Салат мімоза без риби на вафельних коржах

salat-mimoza-bez-ryby-na-vafelnyx-korzhax
Як же багато варіацій всіляких салатиків знає сучасна кулінарія – вегетаріанські, дієтичні, швидкі, ситні або ж навпаки легкі. Сьогодні ми будемо готувати незвичайний салат мімоза без риби на вафельних коржах, який, здавалося б, неможливо взагалі собі уявити. Насправді секрет приготування цієї страви полягає в умілому поєднанні овочевих інгредієнтів і правильному їх викладанні по верствам.

Покроковий рецепт класичної мімози без рибної консерви

Вважається, що традиційну мімозу просто неможливо приготувати без використання консервованої риби або її печінки, однак це не так.

Як приготувати салат мімоза без риби - домашній рецепт

У цьому рецепті ми відхилимося від класичної рецептури зовсім небагато і замінимо рибну консерву крабовими паличками. Звичайно, це теж риба, проте смак її зовсім інший, а значить, і улюблена салатна закуска заграє новими ароматами.

Складові

  • Кукурудза – 1 невелика банка;
  • Вафельні коржі – 4 шт .;
  • Майонезний соус «Оливковий» – 300 мл;
  • Яйця курячі вищої категорії – 6-7 шт .;
  • Сир твердих або напівтвердих сортів – 200 г;
  • Цибуля зелена – пучок;
  • Крабові палички – 300 м

Як покроково робиться класична мімоза без риби на вафельних коржах своїми руками

Сам по собі спосіб приготування такого незвичайного салату багато в чому схожий з порядком дій при підготовці класичної закуски. Однак головна відмінність тут стосується наявності вафельних коржів – шари поділяються чіткіше, а сам салат краще тримає форму і більше нагадує торт.

  1. Спочатку підготуємо наші крабові палички. Якщо ви придбали заморожений продукт, то його слід залишити на кілька годин при кімнатній температурі, а тільки потім очистити від пластику. Охолоджений же делікатес можна відразу очищати.
  2. Нарізаємо м’ясо краба досить дрібно, можете порубати його зовсім дрібно, або ж обмежитися шинковкой на тоненькі пластинки.
  3. Яєчка промиваємо з милом під проточною водою, а потім перекладаємо в невелику каструльку. Сюди потрібно влити трохи водички і поставити посудину на максимальний вогонь. Коли вода закипить, засікаємо 10 хвилинок і зменшуємо вогонь до середнього. Щоб яйця не тріснули в процесі варіння рекомендується присолити воду.
  4. Сир натираємо на крупній тертці і відставляємо на час в сторону.
  5. Готові яєчка чистимо, поділяємо білочки і жовтки, натираємо їх окремо на середньої терочке і перекладаємо в різні тарілки.
  6. Лучок промиваємо під проточною водою, і рубаємо невеликими кільцями. Білу частину при цьому можна видалити, а можна теж порізати в наш майбутній салат – вирішуйте самі.
  7. На велике блюдо викладаємо перший вафельний корж. Змащуємо його поверхню майонезом, після чого розрівнюємо соус ложкою по всій площі. Сюди ж викладаємо крабову нарізку.
  8. Накриваємо ще одним вафельним пластом, знову ж змащуємо майонезом і посипаємо половиною загальної кількості тертого сирка.
  9. Знову корж і майонез. Тепер викладаємо терті білки і кукурудзу (з банки попередньо зливаємо всю рідину). Зверху посипаємо все нашаткованим зеленою цибулькою.
  10. Накриваємо останнім вафельним коржем, знову промазуємо його рясно майонезом і посипаємо тертими яєчними жовтками і залишками сиру.

Щоб просочитися коржам потрібно не більше 15-20 хвилин, а тому такий салатик мімоза можна цілком вважати експрес стравою.

Рецептура незвичайної мімози з вафлями без риби

Якщо ви шукаєте варіант салату, в якому б риба не використовувалася взагалі – ні в вигляді консерв, ні у вигляді крабових паличок, то радимо ознайомитися з цим рецептом.

