У цій статті ми пропонуємо вам простий рецепт салату, а точніше, дуже легкого салату без м’яса, зі свіжим смаком, який подобається навіть тим, хто зазвичай ріпчасту цибулю терпіти не може.
Подобається цей салат дорослим, і дітям: дорослі люблять його за легкість і свіжість смаку, діти – за солодкувату ноту в смаку, яку надають салату яблука.
Потрібно:
- Цибуля ріпчаста – 4 цибулини середнього розміру
- Яблука (несолодкі, кислуваті, краще зелені – не незрілі, а з шкіркою зеленого кольору) – 3-4 штуки (дивіться на розмір: кількість цибулі, яблук, яєць і сиру в салаті має бути приблизно однаковим)
- Яйця – 4 штуки
- Сир – 100-150 грамів (годиться будь-який, на ваш смак, крім плавленого і копченого, більш або менш твердий, щоб потерти його на тертці)
- Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами)
Приготування:
Ріпчасту цибулю нарізати тонкими (2-3 мм) півкільцями або чверть кільцями. «Пошебуршить» порізану цибулю руками, щоб ці півкільця відокремилися один від одного.
Обшпарити цибуля (залити окропом, залишити на 5 хвилин, відкинути на друшляк, потім остудити до холодного стану.
Яблука очистити від серцевини, якщо шкірка товста і від шкірки і натерти на крупній тертці. Яйця зварити круто, охолодити, очистити, натерти на крупній тертці.
Сир натерти на крупній тертці.
В салатницю з плоским дном і прямими стінками (якщо такої немає, можна використовувати контейнер для харчових продуктів, краще скляний, на блюдо не радимо, якщо ви не розраховуєте з’їсти все і відразу: через якийсь час (зазвичай через 2-3 години) яблука дадуть сік, і салат трохи «попливе»; з цієї ж причини краще не готувати салат заздалегідь, задовго до подачі на стіл) викладаємо шарами, промазуючи кожен шар майонезом (саме тонко розмазуючи майонез, не треба робити «шар» майонезу товщиною в кілька міліметрів), у такій послідовності: Спочатку шар цибулі.
Промазуємо шар цибулі майонезом. Радимо, перед тим як розмазувати майонез, трохи прим’яти і розгладити шар цибулі.
Потім викладаємо шар тертих яблук, приминаем, промазуємо майонезом.
Потім викладаємо шар тертого на крупній тертці зварених круто яєць, приминаем, промазуємо майонезом.
Нарешті, викладаємо шар тертого на крупній тертці сиру , приминаем, покриваємо зверху майонезом.
На стіл краще подати незабаром після приготування. Розкладаючи по тарілках, не забудьте «докопатися» до дна салатниці (як якщо б ви розкладали торт), щоб в тарілку потрапили всі шари (на тарілці їх можна і перемішати, якщо захочеться).
простий рецепт салату ви зможете використовувати як для святкового столу, так і в звичайному щоденному меню.
З вказаної кількості продуктів виходить досить багато салату – людина на 6-7. Якщо вас менше, спробуйте зробити салат, зменшивши кількість продуктів наполовину.
Якщо не доїли – спокійно ставте салат в холодильник, зберігається без проблем 2-3 дні. (Так, ми багато разів читали і чули «страшилки» про те, що недоїдений салат з майонезом треба відразу викинути і ні в якому разі не залишати його в холодильнику на наступний день, АЛЕ ми ніколи в житті цього не робили ні з одним салатом – і ні один салат не скис, і НІЧОГО поганого з нами не трапилося! Важливо одне: якщо на столі кілька салатів, у кожного салату повинна бути своя «раскладочная» ложка, не треба однієї і тієї ж ложкою «залазити» в різні салати, крім того, не треба класти салат з салатниці в тарілку ложкою, яку ви облизували, або чистим, але мокрою ложкою з краплями води).