Салат «Буржуйський»

Пропонуємо вашій увазі салат з куркою і пекінською капустою. Це легкий соковитий салат з оригінальним смаком, досить простий у приготуванні. Його назва «Буржуйський», ймовірно, з’явилося по асоціації з відомими рядками великого поета В. Маяковського про буржуї, яким, як ви пам’ятаєте, пропонувалося їсти ананаси і жувати рябчиків. Ананаси в цьому салаті присутні, а курка, очевидно, цілком здатна замінити рябчиків…

салат з куркою і пекінською капустоюТак чи інакше, у нас є шанс відчути себе «справжнім буржуєм», коли ми будемо їсти цей чудовий салат.

Потрібно:

  • Пекінська капуста – 1 не дуже великий качан (0,7 – 0,8 кг). Можна замінити Пекінську капусту звичайним зеленим листовим салатом, але це буде вже трошки інший смак
  • Курка (краще всього копчена або варено-копчена, можна і просто варену, але це не самий цікавий смаковий варіант) – близько 400 грамів
  • Кукурудза консервована – 1 банка (вага нетто 340 грамів)
  • Ананас консервований кільцями – 1 банка (можна використовувати і ананас консервований шматочками, але, як нам здається, він солодший, що не дуже вдало для салату)
  • Свіжий огірок – 1 середньої довжини або половинка довгого, якщо говорити про парникових огірках (ось цей інгредієнт – за вашим бажанням, ми досить часто обходимося без нього, салат і так цілком соковитий, а з огірком, якщо не з’їсти відразу все, може стати водянистим)
  • Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами) – близько 300 грамів, іноді до 400, дивлячись, скільки було капусти і курки
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком і за бажанням

Приготування:

Спочатку ріжемо Пекінську капусту (як це зручно зробити можна подивитися тут).

салат з китайської капустиСкладаємо капусту в глибоку миску.

салат з куркою і пекінською капустоюКопчену курку ріжемо кубиками зі стороною близько 7-10 мм і додаємо в ту ж миску.

ананас кільцямиКільця ананаса дістаємо з сиропу і ріжемо по радіусах на невеликі сектори розміром близько 1-1,5 см по зовнішній частині кола. Кладемо в ту ж миску.

свіжий огірокОгірок, якщо ви вирішили його додати, теж ріжемо дрібними кубиками з ребром 7-8 мм і відправляємо в миску до решти інгредієнтів.

Все перемішуємо, додаємо майонез, знову перемішуємо. Пробуємо, чи не потрібно додати солі. Якщо ви використовували копчену курку (а вона цілком солонувата), то, як правило, додатково солити не потрібно. Якщо курка була просто варена, часто потрібно додати солі. Якщо потрібно, солимо (при бажанні – злегка ще і перець) за смаком. Ще раз перемішуємо. Тепер наш салат з куркою і пекінською капустою готовий!

Викладаємо в салатник, якщо хочемо – прикрашаємо, наприклад, тим же свіжим огірком і подаємо на стіл.

Ви можете також подивитися наш відео-рецепт: