М’ясні страви завжди в центрі уваги на будь-якому столі, будь то урочистий обід, дружній фуршет або просто тихий сімейний вечерю. Але якщо традиційні закуски набридли і хочеться щось нове, радимо спробувати приготувати салат з копченої курячої грудкою і овочами. З одного боку, він виходить пікантним і ситним, а з іншого – свіжим, хрустким і дуже святковим, навіть в холодну пору року.
Салати, рулетики, шпажки і інші холодні закуски з куркою
Курка – один з найпопулярніших компонентів всіляких закусок. Ніжне м’ясо без різкого смаку і запаху прекрасно поєднується практично з усіма овочами, фруктами і соусами, до того ж низький вміст жиру робить його зручним саме для холодних страв.
Широко відомі рулети з курячого філе, терин, паштети з грудок або субпродуктів, різні сендвічі з птицею і багато іншого. Про кількість варіантів салатів можна тільки здогадуватися.
Окремо варто виділити салати з копченою куркою і овочами. Таке м’ясо має набагато більш яскраво вираженим смаком, а тому цілком може стати солістом компонентом.
До того ж його не потрібно додатково відварювати або запікати – а значить, скорочується загальний час на приготування. При грамотній збірці свіжих або оброблених овочів такий салат може стати справжнім фірмовим блюдом господині.
Гарний і ситний салат з копченою куркою і овочами
Складові
- Копчена куряча грудка – 1 шт. + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Зелена цибуля – 30 г + –
- Майонез – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
Як приготувати яскравий салат з курячою грудкою і овочами
Цей салат не даремно називається яскравим, адже він такий і за зовнішнім виглядом, і за смаком. Поєднання ніжною пікантною копченої курочки і хрустких свіжих овочів приємно здивує вас і ваших гостей.
Головний секрет цього рецепту в тому, щоб всі інгредієнти були нарізані однаковими за формою і розміром шматочками.
- Всі овочі миємо й даємо їм добре обсохнути, щоб в салат не потрапляла зайва волога.
- Огірки спочатку нарізаємо на шайби шириною близько 5 мм, а потім кожну розрізаємо на брусочки.
- Помідори розрізаємо навпіл, а потім на не надто товсті часточки.
- Ділимо болгарський перчик на дві частини і видаляємо гірке насіння. Кожну половину ділимо на тонкі стрічки, а потім розрізаємо їх поперек, щоб довжина була приблизно порівнянна з огірками та помідорами.
Болгарський перець для даного салату краще взяти жовтого або оранжевого кольору – так салат буде виглядати ще більш святково.
- Зелена цибуля досить крупно шаткуємо. Щоб він виглядав красивіше, ніж краще ставити навскоси.
- Тепер, коли овочі порізані, займемося грудкою. Філе спочатку поділяємо на пластини, а потім подрібнюємо його за розміром овочів.
Пам’ятаємо, що всі компоненти повинні вийти приблизно одного розміру, тоді текстура салату буде гармонійною.
- Все перемішуємо і злегка приправляємо чорним меленим перцем.
- Додаємо майонез за смаком. В цілому, солі з майонезу і курки цілком достатньо для цього салату, проте якщо дуже хочеться добавки, то ніхто не забороняє підсипати ще.
- Перемішуємо і подаємо на стіл.
Такий салат, звичайно, краще вживати відразу, адже огірки і помідори незабаром дадуть сік. Вказаної кількості продуктів вистачить приблизно на 2 порції.
Не менш цікавим може здатися і теплий салат закусочного типу. Такі страви набувають все більшої популярності останнім часом.
З одного боку, теплий салат – прекрасна альтернатива традиційним закусок в холодну пору року, а з іншого, завдяки великій кількості овочів, – його оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою, але при цьому не хоче відмовлятися від смачної їжі.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити салатики без майонезу
Теплий салат «Зимова курочка» з овочами і грибами
Складові
- Копчена курка – 500 г;
- Стручкова квасоля – 150 г;
- Кабачок – 150 г;
- Печериці – 150 г;
- Помідори черрі – 10 шт .;
- Горіхи кешью – 50 г;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження.
