Салат з консервованої горбуші

Салат з консервованої горбушей
Про користь морепродуктів не знає хіба що немовля. А скільки найсмачніше страв можна приготувати з червоної риби, просто не злічити. Серед усього цього розмаїття найбільшою популярністю користується салат з горбуші консервованої, варіантів приготування якого неймовірно багато. Ці пікантні закуски знайдуть відгук у душі самого вишукувальних гурмана, дивуючи незвичайним набором продуктів і красивою сервіровкою.

Горбуша є представницею лососевих порід. Ці рибки одні з найбільш численних серед своїх червоних побратимів, що дозволяє їй ставитися до бюджетного типу червоної риби. Вперше консервація горбуші відбулася в першій половині 19 століття, коли неперевершений кухар, француз за походженням Ніколя Апперу знаходився в пошуку способу обробки продуктів, який би дозволяв зберігати їх на тривалий термін. Крім бажаного результату Ніколя отримав і нове блюдо, оскільки консервована риба – це готовий до вживання продукт з досить високими смаковими якостями.

Згодом горбуша консервована була включена в багато рецепти, деякими з яких ми раді з вами поділитися.

Салат «Русалочка»

Складові

  • Крекери солоні – 100 г + –
  • Консерви горбуші – 1 банка + –
  • Твердий сир – 160 г + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Яйце куряче – 4 шт. + –
  • Лук ріпка – 1 головка + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Зелень кропу – 2 гілочки + –

Приготування

Дуже оригінальна закуска для урочистого випадку. Крім того цей салат може стати «цвяхом меню» на який-небудь тематичної вечірці з морським ухилом.

  1. Яйця складаємо в каструльку, заливаємо водою і відправляємо варитися.
  2. В цей час займемося нарізкою лука дрібними кубиками. Після чого нашатковану цибулю слід ошпарити, щоб вийшла гіркота, а потім змішати з майонезом, трохи присмачивши сіллю.
  3. Оскільки салат наш буде укладатися пошарово, то кожен з інгредієнтів складаємо поки в окремі тарілки.
  4. Сир натираємо на крупній тертці, до нього домішувати майонез і пропущений через прес часник.
  5. Відварені яйця також трьом на тертці (одне яйце залиште на прикрасу), змішуємо з майонезом, трохи підсолюємо.
  6. Банку горбуші розкриваємо, рибку витягаємо, мнемо виделкою (кісточки по ходу справи прибираємо), і щоб наше філе не було болісно сухим, додаємо до нього масло з консервів.
  7. Тепер приступимо до формування салату.
  • Першим шаром, як би це не виглядало дивно, у нас йде цибулю.
  • На нього викладаємо рівним шаром крекери, змащуємо їх тонким шаром майонезу.
  • Далі на печінки викладаємо яєчно-майонезний фарш.
  • А поверх нього знову рибки-крекери.
  • Далі горбуші шар.
  • І закінчуємо всю смакоту-красу сирно-часниковою масою, яку рівним шаром викладаємо зверху.
  1. Залишилася справа за малим, прикрашаємо наш салатик. Якщо озирнутися, то можна побачити, що з інгредієнтів у нас залишилося небагато рибок-печінок, кріп і яйце. Білок ми натираємо на дрібній тертці і викладаємо на 2/3 з одного краю. Зеленушку дрібно-дрібно шаткуємо і трохи присипаємо на білок. Жовток кришимо і формуємо посередині сонячний диск, у нас мусить виходити щось, що нагадує море і сонце. А рибок, відповідно, запускаємо в яєчно-кропові хвилі (просто їх там розкладаємо) і вуаля, готовий наш кулінарний шедевр.

Salat-iz-konservirovannoj-gorbushi3

Взагалі прикраса салатів не має конкретних рамок, ви можете ліпити те, що приходить на розум. Ви художник, а це ваша картина. Дерзайте!

Салат з горбушей і свіжим огірком

Складові

  • Консерви горбуші – 1 банка + –
  • Куряче яйце – 3 шт. + –
  • Морквина – 1 шт. + –
  • Свіжий огірок – 2 шт. + –
  • Цибуля зелена – 5-6 стрілок + –
  • Рис – 70-75 г + –
  • Соус «тар-тар» – для заправки + –
  • Чорний перець свіжозмелений – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

Цей простий салат з консервованою рибою, який відмінно підійде в літню спеку. Досить свіжий і не забирає багато часу.

  1. Насамперед промиваємо рис в холодній воді, поки не піде каламуть. Після цього викладаємо злаки в каструльку, заливаємо водою, щоб приховувало зернятка на пару см і відправляємо варитися, трохи підсолити.
  2. Яйця і моркву також ставимо на вогонь.
  3. В цей час огірок нарізаємо кубиками, цибулю шаткуємо дрібно, а горбушу розминаємо виделкою.
  4. Відварений рис промиваємо під холодною водою і викладаємо в миску до огірків, горбуші та цибулі.
  5. М’яку морквину очищаємо від шкірки, а яйця від шкаралупи, ріжемо їх невеликими кубиками і також слідом за рисом відправляємо в загальну миску.
  6. В якості заправки послужить соус «тар-тар». Підсолити і поперчіть салат до смаку. І готово.

Прикрасити можна сухариками і тертим сиром, а зверху покласти гілочку кучерявої петрушки. Смачного!

Поради кухарчуком

Подавати на стіл салати можна не тільки в загальній салатниці. Оригінальним рішенням можуть виступити тарталетки, бутерброди або рулети з лавашем, сиром, крабовими паличками, де начинкою стане саме салат з горбуші консервованої. Фарширувати можна і овочі, наприклад, відмінно для цього підійдуть тюльпани з томатів або огіркові човники.