3 ст. л .;
- Маслини чорні – 10 шт .;
- Цибуля ріпчаста солодкого сорту – 1 невелика головка;
- Листя свіжого салату – 3-4 шт .;
- Масло з насіння соняшнику (неароматно) – 2 ст. л .;
- Гірчиця гостра – 1 ст. л .;
- Перець і сіль – за смаком.
Як зробити яскравий салат з філе курки і овочами: покроковий домашній рецепт
- Всі овочі потрібно промити і просушити, щоб закуска не вийшла дуже рідкою.
- Морквину потрібно очистити від тонкої шкірки. З огірка теж доведеться зняти жорстку шкірку. Цибулину звільняємо від лушпиння.
- Томат нарізаємо часточками, огірок – полукружкамі, цибулю – півкільцями. Кожну маслину розрізаємо на кілька гуртків.
- Готове м’ясо курочки для салату нарізаємо соломкою.
- Для подрібнення морквини радимо скористатися теркою для корейських салатів або звичайною великої.
- Тепер змішаємо всі підготовлені продукти в загальній салатниці.
- Заправимо його сумішшю гірчиці, масла і перчика, підсолимо за смаком.
Подавати улюблене вітамінне частування з м’яса і овочів потрібно відразу, виклавши його гіркою на вистелене салатними листами плоске блюдо.
Салат «Прага» з вареним курячим філе і оригінальною заправкою
Це частування приємно здивує любителів насолоджуватися смачною їжею. Головна його фішка – заправка з масла оливок, тертого жовтка і зерновий французької гірчиці.
Складові
- Пісне м’ясо вареної курочки – 300 г;
- Морквина – 1 середній коренеплід;
- Свіжий городній огірочок – 2 шт .;
- Яйця курячі з яскравим жовтком – 3 шт .;
- Гірчиця французька (зернова) – 1 ч. Л .;
- Оливкова олія – 4 ст. л .;
- Зелень кропу свіжа – 1 пучок;
- Сіль за смаком.
Покрокова приготування курячого салату «Прага» з яйцями і овочами без майонезу
Готуємо продукти для салату – варимо і красиво нарізаємо
- Морквину заливаємо водою, варимо до м’якості, трохи підсолити. Коли охолоне, очищаємо і ріжемо соломкою.
- М’ясо розбираємо по волокнам або гострим ножем ріжемо на смужки не дуже крупно.
- Огірочки, не знімаючи шкурок, нарізаємо соломкою середнього розміру.
- Яйця варимо 12 хвилин до крутого стану. Заливаємо крижаною водою для легкості очищення. Нарізаємо смужками. Один жовток потрібно залишити!
- Промиту і просушену зелень дрібно рубаємо гострим ножем.
Як зробити оригінальну заправку до салатної закусці «Прага»
- У маленькій піалі розтираємо залишений варений жовток, додаємо туди зернову гірчицю.
- Доливаємо оливкова олія, перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
- Пробуємо на смак і, при необхідності, присаливаем. Можна присмачити заправку дрібкою сушених прованських трав.
- Додаємо приготований своїми руками ароматний соус в салатну закуску і все перемішуємо.
Краще подавати частування до столу відразу, поки огіркова нарізка не пустила сік. Можна викласти її порційно на кожну тарілку, скориставшись кулінарним кільцем. Подача вразить гостей не менше, ніж смак самої закуски!
Оригінальний теплий салат з курячою грудинкою і овочами гриль
Прохолодна погода не перешкода для пікніка. Зігрітися і насититися на природі допоможе ця тепла закуска.
Всі її інгредієнти готуються на грилі з мінімальною кількістю масла. Так що вона і ситна, і смачна, і корисна, а ще яскрава, соковита і ароматна!
Складові
для салату
- М’ясо птиці з грудної частини – 500 г;
- Перець солодкий жовтий – 1 овоч;
- Перчик болгарський червоний – 1 плід;
- Молодий кабачок – 1 шт .;
- Баклажан дрібний – 1 овоч;
- Цибулина червона – 1 головка.
Продукти для заправки
- Соняшникова олія (без запаху) – 2 ст. л .;
- Оливкова олія extra virgin – 3 ст. л .;
- Винний (яблучний) оцет – 1 ч. Л .;
- Сік лимона свіжий – 1 ст. л .;
- Італійські (прованські) трави – 1 ч. Л .;
- Сіль – щіпка.
Робимо своїми руками теплий салат з овочами і м’ясом птиці
- Всі овочі миємо. Зайву вологу прибираємо за допомогою паперових рушників.
- Кабачок нарізаємо брусками завтовшки приблизно 1 см, складаємо в миску, заправляємо невеликою кількістю масла соняшника і обсмажуємо на грилі з усіх боків до легкої рум’яності. Складаємо в ємність з кришкою.
- Баклажан готуємо також, тільки різати його краще півкільцями. Готову овочеву піджарку також складаємо під кришку, щоб не встигла охолонути.
- Перцю не підсмажуємо, а просто ріжемо соковиту різнокольорову м’якоть великою соломкою.
- Солодку червону цибулину нарізаємо полуколечкамі. Як це зробити швидко ви можете подивитися в навчальному відео нашого шеф кухаря.
- Грудинку курки ріжемо часточками поперек волокон, злегка відбиваємо, солимо, перчимо, змащуємо маслом і обсмажуємо на грилі з двох сторін до рум’яної. Якщо шматочки вийшли широкі, то їх потрібно розрізати на смужки.
- З’єднуємо в піалі сік лимона, олія оливкова, оцет і трави, змішуємо, подсаливаем за смаком.
Перед подачею приготований за оригінальним рецептом салат з філе курки і овочів, запечених на грилі, поливаємо ароматної гострою заправкою. Можна пригощатися!
Будь-яке ранок буде добрим, а наступний за ним день – продуктивним, якщо почати його з ситного м’ясного сніданку. Якщо не знаєте, який салат приготувати з курячого філе, придбаного напередодні, – скористайтеся нашими рецептами.
Трохи часу, фантазії і бажання здивувати своїх рідних черговим кулінарним шедевром – ось все, що потрібно для бадьорості та гарного настрою!