Зелені прісні плоди – настільки універсальний продукт, що його можна використовувати для приготування абсолютно будь-яких страв: від супу до варення.
Крім того, вони добре зберігаються в домашніх умовах протягом усієї зими, так що в будь-який час року на вашому столі може з’явитися салат з сирих кабачків. Варіантів таких салатних закусок існує багато, але ми хочемо вас познайомити з найпростішими і смачними, які ви зможете зробити на швидку руку.
Салат з молодих сирих кабачків
Складові
- Кабачки молочні – 1 шт. + –
- Оливкова олія – 1 стопка + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Лимонний сік – 1-2 ст.л. + –
- Базилік (свіже листя) – 10 шт. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Перцева суміш – 1/2 ч.л. + –
- Гострий червоний перець – 1/2 ч.л. + –
Як приготувати гострий салат з сирих кабачків
Щоб моносалат вийшов дійсно смачним, потрібно вміти готувати для нього правильну заправку. Цей покроковий рецепт навчить вас робити шикарний маринад, в якому навіть кілька пісні кабачки стають казково ароматними і апетитними.
Для нашого салату потрібно вибрати саме молодий кабачок з тоненькою шкіркою і без насіння.
- Промиваємо кабачок під проточною водою, сушимо серветкою і на тертці-шатківниці нарізаємо його на плоскі довгі стрічки. Також для нарізки кабачка можна скористатися спеціальним ножем для чищення картоплі. Так пластинки будуть більш тонкими, а салат вийде ще смачніше.
- Для приготування заправки подрібнюємо в землянці часник, кришимо ножем базилік, з’єднуємо їх в піалі, куди також вливаємо сік лимона, олія, всипаємо сіль і перець, все перемішуємо і додаємо до кабачків.
3. Заправлені кабачкові пластинки перемішуємо руками знизу вгору дуже акуратно, щоб не зламати тонкі овочеві скибочки, і відразу ж перекладаємо салат в салатник і подаємо до столу.
Така закуска відмінно доповнить і полегшить будь-яку м’ясну страву. Також хочемо запропонувати вам свіжі салати на будь-який смак.
- Салат зі свіжих огірків і редиски
- Секрети грецького салату
- Салат з буряка і капусти
- Салати для сироїдів
- Салати з сирого буряка
Салат із сирих кабачків для схуднення
Класичні рецепти салатів для схуднення, так званих «мітел», грунтуються на сирих овочах. Сьогодні ми хочемо запропонувати новий вид дієтичного салату, який не тільки щадяще чистить кишечник, а й виявляє легку сечогінну дію, завдяки кабачкам і огірків.
Складові
- Цукіні – ½ шт .;
- Морква – 100 г;
- Огірок короткий – 1 шт .;
- Капуста білокачанна – 150 г;
- Буряк сира – 100 г;
- Олія лляна – 2 ст.л .;
- Сік лимона – 1 ч.л .;
- Морська сіль – 1 щіпка.
Як зробити салат із сирих кабачків з овочами
- Готується такий салат дуже просто. Капусту шаткуємо на плоскій тертці-шатківниці тонкою соломкою.
- Буряк і моркву трьом на звичайній крупній тертці, а огірок і кабачок нарізаємо тонкими соломинками.
- Всі овочі з’єднуємо в об’ємній мисці і заправляємо лимонним соком, маслом льону і морською сіллю.
Морська сіль в дієтичному харчуванні краще звичайної солі. Чому? Вся справа в тому, що проста сіль – це хлористий натрій в чистому вигляді. А морська сіль, поряд з основним сольовим складом, також містить в собі хлорид магнію, хлорид калію та інші солі.
Завдяки такому складу, морська сіль менше затримує рідину в організмі, що не викликає набряклості і сприяє боротьбі із зайвою вагою.
Салат з сирим кабачком по-корейськи
Традиційні корейські салати завжди виходять смачними і користуються величезною популярністю на банкетах. Пропонуємо вам урізноманітнити своє меню і приготувати своїми руками справжній корейський салат з кабачками.
