Консервовані продукти дуже часто використовуються в рецептурах різних салатних закусок – в складі кожного другого салату можна зустріти зелений горошок або кукурудзу.
Сьогодні ж ми будемо готувати салат з копченою курячою грудкою і квасолею, його особливість полягає в неймовірною простоті процесу готування і унікальному стилі. Ще одним плюсом подібної закуски є можливість сфабрикувати її в будь-який час року, так як інгредієнти завжди можна знайти в найближчому супермаркеті.
Секрети приготування смачного салату з куркою і квасолею
Будь-яке, навіть найпростіше страва, можна виготовити масою способів. При цьому важливо враховувати ряд дрібниць, з яких і складається фінальне блюдо.
- У сучасних магазинах можна знайти два різновиди консервованої квасолі – червону і білу. Перша – більш пружна і має яскраво виражений бобове смак, друга ж володіє м’якою структурою і ніжним ароматом.
- Для салату можна придбати і не консервовані боби, а сухі. Така квасоля готується досить довго, зате коштує значно дешевше.
Робиться така квасоля досить просто – спочатку вимочується в воді протягом ночі, а потім вариться 1,5-2 години.
- Салатик з копченим м’ясом складно назвати дієтичним, однак ви цілком можете знизити його калорійність за рахунок інших компонентів. Замість майонезу використовуйте натуральний йогурт, а відмінною заміною білим сухарів стануть житні.
- Перед нарізкою копченої грудинки обов’язково зніміть з неї шкіру – так ви значно знизите «шкідливість» салату, без втрати його смакових якостей.
- Поєднання курячого м’яса і квасолі універсально, до цієї комбінації підійдуть і свіжі фрукти, і мариновані гриби, і сир, і навіть покупні сухарики – головне, при прояві кулінарної фантазії, не переборщити з кількістю інгредієнтів.
- Пам’ятайте, що якщо під рукою не виявилося копченого м’яса курчати, це не привід відмовлятися від готування. Ви цілком можете замінити підкопчену курочку відварною, смаженою або ж печеним філе.
Простий рецепт домашнього салату з курячою грудинкою і квасолею
Складові
- Копчене куряче м’ясо – 0,6 кг + –
- Червона консервована квасоля – 1 банка + –
- Сир твердих або напівтвердих сортів – 200 г + –
- Помідори – 4-5 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Салат листовий – пучок + –
- Сухарики з сирним смаком – 150 г + –
- Майонезний соус – для заправки + –
Як правильно і швидко робиться салат з копченою курятиною і квасолею по кроках
- Почнемо ми з курячої грудинки. З неї треба обов’язково зняти шкіру, а також акуратно відокремити м’ясо від центральної кісткової частини. Після цього курячу м’якоть нарізаємо на тонкі пластинки товщиною 3-4 міліметра.
- Банку з квасолею відкриваємо і зливаємо з неї всю рідину. Вміст перекладаємо в друшляк і даємо залишкам вологи вільно стекти. При бажанні можна промити квасолю, але робити це слід тільки за допомогою очищеної питної води.
- Помідори і солодкий перець добре обполіскувати, ретельно видаляючи будь-які забруднення. Томати нам потрібно розрізати навпіл, а потім видалити центральну жорстку частину. У перцю ж ми зрізаємо капелюшок і прибираємо всі насіння.
- Нарізаємо овочі не дуже великим кубиком. Якщо ви любите більш соковиті салати, то помідори слід порізати на дольки.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Добре промиваємо кожен салатний лист, струшуємо надлишки води і рвемо на шматочки довільного розміру.
- Закладаємо підготовлені інгредієнти в миску і гарненько промешівают. Вливаємо невелику кількість майонезного соусу і ще раз вимішуємо вийшла салатну масу.
Якщо подача салату намічена на найближчий час, то сухарики засипаємо відразу ж або навіть перед додаванням заправки. Якщо ж застілля і дегустація у вас заплановані через кілька годин, то грінки всипаємо порційно при подачі кожному їдцю.
Рецептура дієтичної салатної закуски з курячим м’ясом з квасолею
Головний мінус більшості салатів, які можна зустріти на наших святкових і буденних столах – їх висока калорійність. Найчастіше виною всьому є майонезний соус, який незмінно використовується в якості заправки.
