Салат «Морський прибій»

Салат з морської капусти
Страви, в яких дари моря є основними інгредієнтами, вважаються особливими, цим і визначається їх популярність. Одним з таких можна назвати салат з морської капусти з кальмарами, кожен компонент якого просочений корисними мінералами і насичений свіжим ароматом моря.Так частування з низькою калорійністю стане відмінною закускою до будь-якого застілля, спробувати його зможуть навіть ті, хто дотримується дієти.

Салат з кальмарами

Поєднання декількох морепродуктів в одному салаті – це не просто смачно, але і корисно. Вітамінний склад блюда, до якого входять дари моря, корисний для людського здоров’я, тому вживання «морського» частування повинно стати для вас доброю традицією.

Для початку пропонуємо вам простий рецепт смачного салату з морської капусти і заморожених кальмарів, за допомогою якого ви швидко приготуєте легку закуску до страв.

Складові

  • Яйце – 4 шт.
  • Заморожені кальмари – 500 гр.
  • Маринована морська капуста – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Цукор – ½ ч. Л.
  • Ріпчасту цибулю – 50 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Простий салат з морською капустою

Приготування

Один з основних інгредієнтів страви – кальмари, першими готуються до процедури приготування.

  1. Розморожуємо кальмари, а потім варимо.
  2. Варені кальмари нарізаємо соломкою і висипаємо в салатницю.
  3. Потім слід цибулю. Тільки вибираємо для салату солодку цибулину. Її заздалегідь опускаємо на 2 хвилини в окріп, після чого кришимо.
  4. Нарізані цибулю і кальмари посипаємо сіллю, цукром і скроплюємо лимонним соком. Все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
  5. Відварюємо яйця і нарізаємо їх дрібними кубиками, за винятком 2 жовтків, які залишаємо недоторканими для того, щоб потім ними прикрасити готову страву.
  6. Беремося за морську мариновану капусту (її ще іноді називають салат «Сахалінський»). Якщо вона довга, то її краще подрібнити.

Всі нарізані продукти змішуємо, солимо, поливаємо лимонним соком і заправляємо майонезом. За допомогою 2 жовтків прикрашаємо блюдо. Чи можемо їх просто дрібно нарізати і акуратно розсипати по поверхні салату, а можна вирізати з жовтків фігурки і розмістити їх в будь-якій частині страви – вийде просто і зі смаком. Тепер «морський» салат можна вважати готовим.

Поради кухарчука

розморожування кальмарів

Використовуючи заморожених кальмарів, потрібно для початку їх правильно підготувати до основного процесу приготування. Для цього, в першу чергу, їх розморожуємо, потім очищаємо від залишків нутрощів, після чого обдаємо морепродукти гарячою водою.

Під високим градусом кальмари розм’якнуть, і з них легко можна буде зняти верхній шар і тонку грубу плівку.

Варка кальмарів

Ще один важливий етап приготування кальмарів – це їх варіння. У 1,5-2 л. води додаємо лавровий лист, шматочок цибулини, 1 ч. л. солі і все це кип’ятимо. Як тільки вода закипить – додаємо в неї кальмари і варимо їх 2 хвилини.

Час відраховується з моменту закипання води разом з морепродуктами. Проварених кальмарів дістаємо з води і охолоджуємо. Далі їх використання здійснюється за рецептом.

салат

заправка салату

Заправляти салат краще домашнім майонезом. Він набагато корисніше магазинного, правда, і калорійність його трохи вище продукту фабричного.

Перевагою домашнього майонезу вважається також його смак. У порівнянні з магазинної, майонезна заправка, зроблена на дому, не містить крохмалю і консервантів, а значить – має більш делікатний смак.

Салат з морської капусти з рисовою локшиною

Салати з морепродуктів гармонійно поєднуються з будь-якими стравами, до того ж несуть організму одну лише користь. Але «морські» частування не всім господиням припадають по кишені, особливо, якщо головні інгредієнти – дорогі сорти морепродуктів.

Щоб не відмовляти собі в задоволенні – з користю поласувати смачними дарами моря, потрібно просто знайти рецепт «економного» страви. Одним з таких є салат з сушеної морської капусти з кальмарами і рисовою локшиною. Він є чудовою альтернативою більш дорогому салату «Морський прибій», проте на смак нічим йому не поступається.

Складові

  • Кальмари – 200 гр.
  • Рисова локшина – ½ пачки.
  • Сушена морська капуста – 20 гр.
  • Майонез (домашній) – за смаком.
  • Яйця – 3 шт.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л.
  • Приправа для морепродуктів або італійські трави – за смаком.

Приготування

Насамперед готуємо морську капусту.

  • Оскільки у нас вона сушена, то її потрібно розмочити. Для цього заливаємо ламінарію холодною водою і залишаємо її на 30 хвилин.

Готуємо салат з морської капусти з рисовою локшиною

  • Через півгодини промиваємо водорості від слизу і нарізаємо їх на більш дрібні смужки.
  • Викладаємо морську капусту на сковороду, поливаємо її столовою ложкою олії і ставимо на вогонь. Під закритою кришкою тушкуємо ламінарій 5 хвилин.
  • Після цього виливаємо соєвий соус (не більше 1 ст. Л.) В сковороду, посипаємо капусту приправами (важливо не переборщити, тому щіпки якогось одного виду приправи буде достатньо), а зверху кладемо шар нарізаних кальмарів.
  • Кальмари ріжемо довгими смужками заздалегідь, потім смажимо на вогні до готовності (хвилин 5-7). Але потрібно бути уважною до морепродукту в процесі смаження, щоб він, бува, не пересмажився, інакше – втратиться його м’якість і смак.

Коли приготуються кальмари, беремося за рисову локшину.

  • Відварюємо її не більше 1-2 хвилин в киплячій воді, потім відокремлюємо необхідну кількість для салату і відразу ріжемо варену локшину на шматочки.
  • Після – змішуємо кальмарів з морською капустою (якщо в них будуть залишки рідини, то зливаємо їх, в салат вони потрапити не повинні), додаємо до них нарізані яйця, рисову локшину, наостанок заправляємо все домашнім майонезом і подаємо блюдо до столу.

Салат з морської капусти з рисовою локшиною - домашній рецепт

Є його можна як в холодному, так і в гарячому вигляді. Від температури вітамінний склад і смак «морського» салату не постраждає.

З чим подати салат з морепродуктів

Смачний салат з ламінарії і кальмарів, який, іноді, ще називають «Сахалінський», цілком може бути самостійною стравою.

Незважаючи на те, що салат вважається легким, він все-таки досить ситний, і його одного буде достатньо для щільного обіду або вечері. Але якщо у вас хороший апетит або ж ви плануєте влаштувати банкет, тоді до салату потрібно щось подати додатково.

У ролі «супроводжуючих» виступити можуть картопляні блюда, гриби, рис, сирі, тушковані або смажені овочі. Не буде зайвим, якщо до салату подадуться зелень або фруктова нарізка, наприклад, з яблука. Один незвичайний інгредієнт додасть пікантності і без того незвичайного страви.

Простий рецепт смачного страви – це найкраще, що можна запропонувати кожній господині, яка шукає спосіб приготувати щось незвичайне. Салат з кальмарів і морської капусти – одне з таких особливих страв, яке швидко готується і не вимагають великих витрат на інгредієнти.

Здивувати «морським» шедевром можна всіх, хто не байдужий до морепродуктів. Перевірити це можна з легкістю, лише приготувавши пару смачних порцій на вечерю. Готуйте на здоров’я, і ​​нехай ваша кулінарна фантазія буде оцінена по достоїнству.

Смачного!