Складові
- Кабачок білий – 600 г;
- Морквина – 250 г;
- Болгарський червоний перець – 1 великий плід;
- Часник – 15-20 г;
- Кінза свіжа – 50 г;
- Оцтова есенція – 2/3 ст.л .;
- Приправа для корейського салату – 1 упаковка;
- Рослинна олія – 1/3 ст .;
- Сіль – 1-1½ ч.л. з гіркою.
Як зробити салат із сирих кабачків з морквою по-корейськи
- Для такого салату краще вибирати білі кабачки, м’якоть яких більш щільна. Шкірку такого кабачка слід видалити, адже вона дуже жорстка. Також виймаємо з центру все насіння і пухку м’якоть. Сам же очищений кабачок трьом на тертці, з насадкою для корейської моркви.
- Також чинимо і з самої морквою. Чистимо її і трьом довгою «локшиною». Якщо ж потрібної терки у вас немає, то можете нарізати овочі довгою і тонкою соломкою своїми руками, однак це відніме деякий час.
- Перець доведеться нарізати вручну тонкою соломкою, так як на тертці його кришити буде незручно. Але перед нарізкою не забудьте вийняти насінну серединку з плоду.
- Зелень кінзи нарізаємо ножем середньо, не дуже дрібно, але і не залишаємо великі обрізки листочків.
- З’єднуємо в загальній мисці кабачки з перцем, кінзою та морквою, присипаємо їх сіллю, приправою. Для гостроти, за бажанням, можете всипати гострий перець за смаком, перемішуємо все, злегка стискаючи овочі, щоб сіль і спеції проникли в них і виділився сік.
- Також домішувати в салат часник, накришений дуже дрібно, або просто перетертий в землянці.
- Тепер можна залишити салат просочуватися приправами, поки ми будемо готувати заправку.
- Масло рослинне наливаємо в невелику каструльку, туди ж вливаємо оцет і ставимо все на вогонь. Чекаємо, коли оцет в маслі почне кипіти і видавати запах, і відразу ж виливаємо складу в салат. Все перемішуємо ще раз і залишаємо маринуватися на 1 годину в холодильнику.
Якщо ви є любителем корейських салатів, то наша добірка рецептів буде вам дуже корисна.
- Кабачки по-корейськи
- Капуста з буряком по-корейськи
- Печериці по-корейськи
- Салат з огірків по-корейськи
- Морква по-корейськи
Салат із сирих кабачків з медом
Такий оригінальний салатик потрібно їсти відразу ж після приготування, щоб оцінити по достоїнству оригінальний медово-часниковий смак і насолодитися свіжістю овочів з властивою їм хрусткость. Готується він дуже швидко і також блискавично зникає зі столу.
Складові
- Цукіні – 2 шт .;
- Олія соняшникова з ароматом насіння – 1 стопка;
- Сіль кухонна – за смаком;
- Оцет столовий 9% – 30 мл;
- Мед рідкий – 1 ст.л .;
- Перець мелкомолотий – ½ ч.л .;
- Часник – 25 г;
- Кріп подрібнений – 2 ст.л. з гіркою.
Як робити салат з сирих кабачків з медом
- Цукіні моєму, і відразу ж, не зрізуючи шкірку, стругати на шатківниці тонкими кружальцями.
- Засипаємо всю нарізку сіллю (1 ч.л.) і залишаємо відлежатися кабачки півгодини.
- За цей час ми якраз встигнемо зробити заправку. Перемелений до стану кашки часник змішуємо з маслом, оцтом, кропом, перцем і медом. Все перемішуємо до однорідної консистенції.
4. Повертаємося до кабачків. За півгодини овочі виділили пристойну кількість соку, який нам потрібно злити, а самі кабачки трохи стискаємо, щоб і з них видалити зайву вологу. Після цього заливаємо овочі приготовленим заправленням, наполягаємо закуску 10 хвилин, і відразу ж подаємо до столу.
Такий салат із сирих кабачків цілком здатний повноцінно замінити будь-який гарнір. Подавайте його хоч до м’яса, хоч до риби, він всюди буде вписуватися дуже гармонійно.