Салат з копченої курячої грудкою і овочами

Салат з копченою курячою грудкою і овочами
М’ясні страви завжди в центрі уваги на будь-якому столі, будь то урочистий обід, дружній фуршет або просто тихий сімейний вечерю. Але якщо традиційні закуски набридли і хочеться щось нове, радимо спробувати приготувати салат з копченої курячої грудкою і овочами. З одного боку, він виходить пікантним і ситним, а з іншого – свіжим, хрустким і дуже святковим, навіть в холодну пору року.

Салати, рулетики, шпажки і інші холодні закуски з куркою

Курка – один з найпопулярніших компонентів всіляких закусок. Ніжне м’ясо без різкого смаку і запаху прекрасно поєднується практично з усіма овочами, фруктами і соусами, до того ж низький вміст жиру робить його зручним саме для холодних страв.

Широко відомі рулети з курячого філе, терин, паштети з грудок або субпродуктів, різні сендвічі з птицею і багато іншого. Про кількість варіантів салатів можна тільки здогадуватися.

Окремо варто виділити салати з копченою куркою і овочами. Таке м’ясо має набагато більш яскраво вираженим смаком, а тому цілком може стати солістом компонентом.

До того ж його не потрібно додатково відварювати або запікати – а значить, скорочується загальний час на приготування. При грамотній збірці свіжих або оброблених овочів такий салат може стати справжнім фірмовим блюдом господині.

Гарний і ситний салат з копченою куркою і овочами

Складові

  • Копчена куряча грудка – 1 шт. + –
  • Огірки – 2 шт. + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Зелена цибуля – 30 г + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Як приготувати яскравий салат з курячою грудкою і овочами

Цей салат не даремно називається яскравим, адже він такий і за зовнішнім виглядом, і за смаком. Поєднання ніжною пікантною копченої курочки і хрустких свіжих овочів приємно здивує вас і ваших гостей.

Головний секрет цього рецепту в тому, щоб всі інгредієнти були нарізані однаковими за формою і розміром шматочками.

  • Всі овочі миємо й даємо їм добре обсохнути, щоб в салат не потрапляла зайва волога.
  • Огірки спочатку нарізаємо на шайби шириною близько 5 мм, а потім кожну розрізаємо на брусочки.
  • Помідори розрізаємо навпіл, а потім на не надто товсті часточки.
  • Ділимо болгарський перчик на дві частини і видаляємо гірке насіння. Кожну половину ділимо на тонкі стрічки, а потім розрізаємо їх поперек, щоб довжина була приблизно порівнянна з огірками та помідорами.

Болгарський перець для даного салату краще взяти жовтого або оранжевого кольору – так салат буде виглядати ще більш святково.

  • Зелена цибуля досить крупно шаткуємо. Щоб він виглядав красивіше, ніж краще ставити навскоси.
  • Тепер, коли овочі порізані, займемося грудкою. Філе спочатку поділяємо на пластини, а потім подрібнюємо його за розміром овочів.

Пам’ятаємо, що всі компоненти повинні вийти приблизно одного розміру, тоді текстура салату буде гармонійною.

  • Все перемішуємо і злегка приправляємо чорним меленим перцем.
  • Додаємо майонез за смаком. В цілому, солі з майонезу і курки цілком достатньо для цього салату, проте якщо дуже хочеться добавки, то ніхто не забороняє підсипати ще.
  • Перемішуємо і подаємо на стіл.

Такий салат, звичайно, краще вживати відразу, адже огірки і помідори незабаром дадуть сік. Вказаної кількості продуктів вистачить приблизно на 2 порції.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-ovoshhami

Не менш цікавим може здатися і теплий салат закусочного типу. Такі страви набувають все більшої популярності останнім часом.

