Салат «Французький» (рецепт)

Салат «Французький», рецепт якого дуже і дуже простий, виходить смачний і незвичайний. Я ось все гадала, поки готувала, ну чому ж “Французький”? Може хто знає відповідь, так напишіть в коментарях.

Інгредієнти для французького салату самі прості і доступні, готується швидко і легко.

салат

Для приготування салату “Французького” за рецептом нам знадобиться:

  • 1 маленька головка ріпчастої цибулі або до смаку,
  • 2 яблука,
  • 4 варені яйця,
  • 2 свіжих моркви, розмір ближче до великого,
  • 180-200 грам сиру,
  • майонез.

IMG_7269

Рецепт приготування смачного і легкого салату “Французький”.

Французький салат викладається шарами в салатник або на тарілку.

Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, заливаємо окропом на хвилинку-дві. Потім воду зливаємо і зайву рідину віджимають. Хто цибуля не любить, то можна його не класти взагалі.

Яблука розрізати на четвертинки, серцевину видалимо. Моркву чистимо.

Інгредієнти натираємо на тертці. Я натирала прямо над салатниці.

Першим шаром викладаємо ошпарений цибулю, змащуємо майонезом.

IMG_7271

Другим шаром кладемо одне яблуко, натерте на крупній тертці, мажемо майонезом. Оскільки багато інгредієнтів досить соковиті, то і майонезу потрібно брати трохи.

IMG_7275

Третім шаром кладемо два яйця, тертих на крупній тертці, мажемо майонезом.

IMG_7278

Четвертим шаром кладемо моркву, натерту на дрібній тертці. Майонез.

IMG_7282

П’ятий шар – дрібно натертий сир, змащуємо майонезом.

IMG_7287

Повторюємо всі верстви, крім цибулі, кожен змащуючи майонезом. Останній шар з сиру мазати не потрібно.

Прикрашаємо салат до смаку, зеленню або фігурками з овочів.

салат

Смачного.