Салат з консервованої червоної квасолі

Салат з консервованої червоної квасолі
Наша харчова промисловість, пропонуючи свою продукцію, намагається зробити наші сімейні меню більш різноманітними. Ми пропонуємо вам приготувати салат з консервованої червоної квасолі, а також оцінити кілька варіантів його приготування в різних комбінаціях. Бобові культури з успіхом можуть замінити в нашому раціоні м’ясо і курятину, оскільки вони багаті на рослинні білки і амінокислотами.

У будь-якому салаті ми можемо використовувати як варену квасолю, так і консервовану. Консерви – зручніше, звичайно. Квасоля біла, жовта і червона – все гарні, адже вони чудово поєднуються з овочами, м’ясом і рибою, навіть з фруктами! Але червоний різновид особливо корисна своїм складом, оскільки багата вітамінами групи В, сірої і клітковиною. 100 г червоних бобів містять денну норму клітковини для людини! Так що, худнуть, це ваш продукт!

Хочеться відзначити ще один нюанс салатних сумішей з бобовими культурами. Вони поживні і калорійні, а тому салат з ними цілком може стати самостійною стравою на вечерю, наприклад. Отже, давайте подивимося, що можна «наваять» з цього простого і ніжного на смак продукту.

Салатик «По-швидкому!»

Як приготувати салат з червоною квасолею консервованої

Складові

  • Квасоля червона, консервована – 1 банка + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Огірки солоні або мариновані, великі – 2 шт. + –
  • Сухарики – вся упаковка або 200 г домашніх + –
  • Часник (якщо доречно) – за смаком + –
  • Майонез салатний – для заправки + –
  • Зелень петрушки – для прикраси + –

Приготування

Забігши з роботи в продуктовий магазин, купуємо банку червоної консервованої квасолі і пакетик сухариків, краще з ароматом копченостей. Біжимо додому, мріючи про смачні страви «соло» для сім’ї.

  1. Огірки нарізати тонкою соломкою і викласти в сито, щоб зайва волога скла (хвилин на 10-15). В цей же сито (підсунувши огірки) додаємо квасоля з банки, щоб маринад стек і не зіпсував салатик.
  2. Сир натираємо на сирним або великої стороні терки. Часник подрібнюємо Часничниці.
  3. У об’ємну посуд викладаємо бобову культуру, огіркову соломку, часник і сир. Заправляємо 2-3 ложками майонезу і акуратно перемішуємо.
  4. Викладаємо салат з консервованої квасолі, рецепт якого ми так швидко освоїли, в порційні салатники, зверху посипаємо сухариками і прикрашаємо листочками петрушки.

Приємного апетиту за легким і поживним вечерею!

* Рада кухарчуком
Мова про сухариках … По-перше, сухарики можна цілком насушити в рідній духовці завчасно – так корисніше. По-друге, їх не варто надовго залишати в майонезі або іншій заправці. Краще посипати зверху або, змішавши з іншими інгредієнтами, відразу подавати до столу!

Салат м’ясний з квасолею і грибами

Цей рецепт салату з червоної квасолі – консервованої або вареної – викликає незмінну похвалу рукам, його приготувати. Це чудове блюдо доречно на святковому столі, так само як і на сімейному обіді. Воно дуже поживне і ніжне за смаковими сполученням.

Нам знадобляться такі продукти: 2 варених курячих філе, баночка консервованої червоної квасолі, баночка (165 г) маринованих шампіньончікі, пару маринованих або малосольних огірків (можна і свіжих), 150 г твердого сиру, майонез для заправки і сіль.

Всі інгредієнти нарізаємо, як вам більше подобається, змішуємо в просторій посуді, солимо і заправляємо майонезом. Викладаємо в сервірувальна салатник і споживаємо відмінний білковий мікс! Цікавий варіант подачі в індивідуальних УБМБФОЙЛБ, де салат викладається шарами, а майонезом заправляється тільки зверху.

Рецепт салату з червоною квасолею консервованої

* Рада кухарчуком

  • У цьому рецепті бобові консервовані можна замінити вареними.
  • Якщо додатково ввести в рецептуру консервовану солодку кукурудзу, то смак страви стане ще м’якше.
  • Порційно цю закуску можна подати в мішечках з тонкого лаваша, зав’язавши «мішечки» пір’їнкою зеленої цибулі.

Страви з консервованої квасолі: наші салатні ідеї

Для любителів буряка:

Банку червоних бобів, копчена курка, м’ясо або ковбаса (200 г), буряк варена (1 великий коренеплід), перець чорний мелений, часник рубаний, заправка.

Буряк краще подрібнити кубиками і змішати з 1 ч.л. рослинного масла – тоді бурякові кубики будуть виглядати мозаїчними плямами. А заправкою послужить не чистий майонез, а його суміш зі сметаною.

Для любителів свіжих овочів:

  • Наша фасолька, опеньки мариновані, свіжі огірки, помідори і зелену цибулю, твердий сир, сухарики і майонез.
  • Фасолька, китайська капуста, помідори, кукурудза консервована, часник за смаком і заправка. Заправка цікава: суміш кетчупа і майонезу.

Домашній салат з консервованої квасолі

Для любителів шинки:

Фасолька, шинка (250 г соломкою), грибочки (опеньки або печериці), морква і цибуля (обсмажені в олії), твердий сир і майонез.

Як легко зрозуміти, для салату з консервованої червоної квасолі ви можете підбирати будь-які продукти, які є у вас в запасниках або холодильнику. Але для гармонії, обов’язково акцентуйте увагу на м’якому смаку бобової культури за допомогою кислих (маринованих) овочів і грибів, створюючи контраст.