Салат «Вінегрет»: класичний рецепт з фото

Ця холодна закуска, що складається з безлічі овочів (тут і морква, і буряк, і картопля, і огірки, і капуста, і цибулю), готувалася ще в далекі радянські часи.

На мій погляд, салат «Вінегрет» (класичний рецепт з фото ми сьогодні детально розглянемо) – найкорисніший з усіх овочевих закусок, до того ж, його приготування забирає мінімум сил і засобів. Завдяки чудовому смаку, рецепт цього салатного частування користується популярністю і в наш час, блюдо не набридає, а навпаки – знаходить себе в нових авторських інтерпретаціях.

Але сьогодні ми будемо готувати «стару добру класику», перевірену часом і мною особисто.

Покроковий рецепт приготування овочевого салату «Вінегрет»

Салати з варених овочів Закуски з овочів
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Салат вінегрет класичний рецепт з фото
Салат вінегрет класичний рецепт з фото

Складові

  • Морква – 2 шт. + –
  • Буряк – 2 шт. + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Огірки солоні – 2 шт. + –
  • Капуста квашена – 200 г + –
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л. (Для заправки) + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Насамперед ставимо варитися овочі: картопля, буряк і моркву.

А поки вони варяться можна нарізати дрібними кубиками солоні огірочки.


  • Коли картопля звариться – очищаємо його і нарізаємо невеликими кубиками.


  • Відварену моркву обов’язково очищаємо і теж нарізаємо кубиками.


  • Буряк вариться довше всіх, тому, поки вона доварюється, можна зайнятися цибулею. Його очищаємо і дрібно нарізаємо. До речі, я взяла синій цибуля, оскільки він трохи солодше.


  • Коли буряк відварити – її теж потрібно буде очистити і нарізати маленькими кубиками.


  • Капуста повинна бути квашена. Я взяла квашену капусту з насінням кропу, оскільки вона більш ароматна.


  • Всі овочі змішуємо у великій мисці.


  • Додаємо сіль за смаком, але не забудьте, що огірки і капуста вже солоні. Заправляємо салат олією (ідеально, якщо у вас є оливкова).


  • Добре перемішуємо вінегрет. Подивіться, який гарний колір у цього холодного салату.


  • Можна відразу після приготування подавати вінегрет до столу, прикрасивши його зеленню.

    Смачного!