Салат з копченої курячої грудкою і квасолею

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-fasolyu
Консервовані продукти дуже часто використовуються в рецептурах різних салатних закусок – в складі кожного другого салату можна зустріти зелений горошок або кукурудзу.

Сьогодні ж ми будемо готувати салат з копченою курячою грудкою і квасолею, його особливість полягає в неймовірною простоті процесу готування і унікальному стилі. Ще одним плюсом подібної закуски є можливість сфабрикувати її в будь-який час року, так як інгредієнти завжди можна знайти в найближчому супермаркеті.

Секрети приготування смачного салату з куркою і квасолею

Будь-яке, навіть найпростіше страва, можна виготовити масою способів. При цьому важливо враховувати ряд дрібниць, з яких і складається фінальне блюдо.

  • У сучасних магазинах можна знайти два різновиди консервованої квасолі – червону і білу. Перша – більш пружна і має яскраво виражений бобове смак, друга ж володіє м’якою структурою і ніжним ароматом.
  • Для салату можна придбати і не консервовані боби, а сухі. Така квасоля готується досить довго, зате коштує значно дешевше.

Робиться така квасоля досить просто – спочатку вимочується в воді протягом ночі, а потім вариться 1,5-2 години.

  • Салатик з копченим м’ясом складно назвати дієтичним, однак ви цілком можете знизити його калорійність за рахунок інших компонентів. Замість майонезу використовуйте натуральний йогурт, а відмінною заміною білим сухарів стануть житні.
  • Перед нарізкою копченої грудинки обов’язково зніміть з неї шкіру – так ви значно знизите «шкідливість» салату, без втрати його смакових якостей.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-fasolyu1

  • Поєднання курячого м’яса і квасолі універсально, до цієї комбінації підійдуть і свіжі фрукти, і мариновані гриби, і сир, і навіть покупні сухарики – головне, при прояві кулінарної фантазії, не переборщити з кількістю інгредієнтів.
  • Пам’ятайте, що якщо під рукою не виявилося копченого м’яса курчати, це не привід відмовлятися від готування. Ви цілком можете замінити підкопчену курочку відварною, смаженою або ж печеним філе.

Простий рецепт домашнього салату з курячою грудинкою і квасолею

Складові

  • Копчене куряче м’ясо – 0,6 кг + –
  • Червона консервована квасоля – 1 банка + –
  • Сир твердих або напівтвердих сортів – 200 г + –
  • Помідори – 4-5 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Салат листовий – пучок + –
  • Сухарики з сирним смаком – 150 г + –
  • Майонезний соус – для заправки + –

Як правильно і швидко робиться салат з копченою курятиною і квасолею по кроках

  1. Почнемо ми з курячої грудинки. З неї треба обов’язково зняти шкіру, а також акуратно відокремити м’ясо від центральної кісткової частини. Після цього курячу м’якоть нарізаємо на тонкі пластинки товщиною 3-4 міліметра.
  2. Банку з квасолею відкриваємо і зливаємо з неї всю рідину. Вміст перекладаємо в друшляк і даємо залишкам вологи вільно стекти. При бажанні можна промити квасолю, але робити це слід тільки за допомогою очищеної питної води.
  3. Помідори і солодкий перець добре обполіскувати, ретельно видаляючи будь-які забруднення. Томати нам потрібно розрізати навпіл, а потім видалити центральну жорстку частину. У перцю ж ми зрізаємо капелюшок і прибираємо всі насіння.
  4. Нарізаємо овочі не дуже великим кубиком. Якщо ви любите більш соковиті салати, то помідори слід порізати на дольки.
  5. Сир натираємо на крупній тертці.
  6. Добре промиваємо кожен салатний лист, струшуємо надлишки води і рвемо на шматочки довільного розміру.
  7. Закладаємо підготовлені інгредієнти в миску і гарненько промешівают. Вливаємо невелику кількість майонезного соусу і ще раз вимішуємо вийшла салатну масу.

Якщо подача салату намічена на найближчий час, то сухарики засипаємо відразу ж або навіть перед додаванням заправки. Якщо ж застілля і дегустація у вас заплановані через кілька годин, то грінки всипаємо порційно при подачі кожному їдцю.

Рецептура дієтичної салатної закуски з курячим м’ясом з квасолею

Головний мінус більшості салатів, які можна зустріти на наших святкових і буденних столах – їх висока калорійність. Найчастіше виною всьому є майонезний соус, який незмінно використовується в якості заправки.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-fasolyu3

У цьому рецепті ми замінимо його натуральним несолодким йогуртом, а також самостійно виготовимо сухарики.

