Салат «Французький», рецепт якого дуже і дуже простий, виходить смачний і незвичайний. Я ось все гадала, поки готувала, ну чому ж “Французький”? Може хто знає відповідь, так напишіть в коментарях.
Інгредієнти для французького салату самі прості і доступні, готується швидко і легко.
Для приготування салату “Французького” за рецептом нам знадобиться:
- 1 маленька головка ріпчастої цибулі або до смаку,
- 2 яблука,
- 4 варені яйця,
- 2 свіжих моркви, розмір ближче до великого,
- 180-200 грам сиру,
- майонез.
Рецепт приготування смачного і легкого салату “Французький”.
Французький салат викладається шарами в салатник або на тарілку.
Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями, заливаємо окропом на хвилинку-дві. Потім воду зливаємо і зайву рідину віджимають. Хто цибуля не любить, то можна його не класти взагалі.
Яблука розрізати на четвертинки, серцевину видалимо. Моркву чистимо.
Інгредієнти натираємо на тертці. Я натирала прямо над салатниці.
Першим шаром викладаємо ошпарений цибулю, змащуємо майонезом.
Другим шаром кладемо одне яблуко, натерте на крупній тертці, мажемо майонезом. Оскільки багато інгредієнтів досить соковиті, то і майонезу потрібно брати трохи.
Третім шаром кладемо два яйця, тертих на крупній тертці, мажемо майонезом.
Четвертим шаром кладемо моркву, натерту на дрібній тертці. Майонез.
П’ятий шар – дрібно натертий сир, змащуємо майонезом.
Повторюємо всі верстви, крім цибулі, кожен змащуючи майонезом. Останній шар з сиру мазати не потрібно.
Прикрашаємо салат до смаку, зеленню або фігурками з овочів.
Смачного.