З одного боку, теплий салат – прекрасна альтернатива традиційним закусок в холодну пору року, а з іншого, завдяки великій кількості овочів, – його оцінять ті, хто стежить за своєю фігурою, але при цьому не хоче відмовлятися від смачної їжі.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити салатики без майонезу

Теплий салат «Зимова курочка» з овочами і грибами

Складові

  • Копчена курка – 500 г;
  • Стручкова квасоля – 150 г;
  • Кабачок – 150 г;
  • Печериці – 150 г;
  • Помідори черрі – 10 шт .;
  • Горіхи кешью – 50 г;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Покроковий рецепт салату «Зимова курочка» з м’ясом птиці і овочами

  • Кабачок, печериці та помідори промиваємо від пилу, залишків землі і обсушуємо паперовими рушниками.
  • Кабачок готується найдовше, так що почнемо з нього. Овоч нарізаємо спочатку шайбами, а потім не дуже тонкими брусочками.
  • На сковороді відповідного розміру розігріваємо трохи рослинного масла і обсмажуємо кабачок на сильному вогні.

Як тільки з’явилася золотава скоринка, перекладаємо овоч на тарілку.

  • Печериці нарізаємо на дольки або пластини і обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо їх до кабачків.
  • Тепер квасоля – з нею все просто. Заморожений овоч кладемо в ту ж посуд і готуємо до появи красивого зеленого кольору. Це займе 3-4 хвилини.
  • Кабачок разом з печерицями повертаємо назад в сковороду, все солимо, перчимо і акуратно перемішуємо.
  • Накриваємо кришкою і на самому повільному вогні Томім приблизно дві хвилини. Це дозволить овочам просочитися ароматами один одного.
  • Філе копченої курки нарізаємо досить тонкими пластинами.
  • Теплі овочі перекладаємо на блюдо для подачі.
  • Сковороду, в якій вони були, знову розігріваємо на сильному вогні і швидко, буквально 30 секунд, обсмажуємо в ній помідори черрі цілком.

Вони злегка потемніють, а шкурка може лопнути. Красиво викладаємо їх на салат.

  • Зверху розподіляємо копчену курку.
  • В останню чергу посипаємо все горішками кешью і подаємо.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-ovoshhami3

Салат «Зимова курочка» вважається теплим, але це пов’язано зі способом обробки овочів: вони подаються обсмаженими. Гарний такий салат буде і коли охолоне.

Якщо ви запланували фуршет, красивий вечерю на двох або хочете пригостити друзів чимось справді незвичайним, то для таких випадків є ще один варіант салату з копченою куркою і овочами – «Червоний мак».

Оригінальний салат «Червоний мак» з копченою куркою і сиром

Складові

  • Копчена курка – 500 г;
  • Помідор – 3 шт .;
  • Червоний болгарський перець – 1 шт .;
  • Напівтвердий сир (наприклад, маасдам) – 100 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Зерна маку або чорний кунжут – 1 ч. Л .;
  • Сухарики білого хліба – за смаком.

Як швидко зробити незвичайний салат «Червоний мак» своїми руками

Основний секрет цього салату – в однаковій структурі компонентів. Кожен інгредієнт ми нарізаємо невеликими кубиками розміром приблизно 0,5 см.

  • Помідор і болгарський перець вимити і насухо витерти рушником. У перцю видаляємо насіння, у помідора – підстава плодоніжки і водянисту частина, так як нам потрібна м’ясиста м’якоть.
  • У курки беремо будь-яке м’ясо: грудку, стегно або все разом – значення не має. Відокремлюємо філе від шкірки і кісток – вони нам не знадобляться.
  • Курку, помідор, червоний перець і сир нарізаємо кубиками однакового розміру.
  • Додаємо макові зерна або кунжут, перемішуємо. Про всяк випадок пробуємо на сіль, при необхідності, додаємо її.
  • Заправляємо все майонезом.
  • Якщо є готові сухарики, використовуємо їх, якщо ні – їх потрібно зробити. Білий хліб нарізаємо на шматочки, рівні за розміром інших компонентів, і обсмажуємо їх на сухій сковороді або в духовці.
  • Салат порційно викладаємо на тарілки і прикрашаємо сухариками.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-ovoshhami4

Для того, щоб красиво нарізати овочі, радимо подивитися, як це робить наш шеф-кухар.

  • Як правильно нарізати перець соломкою
  • Як красиво нарізати помідор

Салат «Червоний мак» не тільки дуже смачний, але і барвистий. Він яскраво і святково виглядає на будь-якому столі – спробуйте.

Тепер ми знаємо мінімум три способи, як приготувати салат з копченої курячої грудкою і овочами. Готуйте їх на різні урочисті випадки і насолоджуйтеся результатом.

Смачного!