Як же багато варіацій всіляких салатиків знає сучасна кулінарія – вегетаріанські, дієтичні, швидкі, ситні або ж навпаки легкі. Сьогодні ми будемо готувати незвичайний салат мімоза без риби на вафельних коржах, який, здавалося б, неможливо взагалі собі уявити. Насправді секрет приготування цієї страви полягає в умілому поєднанні овочевих інгредієнтів і правильному їх викладанні по верствам.
Покроковий рецепт класичної мімози без рибної консерви
Вважається, що традиційну мімозу просто неможливо приготувати без використання консервованої риби або її печінки, однак це не так.
У цьому рецепті ми відхилимося від класичної рецептури зовсім небагато і замінимо рибну консерву крабовими паличками. Звичайно, це теж риба, проте смак її зовсім інший, а значить, і улюблена салатна закуска заграє новими ароматами.
Складові
- Кукурудза – 1 невелика банка;
- Вафельні коржі – 4 шт .;
- Майонезний соус «Оливковий» – 300 мл;
- Яйця курячі вищої категорії – 6-7 шт .;
- Сир твердих або напівтвердих сортів – 200 г;
- Цибуля зелена – пучок;
- Крабові палички – 300 м
Як покроково робиться класична мімоза без риби на вафельних коржах своїми руками
Сам по собі спосіб приготування такого незвичайного салату багато в чому схожий з порядком дій при підготовці класичної закуски. Однак головна відмінність тут стосується наявності вафельних коржів – шари поділяються чіткіше, а сам салат краще тримає форму і більше нагадує торт.
- Спочатку підготуємо наші крабові палички. Якщо ви придбали заморожений продукт, то його слід залишити на кілька годин при кімнатній температурі, а тільки потім очистити від пластику. Охолоджений же делікатес можна відразу очищати.
- Нарізаємо м’ясо краба досить дрібно, можете порубати його зовсім дрібно, або ж обмежитися шинковкой на тоненькі пластинки.
- Яєчка промиваємо з милом під проточною водою, а потім перекладаємо в невелику каструльку. Сюди потрібно влити трохи водички і поставити посудину на максимальний вогонь. Коли вода закипить, засікаємо 10 хвилинок і зменшуємо вогонь до середнього. Щоб яйця не тріснули в процесі варіння рекомендується присолити воду.
- Сир натираємо на крупній тертці і відставляємо на час в сторону.
- Готові яєчка чистимо, поділяємо білочки і жовтки, натираємо їх окремо на середньої терочке і перекладаємо в різні тарілки.
- Лучок промиваємо під проточною водою, і рубаємо невеликими кільцями. Білу частину при цьому можна видалити, а можна теж порізати в наш майбутній салат – вирішуйте самі.
- На велике блюдо викладаємо перший вафельний корж. Змащуємо його поверхню майонезом, після чого розрівнюємо соус ложкою по всій площі. Сюди ж викладаємо крабову нарізку.
- Накриваємо ще одним вафельним пластом, знову ж змащуємо майонезом і посипаємо половиною загальної кількості тертого сирка.
- Знову корж і майонез. Тепер викладаємо терті білки і кукурудзу (з банки попередньо зливаємо всю рідину). Зверху посипаємо все нашаткованим зеленою цибулькою.
- Накриваємо останнім вафельним коржем, знову промазуємо його рясно майонезом і посипаємо тертими яєчними жовтками і залишками сиру.
Щоб просочитися коржам потрібно не більше 15-20 хвилин, а тому такий салатик мімоза можна цілком вважати експрес стравою.
Рецептура незвичайної мімози з вафлями без риби
Якщо ви шукаєте варіант салату, в якому б риба не використовувалася взагалі – ні в вигляді консерв, ні у вигляді крабових паличок, то радимо ознайомитися з цим рецептом.
Тут ми скористаємося відомою хитрістю – замінимо рибний компонент сумішшю водоростей норі і адигейського сиру. До речі, таким чином ви можете підміняти рибку і в інших стравах.
Складові
- Яйця курячі великі – 5 шт .;
- Вафельні коржі – 4 шт .;
- Картопля – 3 шт .;
- Морква – 2 шт .;
- Сир адигейський – 300 г;
- Водорості норі – 2-3 стандартних листа;
- Майонез «Легкий» – 300 мл.
Як просто готується мімоза без риби в домашніх умовах
- З картоплі і моркви знімаємо шкірку і відправляємо їх варитися в невеликій кількості підсоленої води. Рекомендуємо розрізати кожен овоч на 2-3 частини, щоб заощадити час на варінні.
- Яєчка відварюємо круто також в підсоленій воді, але в іншій каструльці.
- Листи норі рвемо на невеликі шматочки, завантажуємо в чашу блендера. Сюди ж закладаємо адигейський сир і подрібнюємо все до отримання майже однорідної маси.
- Картоплю і моркву натираємо на дрібній тертці, попередньо давши їм охолонути.
- Натираємо білочки і жовтки, стружку розкладаємо в різні мисочки.
- На широку тарілку кладемо перший вафельний лист. Змащуємо його рясно майонезом, викладаємо картоплю. На нього також наносимо майонезну сітку.
- Накриваємо другим листом, промазуємо майонезом, викладаємо суміш адигейського сиру і норі, ще один лист.
- Знову майонез і терті яєчні білки, а також подрібнена морква.
- Останній вафельний корж, рясно покриваємо майонезним соусом і посипаємо яєчними желточкамі.
Відправляємо салатик в холодильник, тут він як слід просочиться, а водорості стануть м’якими і ароматними.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати по кроках салат мімоза
Смачний грибний салат мімоза без риби на вафельних коржах
Складові
- Печериці – 250-300 г + –
- Морквина – 3 шт. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки + –
- Сіль – за смаком + –
- Вафельні листи – 4 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Майонезний соус – 300 мл + –
Як легко і швидко приготувати мімозу без риби по-домашньому на вафельних коржах
- Спочатку готуємо грибну складову. Промиваємо печериці та нарізаємо їх довільно.
- Чистимо цибулю. Одну головку ріжемо кубиком, іншу ж подрібнюємо дуже дрібно.
- Морква теж очищаємо. Натираємо одну морквину на тертці.
- Вливаємо в сковороду олію, прогріваємо його на сильному вогні. Швидко обсмажуємо грибочки, потім всипаємо крупно нарізану цибулю і одну терту моркву. Смажимо гриби до готовності, присаливаем.
- Після цього перекладаємо грибну обсмажування в чашу блендера, або пропускаємо її через м’ясорубку. У нас повинна вийти свого роду грибна ікра.
- Паралельно з цим відварюємо в підсоленій воді овочі, що залишилися до готовності, а також заливаємо лушпиння нарізку крутим окропом на 15 хвилин, щоб видалити гіркий смак.
- Курячі яйця варимо круто, але не переварюємо їх довше 10 хвилин, щоб жовтки не втратили яскравості.
- Кладемо перший лист, промазуємо майонезом і викладаємо грибну масу.
- Накриваємо ще одним шаром, знову майонез, цибуля і терту картоплю.
- Тепер третій корж, терті яєчні білочки і терта варена морква. Рясно поливаємо майонезом.
- Накриваємо останнім вафельним листом, змащуємо залишками майонезного соусу і посипаємо тертими жовтками.
Після того, як страва постоїть в холодильнику півгодини, грибний салат мімоза без риби на вафельних коржах можна подавати до столу. Для того, щоб подача була ще більш ошатною, рекомендуємо посипати готову холодну закуску свіжою зеленню.