Будучи послідовником нестандартної системи харчування, дуже вигідно знати безліч простих рецептів зі звичних овочів, щоб радувати не тільки себе, але і дивувати гостей. Сироедческій салат з буряка став героєм нашої статті не випадково, адже саме він може принести нові фарби і незабутній смак як в меню сироїда, так і в традиційну трапезу. Гарний коренеплід рубінового кольору акумулював у собі різнобічну користь для тіла, і входить в десятки смачних рецептів, в тому числі з термічною обробкою їжі.
Однак сироїди виключають таку їжу зі свого раціону. Замість вінегрету з вареної буряком вони їдять салати на основі сирого буряка, по-різному подрібнюючи її і отримуючи різні смаки завдяки іншим компонентам.
Сироедческій салат з буряком, часником і чорносливом
Складові
- Буряк – 2 шт. середнього розміру + –
- Часник – 3-4 середніх зубчики + –
- Чорнослив – 6-8 шт. + –
- Соус – = рослинне масло + за смаком сік цитрусових + –
Приготування
- Чорнослив миємо й замочуємо у воді кімнатної температури від 30 хвилин. Потім ріжемо на шматочки – дрібні або великі відповідно до обраного розміром для буряка.
- Буряк миємо, чистимо і подрібнюємо на звичайній тертці. (Пограйте з розміром по своєму смаку!).
- Часник чистимо, тиснемо через пристосування або дрібно рубаємо.
Рада кухарчука
Найбільш сильний часниковий смак буде в разі використання Часничниці.
Перемішуємо інгредієнти і заправляємо салат чистим рослинним маслом холодного віджиму. При бажанні в заправку можна додати лимонний або апельсиновий сік.
Рада кухарчука
У такий салат дуже смачно додати розмочені волоські горіхи, порубані гострим ножем.
Сироедческій салат з буряка, цвітної капусти і моркви
Нам потрібні
- Морква – 300 г;
- Буряк – 200 г;
- Капуста цвітна – 200 г;
- Помідори – 450-500 г;
- Петрушка – за смаком, до ½ середнього пучка.
- Заправка: сік 1/2 апельсина + сік 1/4 лимона + 1-2 ст. л. рослинного масла холодного віджиму.
Приготування
1. Овочі миємо. Буряк і моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Рада кухарчука
Можна очистити і помідори, що прикрасить салат контрастом текстур. Але пам’ятаємо! Для полегшення чищення можна використовувати ошпаріваніе окропом.
2. Цвітну капусту і помідори ріжемо невеликим кубиком.
3. Змішуємо компоненти заправки і поливаємо подрібнені овочі, складені в одну миску. Акуратно перемішуємо і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.
Сироедческій салат з буряка, яблука і насіння
Складові
- Буряк – 1 шт .;
- Яблуко (краще – солодке!) – 1 шт. (В розмір буряка);
- Насіння соняшнику – 1 ст.л .;
- Рослинна олія холодного віджиму;
- Лимонний сік;
- Мед.
Як приготувати
- Насіння замочуємо у воді кімнатної температури від 60 хвилин. За цей час вони набухнуть, і ми будемо використовувати їх, слив воду.
- Буряк миємо, чистимо і тремо на середній тертці.
- Яблуко моєму, за смаком чистимо і тремо на крупну тертку.
- Для соусу змішуємо з 1 ст. ложці рослинне масло + сік лимона + мед.
- Перемішуємо інгредієнти і заправляємо соусом.
Насіння можна замінити розмоченими за ніч зернами зеленої гречки або горіхами. Також в цей салат прекрасно вписуються найсмачніші зразки проростків – паростки пшениці, вівса і насіння соняшнику.
Творче натхнення для салатів ви завжди можете почерпнути з нашої статті «Сироедческіе салати», а вибираючи буряк, зверніть увагу на характерні ознаки якісних коренеплодів і особливості зберігання. Бажаємо вам вдалих покупок, корисних трапез і незмінно смачного!