На порядку денному ще один гаряче улюблений на просторах нашої Батьківщини салат – “Мімоза”. Правда, це не класичний рецепт, на просторах Рунета його люблять називати Мімоза-2, але правильніше буде назвати салат Мімоза без картоплі з сиром.
Я розповім, як приготувати салат Мімоза в двох варіантах. Склад буде один і той же, але розташування шарів і заправка різні.
Для приготування салату “Мімоза” без картоплі нам знадобиться:
- 1 банка консервованої риби, у мене горбуша,
- 5 яєць,
- 100 грам сиру (або за смаком),
- 50 грам вершкового масла (або за смаком),
- 1 маленька головка цибулі,
- майонез.
Рецепт приготування салату “Мімоза” без картоплі.
Салат укладається шарами в вазу для салату або на блюдо.
Підготуємо продукти. Яйця зваримо, очистимо. Відділимо білки від жовтків.
Сир натерти на дрібній тертці. Сир краще всього вибирати не дуже солоний. Тому як в сукупності з рибою, яка теж буває солонуватою, салат може вийти пересолену.
Масло вершкове натремо на крупній тертці. Щоб масло легше натирати, його попередньо треба помістити в морозильну камеру.
Консервовану рибу розімніть вилкою.
Цибулю дрібно порізати.
1 варіант.
У вазу для салату або на блюдо викласти білок, змастити майонезом.
На білок викласти сир, змастити майонезом.
На сир викласти вершкове масло.
Потім покласти консервовану рибу і цибулю, змастити майонезом.
Зверху натерти жовток на дрібній тертці.
2 варіант.
Для заправки салату змішаємо невелику кількість майонезу з частиною заливки з рибної консерви.
На дно вази викладаємо натерті білки, промазуємо заправкою.
Потім викладаємо сир, промазуємо заправкою.
Потім половину норми риби, на неї цибулю і масло (в цей раз я вирішила спробувати не натирають масло, а нарізати його тонкими невеликими шматочками і викласти), потім залишилася рибу. Промащуємо заправкою.
Зверху натерти жовток на дрібній тертці і прикрасити за смаком.
Прибрати в холодильник до подачі на стіл.
З двох запропонованих варіантів, особисто мені на смак більше подобається другий. Ви теж спробуйте приготувати обидва варіанти і в коментарях напишіть, який з них більше сподобався.
Смачного!