Завжди хочеться приготувати до святкового застілля не тільки смачне частування, а ще й гарне, але зробити це потрібно, звичайно ж, швидко і без проблем. Салат «Черепаха» з куркою і волоськими горіхами – ідеальний варіант страви, яке поєднує в собі всі принади кулінарного мистецтва, доступного кожному кухарю.
Зробити чудове частування можна самими різними способами, головне – мати під рукою якісні та свіжі інгредієнти.
Як вибрати волоські горіхи для салату
Один з основних складових салату – волоські горіхи, і потрібно вибрати їх правильно, щоб в руках опинився якісний продукт. Наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір.
- Якщо віддаєте перевагу горіхів в шкаралупі, то потрібно дуже уважно їх оглянути перед покупкою. Потрясіть плоди: якщо гуркіт відсутня – продукт гарної якості. Шкаралупа на вигляд повинна бути гладкою і без пошкоджень. За кольором хороший горіх повинен бути світло-коричневим, без будь-яких цяток.
Найкраще купувати горіхи в сезон дозрівання – в жовтні-листопаді.
- Горіхи без шкаралупи вибрати набагато простіше, адже ви зможете наочно визначити якість продукту. Зморщені темні горіхи купувати не можна -вони точно несвіжі і можуть нашкодити вашому організму.
Потрібно віддавати перевагу світлим ядер з присутніх ніжним горіховим запахом. Найкраще купувати горіхи на ринку – там ви зможете спробувати продукт перед покупкою.
- Потрібно також враховувати термін зберігання горіхів в домашніх умовах. Якщо ви купуєте ядра в шкаралупі, то можна їх використовувати протягом тривалого часу. Принісши ж з магазину чищені горіхи, потрібно протягом декількох днів вжити їх, інакше вони будуть гіркими.
Рецепт салату «Черепаха» з копченою куркою і горіхами: простий рецепт
Складові
- Копчене філе – 300 г + –
- Половинки волоських горіхів – 12 шт. + –
- Яйця курячі відварні – 4 шт. + –
- Зелена цибуля – 1 пучок + –
- Консервовані ананаси – 1 банка + –
- Сіль, перець – за смаком + –
- Листя салату – 6 шт. + –
- Майонез «Провансаль» – 250 г + –
Як самостійно зробити курячий салат «Черепаха» з яйцями, горіхами і ананасами
Якщо вам потрібно дуже швидко приготувати смачний салат, тоді наш рецепт салату черепаха з копченою куркою стане для вас першим помічником в цій справі. Салат готується не шарами, а традиційним способом, тому не потрібно витрачати час на просочення.
Поки варяться яйця, ви встигнете подрібнити всі інші інгредієнти для частування. Не мине й півгодини, як у вас на столі буде красуватися дивовижний і смачний салатик.
- Консервовані ананаси відцідити від сиропу і наріжте дрібними кубиками.
- Три відварені яйця очистіть і наріжте півкільцями. Одне залиште для прикраси.
- Зелену цибулю і листи салату вимийте під проточною водою і обтрусіть. Гострим ножем дрібно порубати зелена цибуля, а салат порвіть руками на дрібні частини.
- Половинки волоських горіхів підсушіть в духовці і повністю остудіть.
- Копчене філе курки вимийте і висушіть.
- Всі нарізані інгредієнти змішайте в одній мисці. Заправте блюдо майонезом (залиште для прикраси 3 ложки) і ретельно перемішайте.
- Викладіть салат на велике блюдо і сформуйте руками гірку. Потім акуратно змастіть салат рівним шаром майонезу і розкладіть зверху підсмажені горіхи – це буде панцир «черепахи».
- З відвареного яйця зробіть їй голову, очі змайструєте з зеленої цибулі, половинок оливок або чорносливу і відразу подавайте незвичайне святкове частування до столу.
За бажанням можна прикрасити салат тертим сиром, а потім розкласти горіхи. Кращим варіантом для заправки буде домашній варіант майонезу, рецепт якого пропонує наш шеф повар.
Листковий салат «Черепаха» з куркою, горіхами і чорносливом
Листковий салат з куркою і чорносливом – блюдо, яке гідно найбільш знаменних свят.
Дуже красиве і смачне блюдо відразу приверне увагу ваших гостей. На нашу рецептом ви зможете приготувати салатну закуску на велику компанію.
Складові
- Куряче філе – 250 г;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Мариновані печериці – 250 г;
- Твердий сир – 200 г;
- Шпроти – 1 банка;
- Кисле яблуко – 1 шт .;
- Волоські горіхи – 0,5 ст .;
- Чорнослив – 1 ст .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Домашній майонез – 300 г.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
Як приготувати вдома смачний листковий салат «Черепаха» з чорносливом
- Філе курки відварити в підсоленій воді до готовності, остудіть і наріжте дрібними кубиками.
- Мариновані гриби відцідити, зі шпротів злийте масло і наріжте компоненти також дрібними кубиками.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, вимийте і наріжте тонкими півкільцями. Кілька секретів нарізки забирайте від нашого шеф кухаря.
- Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору зі спеціями. Потім акуратно зніміть лук зі сковорідки з мінімальною кількістю масла і остудіть.
- Твердий сир і кисле яблуко натріть на крупній тертці в окремі мисочки.
- Чорнослив вимийте в гарячій воді і відіжміть. Половину сухофруктів дрібно поріжте, а другу половину залиште для оформлення салату.
- Волоські горіхи подрібніть зручним для вас способом: в кавомолці, блендері або за допомогою качалки.
Візьміть широке плоске блюдо і викладіть шари в такій послідовності:
- Спочатку – половину рубаних горіхів;
- Потім – смажену цибулю і змастіть майонезом;
- Тепер викладіть куряче м’ясо, майонез;
- Мариновані гриби і знову все змащуємо майонезним соусом;
- Потім рівномірно розкладіть чорнослив;
- Зверху – шпроти і рясно промажте майонезной заправкою;
- Викладіть тонким шаром кисле яблуко, потім – сир і ще раз змастіть майонезом.
Блюдо повинне вийти в формі пагорба. Розкладіть по всій поверхні чорнослив, на невеликій відстані один від одного. По закінченню посипте поверхню салату подрібненими горіхами.
Салат черепаха з куркою, волоськими горіхами і чорносливом поставте в холод на кілька годин для просочення і кращого з’єднання інгредієнтів.