Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати цікаву і незвичайну закуску, оригінальна подача якої стане приємним різноманітністю столу. Салат Єралаш класичний рецепт якого ви знайдете в цій статті має крім того ще одні важливим плюсом – швидкість приготування. В ідеалі для його створення нам знадобиться спеціальне блюдо з окремими відсіками для кожного інгредієнта, але це не обов’язково, адже можна розкласти продукти гірками!
Класичний салат єралаш готується з певних інгредієнтів, але це не означає, що ми не можемо їх змінювати і варіювати, доповнюючи список іншими продуктами.
Щоб зорієнтуватися, пропонуємо спочатку зробити закуску по найпростішому пошаговому рецептом.
Салат Єралаш класичний
Складові
- Свинина (телятина) – 150-200 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Буряк – половина середнього коренеплоду + –
- Огірок – 1 шт. + –
- Помідор – 2 невеликих плода + –
- Майонез – 100 мл + –
- Сіль – 2 щіпки + –
- Капуста пекінська – 150 г + –
Покрокове приготування
- Спочатку відварюємо буряк і, як тільки вона приготується, зливаємо і залишаємо остигати.
- Тим часом підготуємо м’ясо: рубаємо його на шматочки приблизно 1 на 2 см і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до зарум’янювання разом з сіллю і перцем. Перекладаємо на тарілку, застелену серветкою, щоб стік зайвий жир і залишаємо остигати.
- Дрібно шаткуємо пекінську капусту поперек качана – чим тонше будуть зрізи, тим ніжніше буде салат.
- Морква найкраще порізати на овочерізки, так як на крупній тертці вона вийде дрібнувато і буде розсипатися.
- Відварену буряк чистимо і шаткуємо також на овочерізки або дрібно рубаємо.
- Свіжий огірок моєму і ріжемо на довгі скибочки-палички. Коли всі компоненти салату порізані приблизно однаково, це зробить його більш естетичним.
- Також дрібно нарізаємо помідори. Найкраще вийняти з них частини з насінням і нарізати лише м’якоть біля шкірки – так томати не розвалиться на тарілці.
- Викладаємо всі інгредієнти гірками, починаючи з м’яса – його визначаємо в центр, по краях розподіляємо все інше.
- Трохи присаливаем овочі і поливаємо все майонезом – найкраще скористатися соусом з пакета, його вийде вичавити максимально красиво і акуратно.
Обсмажене м’ясо можна за своїм бажанням замінювати копченою куркою, вареною ковбасою або сосисками. Останні найкраще зарум’янити на сковороді або в духовці – це зробить салат більш ароматним.
Тепер ви знаєте, як приготувати салат Єралаш за класичним рецептом, але він не єдиний!
Салат Єралаш: вегетаріанський рецепт
Якщо з різних причин не хочеться вводити м’ясну складову, замінюємо її картопляними чіпсами улюбленої марки або сухариками. Хоч ці добавки і не можна назвати корисними, в якості невеликого доповнення до салату на святковому столі вони добре підійдуть.
Викладаємо їх гіркою в середині блюда, а по сторонам 3-4 ст.л. консервованого горошку, кукурудзи, моркокві по-корейськи, буряка і свіжого огірка.
Все подаємо, прикрасивши домашнім майонезом або іншим білим соусом.
- Рецепт домашнього майонезу міксером
- Сметанний соус з часником
Соковиті фарби цієї закуски Єралаш нікого не залишать байдужим.
Додаткові інгредієнти в салат Єралаш
Болгарський перець
Вибираємо його яскравого кольору, жовтого або червоного і ріжемо на скибочки. Він оживить тарілку і зробить закуску ще більш корисною.
Морква по-корейськи
З нею закуска придбає пряний колорит, який напевно оцінять всі любителі гострої далекосхідної кухні.
оливки
Інгредієнт на любителя, який відмінно доповнить салат Єралаш, приготований і з сухариками, і з м’ясним компонентом.
дайкон
Чистимо від шкірки цей різновид редьки і стругати її на овочерізки. Її легкий гоструватий смак прекрасно поєднується з іншими компонентами салату.
чорнослив
Особливо добре цей інгредієнт поєднується з буряком. Викладаємо їх на блюдо по сусідству і насолоджуємося пряним ароматом і смаком.
Тепер ви знаєте, як приготувати салат Єралаш і класичним способом, і оригінальним. Поєднуємо інгредієнти так, як зазначено вище або придумуємо свої варіанти, а в коментарях ділимося рецептами і враженнями.
Удачі в експериментах, друзі!