Покроковий рецепт салату «Зимова курочка» з м’ясом птиці і овочами
- Кабачок, печериці та помідори промиваємо від пилу, залишків землі і обсушуємо паперовими рушниками.
- Кабачок готується найдовше, так що почнемо з нього. Овоч нарізаємо спочатку шайбами, а потім не дуже тонкими брусочками.
- На сковороді відповідного розміру розігріваємо трохи рослинного масла і обсмажуємо кабачок на сильному вогні.
Як тільки з’явилася золотава скоринка, перекладаємо овоч на тарілку.
- Печериці нарізаємо на дольки або пластини і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо їх до кабачків.
- Тепер квасоля – з нею все просто. Заморожений овоч кладемо в ту ж посуд і готуємо до появи красивого зеленого кольору. Це займе 3-4 хвилини.
- Кабачок разом з печерицями повертаємо назад в сковороду, все солимо, перчимо і акуратно перемішуємо.
- Накриваємо кришкою і на самому повільному вогні Томім приблизно дві хвилини. Це дозволить овочам просочитися ароматами один одного.
- Філе копченої курки нарізаємо досить тонкими пластинами.
- Теплі овочі перекладаємо на блюдо для подачі.
- Сковороду, в якій вони були, знову розігріваємо на сильному вогні і швидко, буквально 30 секунд, обсмажуємо в ній помідори черрі цілком.
Вони злегка потемніють, а шкурка може лопнути. Красиво викладаємо їх на салат.
- Зверху розподіляємо копчену курку.
- В останню чергу посипаємо все горішками кешью і подаємо.
Салат «Зимова курочка» вважається теплим, але це пов’язано зі способом обробки овочів: вони подаються обсмаженими. Гарний такий салат буде і коли охолоне.
Якщо ви запланували фуршет, красивий вечерю на двох або хочете пригостити друзів чимось справді незвичайним, то для таких випадків є ще один варіант салату з копченою куркою і овочами – «Червоний мак».
Оригінальний салат «Червоний мак» з копченою куркою і сиром
Складові
- Копчена курка – 500 г;
- Помідор – 3 шт .;
- Червоний болгарський перець – 1 шт .;
- Напівтвердий сир (наприклад, маасдам) – 100 г;
- Майонез – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Зерна маку або чорний кунжут – 1 ч. Л .;
- Сухарики білого хліба – за смаком.
Як швидко зробити незвичайний салат «Червоний мак» своїми руками
Основний секрет цього салату – в однаковій структурі компонентів. Кожен інгредієнт ми нарізаємо невеликими кубиками розміром приблизно 0,5 см.
- Помідор і болгарський перець вимити і насухо витерти рушником. У перцю видаляємо насіння, у помідора – підстава плодоніжки і водянисту частина, так як нам потрібна м’ясиста м’якоть.
- У курки беремо будь-яке м’ясо: грудку, стегно або все разом – значення не має. Відокремлюємо філе від шкірки і кісток – вони нам не знадобляться.
- Курку, помідор, червоний перець і сир нарізаємо кубиками однакового розміру.
- Додаємо макові зерна або кунжут, перемішуємо. Про всяк випадок пробуємо на сіль, при необхідності, додаємо її.
- Заправляємо все майонезом.
- Якщо є готові сухарики, використовуємо їх, якщо ні – їх потрібно зробити. Білий хліб нарізаємо на шматочки, рівні за розміром інших компонентів, і обсмажуємо їх на сухій сковороді або в духовці.
- Салат порційно викладаємо на тарілки і прикрашаємо сухариками.
Для того, щоб красиво нарізати овочі, радимо подивитися, як це робить наш шеф-кухар.
- Як правильно нарізати перець соломкою
- Як красиво нарізати помідор
Салат «Червоний мак» не тільки дуже смачний, але і барвистий. Він яскраво і святково виглядає на будь-якому столі – спробуйте.
Тепер ми знаємо мінімум три способи, як приготувати салат з копченої курячої грудкою і овочами. Готуйте їх на різні урочисті випадки і насолоджуйтеся результатом.
Смачного!