Складові

  • Копчена грудка кури – 0,6 кг;
  • Квасоля біла консервована – 1 банка;
  • Часник – кілька зубків;
  • Сир твердих сортів – 100 г;
  • Корнішони консервовані – 10 шт .;
  • Кукурудза молочна – ½ банки;
  • Сірий або чорний хліб – 4-5 скибок;
  • Йогурт – 300 мл;
  • Зелень свіжа – за смаком;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як самостійно зробити оригінальний низькокалорійний салатик з квасолею в домашніх умовах

  1. М’ясо ми готуємо стандартним чином – позбавляємося від шкіри і кісточок. Після цього нарізаємо ніжне філе тонкими смужками або кубиками, як більше подобається.
  2. З квасолі зливаємо всю рідину і на час отставляем в сторонку.
  3. З зубчиків часнику знімаємо тонку шкірку і натираємо кожен на дрібній тертці. Найзручніше скласти його в невелику тарілочку.
  4. Сирок також натираємо на тертці, але вже на крупній.
  5. Огірочки розрізаємо спочатку уздовж, а потім нарізаємо на невеликі шматочки. Від їх розміру залежить те, наскільки яскравим буде огірковий присмак.
  6. З банки консервованої кукурудзи також зливаємо воду і поки даємо їй постояти.
  7. Кладемо перший шматок хліба, намазуємо його трохи подрібненої часникової кашкою, накриваємо іншим шматочком. Змащуємо і його. Збираємо свого роду «вежу» з хлібних скибочок і даємо їм настоятися, просочившись часниковим соком, за лічені хвилини 10.
  8. Зчищають шматочки часнику, нарізаємо хліб на квадратики і робимо з них грінки, підсушити на сковороді або ж у духовці.
  9. У глибоку миску висипаємо курячу нарізку, квасолю, кукурудзу, тертий сир, огірочки і дрібно посічену зелень. Трохи присипаємо сіллю і перцем, а потім заливаємо натуральним йогуртом.
  10. Добре перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику півгодини. Потім виймаємо миску і подаємо салат до столу, не забувши перед подачею посипати частування ароматними сухариками.

Ситний салат з копченим курячим філе і консервованої квасолею

У мексиканській кухні дуже часто використовується поєднання курячого м’яса, рису і квасолі. В цьому немає нічого дивного – дані продукти відмінно гармонують один з одним, а тому давайте і ми використовуємо цю комбінацію.

salat-s-kopchenoj-kurinoj-grudkoj-i-fasolyu4

Складові

  • Рис довгозерний – ½ склянки;
  • Вода очищена – 1 стакан;
  • Квасоля червона – ½ банки;
  • Масло оливи – 3-4 ст.л .;
  • Копчене куряче філе – 400-500 г;
  • Помідори – 3-4 шт .;
  • Перець болгарський – 2 шт .;
  • Винний оцет – 1 ст.л .;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Каррі – пучку;
  • Зелена цибуля – пучок.

Готуємо покроково живильний салат з копченої грудкою кури і консервованої квасолею

  1. У невелику каструльку вливаємо воду, солимо, всипаємо каррі і даємо їй закипіти під кришкою. Тим часом промиваємо рис до прозорості води. Всипаємо його всередину, робимо мінімальний вогонь, накривши кришкою, і варимо 20-25 хвилин. Даємо крупі охолонути.
  2. З квасолі зливаємо воду і відкидаємо в друшляк.
  3. Філейкі нарізаємо кубиком, але можна вибрати і довільну форму шматочків, тут це не принципово.
  4. Томати моєму, видаляємо центральну частину і ріжемо часточками.
  5. У болгарського перцю прибираємо насіння і капелюшок, нарізаємо кільцями чверть.
  6. Пір’я зеленої цибулі добре обполіскувати і рубаємо на колечка.
  7. До цього моменту рис вже повинен охолонути. Всипаємо його в глибокий салатник. Сюди ж додаємо і інші продукти, крім томатів.
  8. Вливаємо оливкову олію і оцет, перемішуємо і вирівнюємо всі по солі.
  9. Викладаємо салат на порційні тарілки, додаючи до нього нарізані помідори.

При бажанні помідори в такий салат з копченою курячою грудкою і квасолею можна класти і до перемішування, проте в цьому випадку сік з них рівномірно розподілиться по всій закусці і в страві не буде цікавих соковитих акцентів.