У виборі святкового меню ми часто ламаємо голову над тим, що б такого новенького, оригінального і смачного приготувати, щоб порадувати гостей. Сьогодні ми вирішили трохи полегшити завдання складного гастрономічного вибору і запропонувати легкий, повітряний і дуже красивий і простий салат «Морська піна» з кальмарами. Ніжне м’ясо молюска, ікрящуюся бурштином ікру в пікантному соусі гідно оцінять не лише аматори морепродуктів, а ефектна подача вразить усіх присутніх.
Рецепт цієї закуски при всій своїй нетривіальністю досить простий. Мінімум компонентів, швидкість приготування. Це справжня палочка-виручалочка на випадок появи нежданих гостей. Цей салатик стане головною прикрасою і новорічного, і весільного, і іменинного застілля, а його вишуканий смак оцінять всі гості.
Салат «Морська піна»: рецепт з ікрою і кальмарами
складові
- Кальмар в консервах – 200 г + –
- Морквина – 2 середніх коренеплоду + –
- Яйця курячі отболрние – 2 шт. + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Часникові часточки – 2 шт. + –
- Сіль екстра – 2 щіпки або за смаком + –
- Майонез – 2,5-3 ст.л. + –
- Ікра червона солона – 20-25 г + –
Покрокове приготування салату «Морська піна»
Замінити консервований морепродукт можна свіжими тушками кальмара (200 г), нарізаними широкими кільцями і протушенние до м’якості в 50 мл води з додавання солі, перцю меленого (¼ ч.л.) і лаврове листя (½ аркуша).
Такий підхід нітрохи не змінить оригінальний смак закуски.
- Відварені або консервовані кальмари слід нарізати невеликими кубиками або соломкою.
- Отже, готуємо продукти для салату. Яйця промиваємо під струменем води в якості запобіжного гігієни, викладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вони були покриті на 1-2 см і ставимо на вогонь. Варити яйця круто слід 10 хвилин після закипання води. Потім окріп зливаємо і заливаємо їх крижаною водою. Ми залишаємо на 10 хвилин, після чого шкаралупа буде відходити від білка простіше простого.
- Варені яйця натираємо на тертці.
- Морквину моєму від забруднень, і відправляємо варитися у воді на 25-30 хвилин.
У мікрохвильовці в герметичному пакеті з маленьким проколом на цю процедуру потрібно 7-10 хвилин. В пароварці морквину слід готувати 15-20 хвилин. В мультиварці в режимі «варіння» або випічка »також 15-20 хвилин. І лише 6 хвилин для відварювання цільної морквини потрібно скороварці.
- Готовий овоч охолоджуємо, очищаємо від м’якої тонкої шкірки і натираємо на середній тертці
- Сир слід також натерти, але вже на крупній тертці. Сир для салату можна взяти будь-якого твердого або напівм’якого сорти. При бажанні ви навіть можете зробити сир будинку своїми руками, скориставшись нашими рецептами:
- Як зробити домашній сир з сиру
- Приготування домашнього сиру з молока і кефіру
- Сир з молока в домашніх умовах
- Рецепт вірменського твердого сиру
- Як приготувати сир пармезан будинку
- Приготування домашнього адигейського сиру
- Для приготування салатної заправки слід очищений часник розтовкти з дрібкою крупної солі в ступці до стану кашки, додати ½-1 ч.л. холодної води і змішати з майонезом.
- Салат «Морська піна» укладається пошарово у вигляді кільця. Для створення рівного кільця необхідно скористатися рознімною формою для бісквіта і склянкою. На велике блюдо виставляємо роз’ємну форму, а в центр ставимо дном вниз стакан, стінки якого слід змастити маслом, щоб потім його легко можна було витягти.
викладаємо салат
- Першим шаром розподіляємо рівномірно терті яйця, злегка присолюємо їх і наносимо тонкий шар майонезу. Найпростіше це зробити за допомогою бутлі-дозатора або кондитерського шприца.
- Потім кладемо шар кальмарів, далі розкладаємо морквину, присаливаем її і також наносимо трішки майонезу.
- Тепер рознімне кільце прибираємо акуратно і поверх салату, і по його боках сипем тертий сир.
- На завершення поверх сиру зверху і з боків салату наносимо хвилями часниковий майонез, і зверху робимо декоративну розсип ікри.
Замінити дорогу червону ікру для традиційного декорування салату можна ікряної імітацією або гранатовими зернятками. Однак у своєму затвердженому рецептурному варіанті «морська піна» з червоними ікринками виходить не тільки гарніше, але і значно смачніше.
Тепер салат покриваємо вакуумної плівкою або захисною кришкою з мікрохвильовки і прибираємо на 1-2 години в рефрижератор. А через зазначений час акуратно витягаємо з центру салату стакан.
Як оригінально подати салат «Морська піна»
Морський салат з кальмарами, як наказує рецепт, має своє класичне кільцеве оформлення, однак ніщо не заважає подати це частування іншим оригінальним способом.
На восьме березня, наприклад, можна зробити не одне і два кільця у вигляді вісімки, а для вечірки в стилі шведського столу актуальна буде порційна подача.
Безсумнівно, що тут так і напрошується морська тематика, так що овочеві фрегати, човни-кошики і кораблики-тарталетки будуть в даному випадку більш ніж доречні, так само, як і перлові черепашки з листкового тіста.
Вельми ефектно виглядатиме такий салат в коктейльних фужерах, прикрашений дивовижними морепродуктами: восьминогами, креветками і мідіями. Більш детально дізнатися про методи красивою подачі салатів ви можете на нашому сайті:
- Як прикрасити салати в домашніх умовах
- Як красиво подати салат
Але як би ви не вирішили прикрасити цю холодну закуску, салат «Морська піна» з кальмарами безумовно буде користуватися підвищеним попитом на будь-якому святковому застіллі завдяки своєму оригінальному смаку, легкості і ніжності.