Ця холодна закуска, що складається з безлічі овочів (тут і морква, і буряк, і картопля, і огірки, і капуста, і цибулю), готувалася ще в далекі радянські часи.
На мій погляд, салат «Вінегрет» (класичний рецепт з фото ми сьогодні детально розглянемо) – найкорисніший з усіх овочевих закусок, до того ж, його приготування забирає мінімум сил і засобів. Завдяки чудовому смаку, рецепт цього салатного частування користується популярністю і в наш час, блюдо не набридає, а навпаки – знаходить себе в нових авторських інтерпретаціях.
Але сьогодні ми будемо готувати «стару добру класику», перевірену часом і мною особисто.
Покроковий рецепт приготування овочевого салату «Вінегрет»
Салати з варених овочів Закуски з овочів
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Морква – 2 шт. + –
- Буряк – 2 шт. + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Огірки солоні – 2 шт. + –
- Капуста квашена – 200 г + –
- Рослинна олія – 5 ст.л. (Для заправки) + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Насамперед ставимо варитися овочі: картопля, буряк і моркву.
А поки вони варяться можна нарізати дрібними кубиками солоні огірочки.
Коли картопля звариться – очищаємо його і нарізаємо невеликими кубиками.
Відварену моркву обов’язково очищаємо і теж нарізаємо кубиками.
Буряк вариться довше всіх, тому, поки вона доварюється, можна зайнятися цибулею. Його очищаємо і дрібно нарізаємо. До речі, я взяла синій цибуля, оскільки він трохи солодше.
Коли буряк відварити – її теж потрібно буде очистити і нарізати маленькими кубиками.
Капуста повинна бути квашена. Я взяла квашену капусту з насінням кропу, оскільки вона більш ароматна.
Всі овочі змішуємо у великій мисці.
Додаємо сіль за смаком, але не забудьте, що огірки і капуста вже солоні. Заправляємо салат олією (ідеально, якщо у вас є оливкова).
Добре перемішуємо вінегрет. Подивіться, який гарний колір у цього холодного салату.
Можна відразу після приготування подавати вінегрет до столу, прикрасивши його зеленню.
Смачного!