Як зробити салат мімоза без риби на вафельних коржах

Тут ми скористаємося відомою хитрістю – замінимо рибний компонент сумішшю водоростей норі і адигейського сиру. До речі, таким чином ви можете підміняти рибку і в інших стравах.

Складові

  • Яйця курячі великі – 5 шт .;
  • Вафельні коржі – 4 шт .;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Сир адигейський – 300 г;
  • Водорості норі – 2-3 стандартних листа;
  • Майонез «Легкий» – 300 мл.

Як просто готується мімоза без риби в домашніх умовах

  1. З картоплі і моркви знімаємо шкірку і відправляємо їх варитися в невеликій кількості підсоленої води. Рекомендуємо розрізати кожен овоч на 2-3 частини, щоб заощадити час на варінні.
  2. Яєчка відварюємо круто також в підсоленій воді, але в іншій каструльці.
  3. Листи норі рвемо на невеликі шматочки, завантажуємо в чашу блендера. Сюди ж закладаємо адигейський сир і подрібнюємо все до отримання майже однорідної маси.
  4. Картоплю і моркву натираємо на дрібній тертці, попередньо давши їм охолонути.
  5. Натираємо білочки і жовтки, стружку розкладаємо в різні мисочки.
  6. На широку тарілку кладемо перший вафельний лист. Змащуємо його рясно майонезом, викладаємо картоплю. На нього також наносимо майонезну сітку.
  7. Накриваємо другим листом, промазуємо майонезом, викладаємо суміш адигейського сиру і норі, ще один лист.
  8. Знову майонез і терті яєчні білки, а також подрібнена морква.
  9. Останній вафельний корж, рясно покриваємо майонезним соусом і посипаємо яєчними желточкамі.

Відправляємо салатик в холодильник, тут він як слід просочиться, а водорості стануть м’якими і ароматними.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати по кроках салат мімоза

Смачний грибний салат мімоза без риби на вафельних коржах

Грибний салат мімоза без риби на вафельних коржах - домашній рецепт

Складові

  • Печериці – 250-300 г + –
  • Морквина – 3 шт. + –
  • Картопля – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Вафельні листи – 4 шт. + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Майонезний соус – 300 мл + –

Як легко і швидко приготувати мімозу без риби по-домашньому на вафельних коржах

  1. Спочатку готуємо грибну складову. Промиваємо печериці та нарізаємо їх довільно.
  2. Чистимо цибулю. Одну головку ріжемо кубиком, іншу ж подрібнюємо дуже дрібно.
  3. Морква теж очищаємо. Натираємо одну морквину на тертці.
  4. Вливаємо в сковороду олію, прогріваємо його на сильному вогні. Швидко обсмажуємо грибочки, потім всипаємо крупно нарізану цибулю і одну терту моркву. Смажимо гриби до готовності, присаливаем.
  5. Після цього перекладаємо грибну обсмажування в чашу блендера, або пропускаємо її через м’ясорубку. У нас повинна вийти свого роду грибна ікра.
  6. Паралельно з цим відварюємо в підсоленій воді овочі, що залишилися до готовності, а також заливаємо лушпиння нарізку крутим окропом на 15 хвилин, щоб видалити гіркий смак.
  7. Курячі яйця варимо круто, але не переварюємо їх довше 10 хвилин, щоб жовтки не втратили яскравості.
  8. Кладемо перший лист, промазуємо майонезом і викладаємо грибну масу.
  9. Накриваємо ще одним шаром, знову майонез, цибуля і терту картоплю.
  10. Тепер третій корж, терті яєчні білочки і терта варена морква. Рясно поливаємо майонезом.
  11. Накриваємо останнім вафельним листом, змащуємо залишками майонезного соусу і посипаємо тертими жовтками.

Після того, як страва постоїть в холодильнику півгодини, грибний салат мімоза без риби на вафельних коржах можна подавати до столу. Для того, щоб подача була ще більш ошатною, рекомендуємо посипати готову холодну закуску свіжою зеленню.