Салат єралаш рецепт класичний

kak-gotovit-plavlennyj-syr-v-domashnix-usloviyax.jpg3
Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати цікаву і незвичайну закуску, оригінальна подача якої стане приємним різноманітністю столу. Салат Єралаш класичний рецепт якого ви знайдете в цій статті має крім того ще одні важливим плюсом – швидкість приготування. В ідеалі для його створення нам знадобиться спеціальне блюдо з окремими відсіками для кожного інгредієнта, але це не обов’язково, адже можна розкласти продукти гірками!

Класичний салат єралаш готується з певних інгредієнтів, але це не означає, що ми не можемо їх змінювати і варіювати, доповнюючи список іншими продуктами.

Щоб зорієнтуватися, пропонуємо спочатку зробити закуску по найпростішому пошаговому рецептом.

Салат Єралаш класичний

Складові

salat-eralash-recept-klassicheskij

  • Свинина (телятина) – 150-200 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Буряк – половина середнього коренеплоду + –
  • Огірок – 1 шт. + –
  • Помідор – 2 невеликих плода + –
  • Майонез – 100 мл + –
  • Сіль – 2 щіпки + –
  • Капуста пекінська – 150 г + –

Покрокове приготування

  1. Спочатку відварюємо буряк і, як тільки вона приготується, зливаємо і залишаємо остигати.
  2. Тим часом підготуємо м’ясо: рубаємо його на шматочки приблизно 1 на 2 см і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до зарум’янювання разом з сіллю і перцем. Перекладаємо на тарілку, застелену серветкою, щоб стік зайвий жир і залишаємо остигати.
  3. Дрібно шаткуємо пекінську капусту поперек качана – чим тонше будуть зрізи, тим ніжніше буде салат.
  4. Морква найкраще порізати на овочерізки, так як на крупній тертці вона вийде дрібнувато і буде розсипатися.
  5. Відварену буряк чистимо і шаткуємо також на овочерізки або дрібно рубаємо.
  6. Свіжий огірок моєму і ріжемо на довгі скибочки-палички. Коли всі компоненти салату порізані приблизно однаково, це зробить його більш естетичним.
  7. Також дрібно нарізаємо помідори. Найкраще вийняти з них частини з насінням і нарізати лише м’якоть біля шкірки – так томати не розвалиться на тарілці.
  8. Викладаємо всі інгредієнти гірками, починаючи з м’яса – його визначаємо в центр, по краях розподіляємо все інше.
  9. Трохи присаливаем овочі і поливаємо все майонезом – найкраще скористатися соусом з пакета, його вийде вичавити максимально красиво і акуратно.

salat-eralash-recept-klassicheskij Обсмажене м’ясо можна за своїм бажанням замінювати копченою куркою, вареною ковбасою або сосисками. Останні найкраще зарум’янити на сковороді або в духовці – це зробить салат більш ароматним.

Тепер ви знаєте, як приготувати салат Єралаш за класичним рецептом, але він не єдиний!

Салат Єралаш: вегетаріанський рецепт

Якщо з різних причин не хочеться вводити м’ясну складову, замінюємо її картопляними чіпсами улюбленої марки або сухариками. Хоч ці добавки і не можна назвати корисними, в якості невеликого доповнення до салату на святковому столі вони добре підійдуть.

Викладаємо їх гіркою в середині блюда, а по сторонам 3-4 ст.л. консервованого горошку, кукурудзи, моркокві по-корейськи, буряка і свіжого огірка.

kak-gotovit-plavlennyj-syr-v-domashnix-usloviyax.jpg2

Все подаємо, прикрасивши домашнім майонезом або іншим білим соусом.

  • Рецепт домашнього майонезу міксером
  • Сметанний соус з часником

Соковиті фарби цієї закуски Єралаш нікого не залишать байдужим.

Додаткові інгредієнти в салат Єралаш

Болгарський перець

Вибираємо його яскравого кольору, жовтого або червоного і ріжемо на скибочки. Він оживить тарілку і зробить закуску ще більш корисною.

Морква по-корейськи

З нею закуска придбає пряний колорит, який напевно оцінять всі любителі гострої далекосхідної кухні.

оливки

Інгредієнт на любителя, який відмінно доповнить салат Єралаш, приготований і з сухариками, і з м’ясним компонентом.

дайкон

Чистимо від шкірки цей різновид редьки і стругати її на овочерізки. Її легкий гоструватий смак прекрасно поєднується з іншими компонентами салату.

kak-gotovit-plavlennyj-syr-v-domashnix-usloviyax.jpg4

чорнослив

Особливо добре цей інгредієнт поєднується з буряком. Викладаємо їх на блюдо по сусідству і насолоджуємося пряним ароматом і смаком.

Тепер ви знаєте, як приготувати салат Єралаш і класичним способом, і оригінальним. Поєднуємо інгредієнти так, як зазначено вище або придумуємо свої варіанти, а в коментарях ділимося рецептами і враженнями.

Удачі в експериментах, друзі!