У цьому рецепті ми замінимо його натуральним несолодким йогуртом, а також самостійно виготовимо сухарики.
Складові
- Копчена грудка кури – 0,6 кг;
- Квасоля біла консервована – 1 банка;
- Часник – кілька зубків;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Корнішони консервовані – 10 шт .;
- Кукурудза молочна – ½ банки;
- Сірий або чорний хліб – 4-5 скибок;
- Йогурт – 300 мл;
- Зелень свіжа – за смаком;
- Сіль і перець – за смаком.
Як самостійно зробити оригінальний низькокалорійний салатик з квасолею в домашніх умовах
- М’ясо ми готуємо стандартним чином – позбавляємося від шкіри і кісточок. Після цього нарізаємо ніжне філе тонкими смужками або кубиками, як більше подобається.
- З квасолі зливаємо всю рідину і на час отставляем в сторонку.
- З зубчиків часнику знімаємо тонку шкірку і натираємо кожен на дрібній тертці. Найзручніше скласти його в невелику тарілочку.
- Сирок також натираємо на тертці, але вже на крупній.
- Огірочки розрізаємо спочатку уздовж, а потім нарізаємо на невеликі шматочки. Від їх розміру залежить те, наскільки яскравим буде огірковий присмак.
- З банки консервованої кукурудзи також зливаємо воду і поки даємо їй постояти.
- Кладемо перший шматок хліба, намазуємо його трохи подрібненої часникової кашкою, накриваємо іншим шматочком. Змащуємо і його. Збираємо свого роду «вежу» з хлібних скибочок і даємо їм настоятися, просочившись часниковим соком, за лічені хвилини 10.
- Зчищають шматочки часнику, нарізаємо хліб на квадратики і робимо з них грінки, підсушити на сковороді або ж у духовці.
- У глибоку миску висипаємо курячу нарізку, квасолю, кукурудзу, тертий сир, огірочки і дрібно посічену зелень. Трохи присипаємо сіллю і перцем, а потім заливаємо натуральним йогуртом.
- Добре перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику півгодини. Потім виймаємо миску і подаємо салат до столу, не забувши перед подачею посипати частування ароматними сухариками.
Ситний салат з копченим курячим філе і консервованої квасолею
У мексиканській кухні дуже часто використовується поєднання курячого м’яса, рису і квасолі. В цьому немає нічого дивного – дані продукти відмінно гармонують один з одним, а тому давайте і ми використовуємо цю комбінацію.
Складові
- Рис довгозерний – ½ склянки;
- Вода очищена – 1 стакан;
- Квасоля червона – ½ банки;
- Масло оливи – 3-4 ст.л .;
- Копчене куряче філе – 400-500 г;
- Помідори – 3-4 шт .;
- Перець болгарський – 2 шт .;
- Винний оцет – 1 ст.л .;
- Сіль і перець – за смаком;
- Каррі – пучку;
- Зелена цибуля – пучок.
Готуємо покроково живильний салат з копченої грудкою кури і консервованої квасолею
- У невелику каструльку вливаємо воду, солимо, всипаємо каррі і даємо їй закипіти під кришкою. Тим часом промиваємо рис до прозорості води. Всипаємо його всередину, робимо мінімальний вогонь, накривши кришкою, і варимо 20-25 хвилин. Даємо крупі охолонути.
- З квасолі зливаємо воду і відкидаємо в друшляк.
- Філейкі нарізаємо кубиком, але можна вибрати і довільну форму шматочків, тут це не принципово.
- Томати моєму, видаляємо центральну частину і ріжемо часточками.
- У болгарського перцю прибираємо насіння і капелюшок, нарізаємо кільцями чверть.
- Пір’я зеленої цибулі добре обполіскувати і рубаємо на колечка.
- До цього моменту рис вже повинен охолонути. Всипаємо його в глибокий салатник. Сюди ж додаємо і інші продукти, крім томатів.
- Вливаємо оливкову олію і оцет, перемішуємо і вирівнюємо всі по солі.
- Викладаємо салат на порційні тарілки, додаючи до нього нарізані помідори.
При бажанні помідори в такий салат з копченою курячою грудкою і квасолею можна класти і до перемішування, проте в цьому випадку сік з них рівномірно розподілиться по всій закусці і в страві не буде цікавих соковитих акцентів.