Салат сільський

салат сільський
У селах, де всі сусіди, як одна велика сім’я, просто необхідно мати в запасі пару-трійку смачних і ситних секретів на випадок масового торжества. Одним з таких безпрограшних м’ясних варіантів і є рецепт, як приготувати салат сільський в різних оригінальних виконаннях і інгредіентному складах.

Кожна страва по своєму незрівнянно, навіть важко вибрати, яке ж краще, але певним залишається одне, таке частування припаде до душі всім гостям.

Говорячи відверто, назва салату «Сільський» не відноситься до якогось одного блюда, а є своєрідним традиційним лейблом для закусок з сільських глибинок. Саме тому не варто очікувати від цього частування строго прописаного рецепта.

Зазвичай для такої страви беруться ті інгредієнти, що є в будинку на даний момент: яйця, м’ясо, картопля, гриби, цибулю. Загалом, чим багаті, тим і раді. І навіть в різних селах і в різні пори року рецептурная політика салату може змінюватися на 360о.

Для жителів мегаполісів таке частування і зовсім стало кулінарним відкриттям, тому вчитися такого роду кулінарії будемо у тих, хто менш відірваний від природи і розглянемо два класичних приклади сільської закуски.

Салат «Сільський» весільний

salat-derevenskij.jpg3
складові

  • Телятина – 1/2 кг + –
  • Цибуля ріпчаста білий – 2-3 головки + –
  • Лавровий лист – 1-2 листочка + –
  • Зелене листя петрушки – 100 г + –
  • Вода кип’ячена – 50 мл + –
  • Цукор-пісок – 60-80 г + –
  • Сіль кухонна – 1,5 ч.л. + –
  • Оцет яблучний або винний – 120 г + –
  • Чорний перець горошком – 1/2 ч.л. + –
  • Рослинна олія рафінована – 70 мл + –

Як зробити сільський салат

Оригінальна закусочне частування є одним з незамінних пунктів меню на святковому банкеті, особливо якщо це численна сільська весілля. І у цього рецепта є всі шанси стати національним весільним стравою у народу. Це, мабуть, найпростіший салат, компоненти для якого завжди є вдома під рукою.

Для початку нам необхідно приготувати м’ясо

Для цього цілісний шматок телятини слід відварити 1,5 години в бульйоні з додаванням лаврушки, солі з розрахунку 1 ч.л. на 1 л води і роздроблених перцевих горошин.

Або телятину можна запекти в духовці у фользі, натер перцевим порошком, часником (3 зубки) і сіллю, при температурі 185оС 40 хвилин. Варто зауважити, що м’ясо повинно бути злегка недосоленим і не перетравленим, щоб воно могло тримати форму при нарізці і згодом взяти смак оцтового соусу.

  1. Лук очищаємо від лушпиння і шаткуємо кільцями досить тонкими. Зробити це можна за допомогою терки-шинкування.
  2. Також дрібно рубаємо зелень і змішуємо в досить глибокій ємності цибулю і петрушку.

Тепер підготуємо заправку

В окремій мисочці з’єднуємо воду, оцет і соняшникову олію, куди також додаємо сіль (7 г), цукровий пісок, подрібнений чорний перчик (½ ч.л.) і все добре перемішуємо до тих пір, поки не розчиняться цукрові і сольові кристали.

В результаті у нас повинен вийти кисло-солодкий, досить різкий маринад.

Тепер відварене або запечене м’ясо нарізаємо тонкими брусочками і укладаємо все шарами: м’ясо, цибуля + петрушка, знову м’ясо і знову цибульний шар. Після цього салат рясно заливаємо маринадом і прибираємо блюдо настоюватися в рефрижератор на всю ніч.

Варто зауважити, що чим довше маринується «Сільський» салат з м’яса і цибулі, тим смачніше він буде, і ви не встигнете оком моргнути, як закуска зникне зі стола.

Класичний салат «Сільський»

Цей рецепт – ще один представник простий, смачної і оригінальної кулінарії. Цей салатик дуже красиво і креативно виглядає в сервіровці столу, а впоратися з ним в домашніх умовах зможе навіть людина без будь-яких взагалі кухарських навичок.

Складові

  • Варена яловичина – 0,3 кг;
  • Картопля – 2 бульби;
  • Огірок маринований – 2 шт .;
  • Томати черрі – 3 плоду;
  • Сметана 20-30% – 30-40 г;
  • Сіль кухонна – ¼-½ ч.л .;
  • Чорний порошковий перець – ¼-½ ч.л .;
  • Кропові зелені гілочки – 70 г;
  • Гірчиця – ½ – 1 ч.л .;

salat-derevenskij.jpg1

Приготування сільського салату своїми руками

  1. Картоплю варимо «в мундирах» в каструлі 25-30 хвилин або в поліетилені в мікрохвильовці 10 хвилин. Потім коренеплоди залишаємо остуджувати.
  2. Мариновані огірочки в цей час накришити кубиками.
  3. Відварену протягом 1,5-2 годин цілісний кусень яловичини залишаємо остигати прямо в солоному бульйоні, щоб м’ясо було соковитим і ніжним. Остиглий шматок нарізаємо або розбираємо по волокнам соломкою середнього розміру.
  4. Остигнула картоплю чистимо від шкірки і теж шаткуємо кубічними шматочками. Потім змішуємо картоплю з огірками і заправляємо сметаною, гірчицею і перцем, також солимо за смаком.
  5. Томати черрі моєму і ріжемо на 3-4 часточки.
  6. Укладати салат потрібно так: на блюді віялом розкладаємо нарізану яловичину, в центр блюда гіркою укладаємо картопляно-огірковий салат. Прикрашаємо все Кріпно гілочками або подрібненою зеленню і томатними часточками.

Калорійність сільського салату

Назвати сільський салат блюдом дієтичного спрямування можна навряд чи. Калорійність цього частування прямо залежить від компонентного переліку, який може різнитися кардинально.

  • Наприклад, найпростіший і дієтичний варіант закуски з м’яса і цибулі з зеленню під оцтової заливкою становить 145 ккал на 100 грамову порцію.
  • А вже сметанно-майонезний кулінарний шедевр з великою кількістю картоплі наближається до параметрів 250 ккал / 100 г.

Але під час урочистих застіль з великою кількістю смачненького мало хто замислюється про дієту, тому готуйте і їжте на здоров’я «Сільський» салат на радість собі коханій і всьому сімейству.