Салат «Чотири шари» (відомий також під назвою «Наталі»)

У цій статті ми пропонуємо вам простий рецепт салату, а точніше, дуже легкого салату без м’яса, зі свіжим смаком, який подобається навіть тим, хто зазвичай ріпчасту цибулю терпіти не може.

салат Наталі з цибулею і яблукомПодобається цей салат дорослим, і дітям: дорослі люблять його за легкість і свіжість смаку, діти – за солодкувату ноту в смаку, яку надають салату яблука.

Потрібно:

  • Цибуля ріпчаста – 4 цибулини середнього розміру
  • Яблука (несолодкі, кислуваті, краще зелені – не незрілі, а з шкіркою зеленого кольору) – 3-4 штуки (дивіться на розмір: кількість цибулі, яблук, яєць і сиру в салаті має бути приблизно однаковим)
  • Яйця – 4 штуки
  • Сир – 100-150 грамів (годиться будь-який, на ваш смак, крім плавленого і копченого, більш або менш твердий, щоб потерти його на тертці)
  • Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами)

Приготування:

як різати цибулю півкільцямиРіпчасту цибулю нарізати тонкими (2-3 мм) півкільцями або чверть кільцями. «Пошебуршить» порізану цибулю руками, щоб ці півкільця відокремилися один від одного.

салат Наталі з цибулею і яблуком 2Обшпарити цибуля (залити окропом, залишити на 5 хвилин, відкинути на друшляк, потім остудити до холодного стану.

салат Наталі з цибулею і яблуком 3

салат Наталі з цибулею і яблуком 6Яблука очистити від серцевини, якщо шкірка товста і від шкірки і натерти на крупній тертці. Яйця зварити круто, охолодити, очистити, натерти на крупній тертці.

сир для салатуСир натерти на крупній тертці.

салат Наталі з цибулею і яблуком 4В салатницю з плоским дном і прямими стінками (якщо такої немає, можна використовувати контейнер для харчових продуктів, краще скляний, на блюдо не радимо, якщо ви не розраховуєте з’їсти все і відразу: через якийсь час (зазвичай через 2-3 години) яблука дадуть сік, і салат трохи «попливе»; з цієї ж причини краще не готувати салат заздалегідь, задовго до подачі на стіл) викладаємо шарами, промазуючи кожен шар майонезом (саме тонко розмазуючи майонез, не треба робити «шар» майонезу товщиною в кілька міліметрів), у такій послідовності: Спочатку шар цибулі.

salat-Natali.5Промазуємо шар цибулі майонезом. Радимо, перед тим як розмазувати майонез, трохи прим’яти і розгладити шар цибулі.

салат Наталі з цибулею і яблуком 7Потім викладаємо шар тертих яблук, приминаем, промазуємо майонезом.

салат Наталі з цибулею і яблуком 8

Потім викладаємо шар тертого на крупній тертці зварених круто яєць, приминаем, промазуємо майонезом.

салат Наталі з цибулею і яблуком 9Нарешті, викладаємо шар тертого на крупній тертці сиру , приминаем, покриваємо зверху майонезом.

На стіл краще подати незабаром після приготування. Розкладаючи по тарілках, не забудьте «докопатися» до дна салатниці (як якщо б ви розкладали торт), щоб в тарілку потрапили всі шари (на тарілці їх можна і перемішати, якщо захочеться).

простий рецепт салату ви зможете використовувати як для святкового столу, так і в звичайному щоденному меню.

З вказаної кількості продуктів виходить досить багато салату – людина на 6-7. Якщо вас менше, спробуйте зробити салат, зменшивши кількість продуктів наполовину.

Якщо не доїли – спокійно ставте салат в холодильник, зберігається без проблем 2-3 дні. (Так, ми багато разів читали і чули «страшилки» про те, що недоїдений салат з майонезом треба відразу викинути і ні в якому разі не залишати його в холодильнику на наступний день, АЛЕ ми ніколи в житті цього не робили ні з одним салатом – і ні один салат не скис, і НІЧОГО поганого з нами не трапилося! Важливо одне: якщо на столі кілька салатів, у кожного салату повинна бути своя «раскладочная» ложка, не треба однієї і тієї ж ложкою «залазити» в різні салати, крім того, не треба класти салат з салатниці в тарілку ложкою, яку ви облизували, або чистим, але мокрою ложкою з краплями води).